Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، دو منبع آگاه امروز سه‌شنبه خبر دادند که ریاض مذاکرات مستقیم را با جنبش انصارالله آغاز کرده است و طرفین «امنیت در طول مرزهای سعودی و روابط آتی پس از هر گونه توافق صلح با یمن» را بررسی کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از این منابع گزارش داد، مذاکرات جسته و گریخته‌ای تا کنون بین طرفین در ماه گذشته و قبل از تمدید توافق آتش‌بس صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این منابع، مذاکراتی به صورت مجازی بین مسئولان بلندپایه سعودی و انصارالله برگزار شده است و در صورت وجود پیشرفت کافی، برنامه‌ای نیز برای برگزاری نشستهای مستقیم در مسقط پایتخت عمان وجود دارد.

رویترز همچنین خبر داد که دولت سعودی و انصارالله یمن نیز در این باره واکنشی نداشته‌اند. این منابع هم گفتند که «مسئولان سعودی و انصارالله در حال بررسی توافق بلند مدتی برای امنیت مرزها هستند».

این منابع بدون هیچ اشاره‌ای به جنایات چندین ساله ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی در یمن گفتند که ریاض به شدت نگران موشکهای بالستیک و پهپادهای یمن است.

کارشناسان تأکید دارند که عربستان سعودی در حال حاضر به این نتیجه رسیده است که دیگر حمایت از نهادی مانند «شورای ریاستی» در جنوب یمن فایده ندارد و احتمال فروپاشی این نهاد هم به قوت خود باقی است. به همین دلیل مجبور شده است در پی توافق دائم با دولت یمن باشد.

این در حالی است که دورهای اول و دوم مذاکرات درخصوص بازگشایی راه‌ها در چند منطقه مهم یمن در اَمان، پایتخت اردن برگزار شد اما بی‌نتیجه ماند و هیأت‌های مذاکره‌کننده آن را رها کردند. فرستاده آمریکا و نماینده سازمان ملل اصرار دارند که دولت نجات ملی (صنعاء) باید مفاد گفت‌وگوها در اردن را بپذیرد و راه‌های استان راهبردی تعز را بازگشایی کند.

در حالی که صنعاء بر ضرورت بازگشایی راه‌های انسانی جهت کاهش رنج ملت یمن تاکید دارد، دولت مستعفی و متحدان ائتلاف سعودی خواستار بازگشایی راه‌های بیشتری برای انتقال نیروها و تجهیزات خود در این منطقه راهبردی هستند.
دولت صنعاء ضمن رد این تاکتیک‌های جنگ‌طلبانه و با دعوت طرف مقابل به گفت‌وگوی صادقانه، خاطرنشان می‌کند که درصورت به بن‌بست  رسیدن مذاکرات، به صورت یک‌جانبه طرح ارائه خواهد داد.

افزون بر این مسئله، عربستان سعودی که از حملات انتقامجویانه یمن به ستوه آمده بود، در  آستانه ماه مبارک رمضان پیشنهاد آتش بس دوماهه در یمن را مطرح کرد که باز هم تمدید شد. پیشنهاد آتش‌بس در شرایطی که تنها چند روز از حمله موفق انصارالله به پالایشگاه جده و اهدافی دیگر در قالب عملیات «شکستن محاصره ۳» گذشته بود برای ناظران تحولات یمن غیر منتظره بود و تردیدهای زیادی نسبت به اهداف پشت پرده و جدیت سعودی‌ها در عملیاتی کردن این آتش بس وجود داشت. گذشت زمان بر تردیدها صحه گذاشت و نشان داد سعودی‌ها نه به دنبال آتش بس که به دنبال زمینه‌سازی برای پیشبرد هدف بزرگتری در پرونده یمن هستند

منبع: الف

کلیدواژه: آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمد‌های خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای. ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیما‌های اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی