Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@09:15:11 GMT

قاچاق، پهلو به پهلوی تجارت قانونی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۰۲۴۱

قاچاق، پهلو به پهلوی تجارت قانونی

سعید نیرومند، معاون کل امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق پهلو به پهلوی تجارت قانونی در حال حرکت است و مردم باید بدانند، اگر مدیری کوتاهی کرده، چرا با او برخورد نمی‌شود.

روزنامه ایران: او در برنامه گفت‌وگوی اقتصادی رادیو گفت‌وگو، درخصوص تشدید برخورد با قاچاق کالا در سراسر کشور اظهار داشت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز 3 موضوع برخورد با قاچاق، قاچاق معکوس و همچنین خریدوفروش کالای قاچاق را در دستور کار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر جلوگیری از خروج کالاهای اساسی و یارانه‌ای در دستور کار است که انگیزه زیادی برای صادرات این کالاها به‌صورت رسمی و قاچاق به وجود آمده است.
نیرومند افزود: صادرات غیررسمی و خلاف قانون معضلی است که بعد از بالارفتن نرخ ارز در کشور و گران بودن کالاهای یارانه‌ای در خارج از مرزهای ایران و شرایط کشورهای همسایه ایجاد شده است. به طور مثال در سال 1397 تا 1398 خروج دام از رویه‌های غیررسمی رواج داشت و در بازه‌های زمانی مختلف، تغییر در نوع کالاهای قاچاق به این کشورها را شاهد بوده‌ایم.


او ادامه داد: در حال حاضر نیز منکر قاچاق کالاهای اساسی به خارج از کشور نیستیم اما دستگاه‌های کاشف و دستگاه‌هایی که موظف به ازبین‌بردن زمینه‌های قاچاق هستند با ایجاد سامانه‌ها و سازوکار‌های نظارتی، اقدامات لازم برای جلوگیری از خروج کالاهای اساسی از کشور را در دستور کار دارند.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تدوین قانون مبارزه با قاچاق کالا از سال 1388 آغاز و در نهایت در سال 1392 به تصویب رسید. این قانون تمامی زیرساخت‌های تجاری کشور، محاکم و دستگاه‌های برخوردکننده با قاچاق را شامل می‌شد. برای اجرای مواد این قانون، آیین‌نامه‌های آن باید به تصویب می‌رسید که این آیین‌نامه‌ها مستقیماً مربوط به تجارت رسمی بود که به‌صورت زنجیروار به یکدیگر متصل هستند که تغییر آنها زمانبر و حساس بود.


کاربرد شناسه کالا در جهت مقابله با قاچاق
او در خصوص مبادله کالای قاچاق با وجود شناسه کالا اظهار داشت: شناسه کالا ابزاری برای تمییز کالای قاچاق از کالای تقلبی است؛ یعنی به‌خودی‌خود باعث پاک‌سازی بازار از کالای قاچاق نمی‌شود بلکه به بازرسان کمک می‌کند تا در مسیر‌های حمل‌ونقل، انبارش و سطح عرضه به‌راحتی و بدون خطا کالای قاچاق را تشخیص دهند. همچنین توقیف کالای قانونی هزینه شرعی برای دستگاه‌های دولتی و هم هزینه مادی برای مالباخته را به دنبال خواهد داشت.
نیرومند ادامه داد: برخی دستگاه‌ها به‌طور کامل یا ناقص به وظایف قانونی خود عمل نکردند اما این بدان معنا نیست که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وظایف خود را انجام نداده است، بلکه این ترک‌فعل‌ها به سازمان بازرسی کل کشور گزارش داده شده و همچنین پرونده‌ای دراین‌خصوص در دادسرای کارکنان دولت تشکیل شده است.


تشخیص کم‌کاری‌ها عمدی بوده است
او تصریح کرد: تشخیص اینکه کم‌کاری‌ها عمدی بوده یا عدم وجود زیرساخت‌ها و بودجه لازم، مسئولان را ناگزیر به کم‌کاری کرده است، توسط قوه قضائیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به‌هرحال دغدغه مردم این است که بدانند اگر مدیری کوتاهی کرده چرا با او برخورد نمی‌شود.


سامانه جامع تجارت مرجع شفافیت زنجیره کالا
او افزود: وقتی در تولید و واردات کالاها شفافیت وجود داشته باشد می‌توان جلوی قاچاق کالا را گرفت. مجموعه سامانه‌ها علی‌الخصوص سامانه جامع تجارت مرجع شفافیت در این زمینه هستند. در خصوص شفافیت تمامی دستگاه‌هایی که در زمینه قاچاق فعالیت می‌کنند متولی شفافیت در این حوزه هستند. طبق ماده 16 قانون مبارزه با قاچاق، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها مرجعی است که می‌تواند بر‌اساس قانون میزان برآوردهای حجم قاچاق را اعلام کند.


طرح جمع‌آوری لوازم یدکی تقلبی خودرو به کجا رسید؟
محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در این گفت‌و‌گو درخصوص لوازم‌یدکی قاچاق و تقلبی گفت: از 15 فروردین 1401 با هماهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سلسله اقداماتی در خصوص اصلاح نظام بازار و همچنین ایجاد اطمینان خاطر برای مردم از نظر ایمنی و کیفیت کالاهای موجود در بازار انجام گرفته است. او افزود: این سلسله اقدامات همچون شناسه کالا، اقدامات سیستمی هستند که مشخص می‌کند کدام کالا وارداتی و کدام یک تولید داخل است تا مشتریان بدانند برای خدمات پس از فروش هر کالا در صورت ایجاد مشکل به کجا مراجعه کنند.


اجرای کامل طرح شناسه کالا
برادران ادامه داد: در شش‌ماهه اخیر بیش از دوبرابر شش سال قبل پیشرفت در صدور شناسه کالا داشته‌ایم و این قطعاً باعث ایجاد شفافیت بازار و کاهش انحراف کالا در شبکه توزیع خواهد شد. توجه به موضوع شناسه کالا مستمر خواهد بود که این طرح را با همراهی و کمک اصناف، تولیدکنندگان و اتحادیه‌ها انجام خواهیم داد. کالاهایی که در داخل کشور تولید می‌شود ممکن است تقلبی و بدون استاندارد و حتی دست‌دوم باشد که با شناسه‌دار شدن این کالاها مانند لوازم‌یدکی خودرو می‌توان از عرضه این کالاها جلوگیری نمود.


او در خصوص بازرسی دوره‌ای از نمایندگی‌های فروش لوازم‌یدکی گفت: طی سال‌های گذشته توسط برخی مدیران و کارمندان ترک فعل‌هایی صورت‌گرفته است و امروزه با مشکلاتی در زمینه تولید و توزیع مواجه هستیم که اصلاح اینها کمی زمانبر خواهد بود.

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کالای قاچاق لوازم یدکی شناسه کالا دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۰۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف کالای قاچاق در مروست

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سرهنگ عباس رضایی گفت: در راستای طرح مبارزه با قاچاق کالا، ماموران انتظامی مروست حین کنترل محور مواصلاتی مروست به یزد به یکد ستگاه پراید سفید مشکوک و به راننده دستور ایست دادند و آن را متوقف کردند. 
 
سرهنگ رضایی افزود: در بازرسی از خودرو مقادیری نوشابه انرژی زا، انواع شکلات، انواع آبمیوه، آدامس و؛ که به صورت قاچاق حمل می‌شد، قاچاق کشف شد.
سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان مروست تصریح کرد: در این خصوص ۲ متهم دستگیر شدند.

دیگر خبرها

  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • توقیف ۱۳۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در شمال تهران
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام
  • کشف کالای قاچاق در مروست
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام