Web Analytics Made Easy - Statcounter

 امیر هوشنگ بیرشک در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ همان طور که انتظار می‌رفت پس از رکورد‌شکنی تولید روغن نباتی در سال 1400، با آغاز سال جدید، تولید و توزیع روغن نباتی در فروردین ماه سال 1401 کاهش یافته و این وضعیت در اردیبهشت ماه نیز ادامه داشته است.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی افزود: به طوری که بر اساس آمارهای موجود طی اردیبهشت ماه سال 1401، میزان تولید انواع روغن نباتی حدود 120 هزارتن بوده است که نسبت به 209 هزار تن تولید در مدت مشابه سال قبل، 35 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی دقیق تر به آمار حاکی از آن است که تولید انواع روغن نباتی خانوار در اردیبهشت ماه 1401، نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38 درصد کاهش داشته و از 136هزار تن (در اردیبهشت ماه سال 1400) به 84 هزار تن رسیده است. همچنین در تولید انواع روغن نباتی صنف و صنعت روند کاهشی مشاهده می‌شود، به ‌طوری که این شاخص نسبت به اردیبهشت ماه سال گذشته از 72 هزار تن به سطح 50 هزار تن رسیده و 30 درصد کاهش داشته است.

بیرشک اضافه کرد: به بیان روشن و واضح می‌توان گفت که وضعیت تولید، توزیع و مصرف روغن نباتی در سال 1401 به دلایل مختلف تغییر جدی داشته است و جا دارد که به شرایط پیش روی صنعت روغن نباتی با دقت بیشتری توجه شود.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی گفت: نخست هر چند پس از اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها و تغییر ارز واردات روغن خام، موانع مربوط به تخصیص ارز واردات روغن خام برطرف شده است اما از طرفی با اعمال قیمت‌های جدید عملا با کاهش تقاضا یا به عبارتی بهتر با منطقی شدن تقاضا در بازار مواجه هستیم.

وی اضافه کرد:‌ همین موضوع در سال گذشته به پاشنه آشیل صنعت روغن نباتی تبدیل شده بود به طوری که نیاز سیری ناپذیر در بازار روغن نباتی ناشی از خروج غیرقانونی کالا، افزایش صادرات محصولات غذایی حاوی روغن نباتی، افزایش مصرف داخلی و همچنین انبارش در بخش خانگی و صنف و صنعت، حتی با افزایش چشمگیر و بی‌سابقه تولید روغن نباتی در سال گذشته هم پاسخ داده نمی شد.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی افزود:‌ یکی از موضوعات کلیدی و مهم در زمینه کاهش تقاضا، به طور قطع افزایش قیمت از یک طرف و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان از طرف دیگر است که جا دارد با نگاه کارشناسانه به آن نگاه شود و دولت با درایت بیشتری برای حل مشکل کاهش قدرت خرید مردم برنامه ریزی کند.

وی افزود: بر کسی پوشیده نیست که دولت در تلاش است تا با پرداخت یارانه نقدی یا کالابرگ الکترونیکی به افزایش قدرت مردم کمک کند، اما هر کدام از اینها مزایا و معایبی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. به طوری که به گفته برخی منتقدان نکته منفی که در پرداخت یارانه نقدی به مردم وجود دارد رشد نقدینگی در جامعه و تشدید کسری بودجه است که از این زاویه کالابرگ الکترونیکی نسبت به یارانه نقدی برتری نسبی دارد.

بیرشک ادامه داد:‌اما از طرف دیگر نیز مزایای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تامین حداقل کالری استاندارد خانوار است که با اجرای این طرح می‌توان از وصول آن اطمینان حاصل کرد. چرا که خانوار به ویژه اقشار آسیب‌پذیر در طول یک ماه موادغذایی مورد نیاز خود را به قیمت مصوب می تواند تهیه و استفاده کند و صنعت نیز با توجه به تثبیت تقاضا لااقل در بخش مهمی از جامعه می تواند برنامه ریزی مناسب تری برای تولید و توزیع روغن نباتی در کشور داشته باشد و بازار با شوک‌های کمتری مواجه خواهد شد.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی  در پایان گفت:‌بررسی موارد فوق در زمینه میزان تولید و تقاضای موجود در بازار نشان می‌دهد که پس از سپری کردن ماه‌های پرتلاطم و پرتنش، بازار روغن نباتی وارد رکود شده است و باید برای خروج از آن چاره اندیشی کرد. رکودی که در خوش بینانه‌ترین حالت، مقطعی خواهد بود و برای چند ماه بر بازار روغن نباتی سایه می‌افکند و اگر دولت با تدابیری نظیر حذف قیمت‌گذاری دستوری و یا آزادسازی صادرات برای آن تدبیری نکند، باید منتظر رکود بلند مدت و تبعات آن در کشور باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رکود بازار روغن روغن نباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید

در روز‌های اخیر همزمان با برنامه‌های تازه دولت در خصوص طرح کالابرگ الکترونیک و یارانه نقدی شاهد ارسال گسترده پیامک‌های جعلی در خصوص یارانه از سرشماره‌های ناشناس هستیم، به‌عنوان مثال یکی از این پیامک‌ها در ادامه قابل مشاهده است.

در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده است برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، این درحالی است که به‌وضوح یک لینک مشکوک با آدرسی نامعتبر در این پیامک‌ها قرار داده شده است که احتمالاً هدف ارسال‌کنندگان آن سودجویی از مردم است.

 از سوی دیگر باید به این نکته نیز باید توجه داشت که بعد از اردیبهشت ۱۴۰۱ و حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، یارانه معیشتی که از سال ۱۳۹۸ برقرار شده بود حذف شد و به‌صورت یکجا یارانه‌های نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب یارانه‌بگیران واریز می‌شود.

پیشتر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینک‌های آلوده و مشکوک که در قالب پیامک ارسال می‌شود هشدار داده شده بود.

منبع: تسنیم

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کشف ۴ تن روغن‌نباتی قاچاق در الیگودرز
  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان
  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • کشف ۴ تن روغن نباتی قاچاق در الیگودرز
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی کردستان در حال انجام است
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • نقدی شدن کالابرگ الکترونیکی باعث ایجاد تورم میشود
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟