Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک اقتصادی: مدتی است اقتصاد و تولید دانش بنیان در محافل اقتصادی به کرات مطرح می شود. مقام معظم رهبری نیز "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" را به عنوان نام سال جاری انتخاب کردند. نامگذاری سال ها از طرف ایشان با توجه به الزامات روز اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور انجام می شود. همین که دانش بنیانی در نام سال جدید آمده نشان دهنده ی اهمیت آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق تعریف سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که بر اساس تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل بگیرد و سرمایه گذاری در دانش و صنایع دانش پایه مورد توجه خاص باشد.

در خصوص لزوم دانش بنیان شدن صنایع بزرگ در کشور با بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفتگویی تلفنی ترتیب دادیم و نظراتشان را جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

محبی با اشاره به این موضوع که بر اساس قانون جهش تولید دانش بنیان که مجلس آن را در اردیبهشت ماه مصوب کرد مقرر شد زمینه ای فراهم شود تا امور شرکت های دانش بنیان تسهیل شود، تصریح کرد: با تصویب این قانون، برای تسهیل روابط خارجی شرکت های دانش بنیان و صادراتشان زمینه های مناسبی فراهم شده است.  در زمینه ی به حداکثر رساندن استفاده ی سازمان ها و دستگاه های داخلی از تولیدات دانش بنیان و برطرف کردن نیازهای خودشان از طریق شرکت های دانش بنیان اقدامات مناسبی از طرف مجلس صورت گرفت.

وی ادامه داد: با قانون فعلی جهش تولید دانش بنیان زمینه کاملاً برای توسعه ی شرکت های دانش بنیان فراهم شده است. قطعاً اگر قرار است تولید در کشورمان اتفاق بیفتد و این تولید به لحاظ کیفی و کمّی پشتیبانی علمی بشود، رویکرد دانش بنیانی از الزامات است.

نماینده ی سبزوار در مجلس خاطرنشان کرد: تولیدات صادرات محور هم در دستور کار قرار دارد و ما باید به خاطر ارزآوری ای که این اقدام ایجاد می کند، به سمت آن حرکت کنیم. علاوه بر این، صادرات می تواند توانمندی، شاخص های اقتصادی و ثروت ملی ما را افزایش دهد. یقیناً شرکت های بزرگ تنها با رویکرد دانش بنیانی می توانند در بازارهای جهانی خودشان ثابت و تولیدات شان را رقابت پذیر کنند. بنابراین، الزاماً تمام کسانی که در حوزه ی تولید کار می کنند امروز نیازمند تغییر و تحول علمی هستند و این مستلزم استفاده از شرکت های دانش بنیان است.

به گفته ی این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، ما متاسفانه شاهد خودروهای کم کیفیت با هزینه ی بالا در کشورمان هستیم. ما امروز استعدادهای زیادی را در کشورمان داریم که از آنها استفاده نمی شود. از طرف دیگر، شرکت های قطعه سازی با ضعفی که در تولیداتشان دارند شرایط را به جایی رسانده اند که ما بیشترین نارضایتی را در خصوص کیفیت خودروهای تولید داخل در میان مردم شاهد هستیم. به همین دلیل یکی از الزامات صنعت خودروی امروز ما این است که با دانش روز کشورهای پیشرفته در این حوزه آشنا شود. همچنین صنعت خودروسازی باید به استفاده از تفکر، ابداع و توانمندی شرکت های دانش بنیان قطعه‌ساز روی بیاورد و به رفع این معضلات بپردازد. به عبارت دیگر، صنایع خودروسازی کشور برای بالابردن سطح کیفی و کمّی محصولات شان و رقابت پذیر کردن آنها نیازمند استفاده از شرکت های دانش بنیان هستند. آغاز دانش‌بنیان شدن صنعت خودرو باید از طریق داخلی‌سازی قطعات نیز انجام گیرد

وی در پاسخ به این سوال که فعال شدن بخش تحقیق و توسعه ی شرکت های بزرگ قطعه سازی مانند شرکت کروز در کشور چقدر می تواند به حل مشکلات فعلی صنعت خودروسازی کشور کمک کند، گفت: صرف نظر از اینکه نام شرکت خاصی مدنظر باشد، هر شرکتی که در کیفیت خودش را ثابت کند و بتواند استانداردهای بین المللی و مورد توجه خودروسازان برتر دنیا را به دست بیاورد، حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد. در قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان توجه به شرکت هایی مانند شرکت کروز که قدرت تغییر و تحول دارند، در دستور کار قرار دارد.

محبی خاطرنشان کرد: واردات خودرو با هدف تنظیم بازار در مجلس مطرح شد تا بتوانیم در فضایی که کمبود در کشور وجود دارد فاصله ی بین عرضه و تقاضا را تا حد ممکن کم کنیم. با توجه به اینکه فضای ورود نقدینگی به بازار خودرو حاشیه ی سودی به وجود آورد و کمبود تولید در داخل به این حاشیه ی سود دامن زد، تلاش بر این بود که با واردات با تعرفه ای که برای خودروهای مختلف تعریف شد به تنظیم بازار بپردازیم. در قانون مصوب شد که دولت با دقت و توجه خاصی به تعرفه گذاری خودروهای خارجی بپردازد و توجه به شرکت های داخلی نیز مدنظر باشد.

محبی در پایان تأکید کرد: بحث تعرفه باید به گونه ای باشد که قطعه ساز و خودروساز داخلی ضربه نخورد. باید از فرصت استفاده کنیم تا ارتقا در تولید داخلی را هم داشته باشیم.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان صندوق امانات بانک حجت الله عبدالملکی تولید دانش بنیان صنعت خودرو قطعه ساز دانش بنیان متروپل آبادان صندوق امانات بانک حجت الله عبدالملکی ی شرکت های دانش بنیان تولید دانش بنیان صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: «در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.»

محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخشR&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی است.»

عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد.»

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: «بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود شده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون کرده است.»

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400 در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثر دارویی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

کد خبر 847841

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان