Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی با اشاره به اینکه دخالت در قیمت‌های نسبی و سرکوب قیمتی حاصل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، تولیدکننده را مجبور می‌کرد باقیمت‌های گزاف نهاده‌های دامی موردنیاز خود را در بازار آزاد خریداری کند گفت: قیمت نهاده‌ها همواره دستوری بود و در نتیجه تولید داخل با مشکلات جدی روبرو می‌شد و واردات نیز به‌شدت افزایش می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدرا علی‌اکبر خانی،مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ در خصوص اصلاح نرخ ارز ترجیحی در کشور اظهار کرد: از سال ۹۷ تاکنون که ارز ۴۲۰۰ تومانی بین تولید واردکنندگان توزیع شد این توزیع به‌صورت عادلانه و منصفانه صورت نمی‌گرفت لذا می‌بایست اصلاح نرخ ارز ترجیحی توسط دولت سیزدهم هر چه سریع‌تر صورت می‌گرفت.


تنها یک طیف خاصی از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی منتفع شدند

وی افزود: با توزیع این ارز در ۴ سال گذشته تنها یک طیف خاصی از آن منتفع می‌شدند و رانت و فساد ناشی از توزیع این ارز به‌شدت به بالابود، به همین دلیل عمده تولیدکنندگان، بهره‌برداران و کشاورزان و دامداران از این تصمیم دولت استقبال کردند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی خاطرنشان کرد: هرچقدر حلقه نظارت‌های در زمان توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی تنگ‌تر می‌شد باز شاهد آن بودیم که همچنان فساد و رانت در آن موج می‌زند لذا می‌بایست این جراحی اقتصادی روزی صورت می‌گرفت.

علی اکبرخانی تصریح کرد:باگذشت و ایثار دولت به‌صورت عام و وزیر محترم جهاد کشاورزی به‌صورت خاص اصلاح ارز ترجیحی توسط دولت سیزدهم انجام گرفت که این امر را می‌توان جلوه‌ای از درخواست‌های تشکل‌ها و بهره‌برداران از دولت دانست.

دامداران همیشه نگران نرسیدن نهاده به دام‌های خود بودند

وی افزود: طی سالیان گذشته با وجود اختصاص ارز دولتی هنگفت به نهاده‌های دامی شاهد آن بودیم که بسیاری از کشاورزان، دامداران و تولیدکنندگان به میزان کافی بهره‌ای از نهاده‌های دامی نمی‌بردند و همیشه نگران نرسیدن نهاده دامی موردنیاز خود بودند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی گفت: با دخالت در قیمت‌های نسبی و سرکوب قیمتی حاصل از تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، تولیدکننده مجبور بود باقیمت‌های گزاف نهاده‌های دامی موردنیاز خود را در بازار آزاد خریداری کنند اما قیمت محصولات آنان همواره دستوری بود و در نتیجه تولید داخل با مشکلات جدی روبرو می‌شد و واردات نیز به‌شدت افزایش می‌یافت. امروزه و با اصلاح نرخ ارز ترجیحی شاهد آن خواهیم بود که همه تولیدکنندگان در شرایط برابر به تولید محصولات خود بپردازند.

لزوم عملکرد تشکل‌ها تولید به‌عنوان تسهیلگر در کاهش هزینه‌

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: تشکل‌ها تولید به‌عنوان تسهیلگر در امر کاهش هزینه‌های تولید باید نقش ویژه‌ای ایفا کنند، به‌طوری‌که باید به دلالان اجازه ندهیم به حوزه تولیدات کشاورزی ورود کنند و نتوانند با پول، وام و بهره‌های نجومی در حق تولیدکننده اجحاف نکند.

وی افزود: از طرف دیگر باید تعاونی‌ها در بین تولیدکنندگان حضور پیدا کرده و نقدینگی لازم را از طریق صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و منابع داخلی اتحادیه و تشکل‌های نهاده‌های کشاورزی را به‌آسانی در اختیار آنها قرار دهیم تا بتوانیم جای دلالان را بگیریم.



با هدفمندسازی یارانه‌ها تنها کسانی در حوزه تولید می‌مانند الفبای کشاورزی را می‌دانند

علی اکبرخانی اظهار نمود: با توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی از سال ۹۷ در کشور پول‌های سرگردان زیادی در دیگر حوزه‌ها وجود داشت که افراد غیرتخصصی بر مبنای روابط با مسئولین وقت کشور این ارز را دریافت کرده و به واردات نهاده روی می‌آوردند و بعضاً در بازار آزاد این نهاده را توزیع می‌کردند چون هیچ وابستگی یا چسبندگی به بدنه تولید، تشکل‌ها و اتحادیه‌های مرتبط با آن نداشتند.

وی در پایان گفت: حال باتوجه‌به اصلاح ارز ترجیحی و هدفمندسازی یارانه‌های تنها کسانی در این حوزه باقی می‌مانند که الفبای تولید و کشاورزان را دانسته و از جنس خود کشاورزی باشند، بااین‌حال چندماهه لازم است تا این مسئله در کشور جا بیفتد به همین دلیل در آینده‌ای بسیار نزدیک تشکل‌ها، تعاونی‌ها و تولیدکنندگان کارهای مربوط به خود را در دست خواهند گرفت.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی ارز ترجیحی نهاده ها تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند

کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند

دیگر خبرها

  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است