Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@00:11:26 GMT

به اجبار زمانه قطعه‌ساز شدم

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۴۶۱۱۲

به اجبار زمانه قطعه‌ساز شدم

«نادیا شایسته» از اعضای انجمن قطعه‌سازان خراسان است که با تلاشی قابل ستایش از موج بزرگ تحریم‌ها عبور کرد و با وجود تمامی مشکلات، هنوز دست از تولیدات صنعتی برنداشته است. 
او که عضویت در هیئت‌مدیره کمیسیون بانوان خانه صنعت و معدن را هم در کارنامه خود دارد در گفت‌وگو با قدس درباره ورودش به عرصه تولید و صنعت می‌گوید: پس از شروع زندگی مشترکم خانه‌دار بودم و در سال۱۳۹۰ متأسفانه همسرم در محل کار به دلیل ایست قلبی فوت شد و من به اجبار شرایط وارد زمینه کاری او شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همسرم مهندس مکانیک و تولیدکننده قطعات ماشین‌های سنگین بود. او برای این کارگاه زحمات زیادی کشید و من به‌پاس همه زحمات او، کارش را ادامه دادم.

وجدان کاری، اولویت ویژه 
این بانوی توانمند درخصوص محصولاتی که تولید می‌کند، می‌گوید: قطعات تولیدی ما شامل انواع پیستون‌های ترمز و سیلندر ماشین‌های سنگین و همچنین پوشش روی قطعات آلومینیومی به نام «آنودایز» است وبه جرئت می‌توانم بگویم کیفیت لحاظ شده در محصولات ما قابل قیاس با هیچ تولیدکننده‌ای در کشور نیست به دلیل اینکه در کارگاه ما به جای محاسبات مالی، وجدان کاری اولویت ویژه است. اگرچه می‌توان با آلومینیومی ارزان‌تر پیستون تولید و در بسته‌بندی زیبا به بازار عرضه کرد اما درعمل کارایی لازم را ندارد و می‌تواند به قیمت جان چند هموطن تمام شود.

آفت قدیمی تولیدات زیرپله‌ای
عضو هیئت مدیره کمیسیون بانوان خانه صنعت ومعدن در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر تولید چقدر مقرون به‌صرفه است؟ اعلام می‌کند: سیلندرهایی که ریخته‌گری می‌شود از سال گذشته تاکنون افزایش قیمت بسیاری داشته است بنابراین با این کیفیت و گرانی مواد اولیه تولید مقرون به‌صرفه نیست و سود لازم برای بقای مجموعه را ندارد.
حال آنکه تولیدی‌هایی بدون نام ونشان و به قولی زیرپله‌ای با استفاده از مواد اولیه نامرغوب همچنان در بازار فعالیت دارند و بی کیفیت‌ترین محصولاتی را تولید می‌کنند که نه تنها کار آن‌ها خطرناک است، بلکه رقابت ناسالمی را در بازار به وجود آورده‌اند.
کارخانه‌های تولیدی مجبور به سرمایه‌گذاری عظیم در شهرک‌های صنعتی بوده و با موضوعاتی مانند مالیات، بیمه، حامل‌های انرژی و دستمزد کارگری دست و پنجه نرم می‌کنند، اما کارگاه‌های زیرپله‌ای با این مشکلات مواجه نیستند. پس برایشان تولید با هر کیفیتی سودآور است و در اینجاست که تولیدکننده‌هایی مانند ما متأسفانه با وجود رعایت بهترین کیفیت، متضرر می‌شوند.

تحریم‌ها و فرصت‌ها
وی درباره نقش تحریم‌ها در تولیدات کارخانه‌اش نیز توضیح می‌دهد: لازم به یادآوری است در سال‌هایی که اجناس چینی، هندی و پاکستانی بسیاری با قیمت‌های خیلی پایین در بازار بود، میزان تولیدات ما نیز به همان نسبت بسیار پایین بود اما از شروع تحریم‌ها که کالاهای وارداتی کاهش یافت و قیمت این کالاها افزایش پیدا کرد، تقاضا برای کالاهای تولید داخلی بیشتر شد.
این بانوی تولیدکننده درباره مشکلات سرراه تولیدکنندگان می‌گوید: در این ۱۰ سال، مشکلات زیادی سر راه من بود. متأسفانه حمایت نکردن دستگاه‌های دولتی مهم‌ترین مانع سر راه تولید است و در این سال‌ها، کمتر مسئولی را دیدیم که سری به واحدهای تولیدی کوچک بزند و درددل و حرف‌های یک تولیدکننده را بشنود.
مسئولان همیشه سراغ افتتاح واحدهای بزرگ می‌روند و تسهیلات و وام‌های گزافی را نیز به این پروژه‌ها اختصاص می‌دهند و متأسفانه به صنایع کوچک چندان توجهی نمی‌شود.
باید اعتراف کنم هیچ شخصی از مشکلات واحدهای کوچک‌تر که تولیدکننده آن با چنگ و دندان و به سختی آن را اداره می‌کند، خبر نداشته و یا تمایلی برای دانستن این مشکلات ندارد.
شایسته یکی از مشکلات را شرایط سخت و شاید تبعیض‌آمیز دریافت تسهیلات می‌داند و تأکید می‌کند: برخی واحدهایی که قسط‌های عقب‌افتاده خود را با بهره‌های اندک و حمایتی پرداخت نکردند، همچنان مشغول فعالیت‌اند اما در مقابل یک واحد صنعتی مانند کارخانه ما متأسفانه برای یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اقساط باقیمانده از دورانی که همسرم در قید حیات بود کارخانه ما ۱۲میلیون تومان جریمه و از اخذ تسهیلات محروم شد. اگر بخشودگی شامل حال ما شده بود، می‌توانستیم همان سال یک دستگاه جدید خریداری کنیم اما این اتفاق نیفتاد و من مجبور شدم در سال۱۳۹۸ حدود ۳هزار متر زمین از کارخانه را در شهرک صنعتی به فروش بگذارم تا بتوانم یک دستگاه خریداری کنم.  وی ادامه می‌دهد: یکی دیگر از مشکلات، افزایش رقم قبض‌هاست. به طور مثال هزینه قبض گاز در سال‌های گذشته برای واحد ما در طول یک ماه و ۱۰روز حدود ۴۰۰ هزار تومان صادر می‌شد اما این قیمت از سال گذشته به ۴میلیون تومان رسیده است.
به نظر می‌رسد متولیان اگر به دنبال حمایت واقعی از تولید و صنعت هستند باید توجه بیشترو ویژه‌ای به واحدهای کوچک داشته باشند، چراکه موجب ترغیب افراد بیشتری برای راه‌اندازی واحدهای کوچک و درنتیجه افزایش زمینه‌های اشتغال می‌شود.

خبرنگار: سرور یزدی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قطعه سازان تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۶۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی موثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مساله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبرو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهمترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مساله ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • جوجه ریزی ۱۰۰ میلیون قطعه‌ای در مرغداری‌های مازندران
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • تداوم کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳