Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدابراهیم سیدی گفت: با توجه به اینکه 90 هزار هکتار از سطوح کشاورزی خراسان شمالی مستعد اجرای طرح های آبیاری نوین هستند، تا به کنون در استان 40 هزار هکتار از سطوح کشاورزی تحت پوشش اجرای طرح های سیستم آبیاری تحت فشار و سیستم آبیاری کم فشار قرار گرفته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید ابراهیم سیدی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: در خراسان شمالی سطح زمین های کشاورزی ( زراعی و باغی) 132 هزار هکتار است که 50 هزار هکتار آن مستعد اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و 40 هزار هکتار آن مستعد اجرای طرح های آبیاری کم فشار ( خطوط انتقال آب با لوله) هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدی اعلام کرد: تا به کنون در خراسان شمالی 40 هزار هکتار از سطوح کشاورزی تحت پوشش اجرای طرح های سیستم آبیاری تحت فشار و سیستم آبیاری کم فشار قرار گرفته اند.

وی در ادامه با بیان اینکه در بخش کشاورزی با اجرای طرح سیستم آبیاری نوین، به طور متوسط بهره وری از منابع آبی تا 75 درصد و با اجرای طرح سیستم آبیاری کم فشار، بهره وری از منابع آبی تا 65 درصد می رسد، گفت: متوسط بهره وری و راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی استان از سال 92 تا به حال حاضر از 37 درصد به 46 درصد رشد یافته است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در سطح کشور متوسط بهره وری آب در بخش کشاورزی 46.5 درصد است.

وی خاطر نشان کرد: این افزایش بهره وری علاوه بر اینکه متاثر از اجرای طرح های آبیاری نوین در سطوح کشاورزی استان بوده همچنین تحت تاثیر احیا و مرمت قنات ها و ترویج کشت محصولات کم آب طلب نیز بوده اند.

سیدی تصریح کرد: با توجه به اینکه بر اساس آمارهای پیشین، بخش کشاورزی خراسان شمالی تا حدود 30 درصد با کمبود منابع آبی مواجه بوده، با اجرای طرح های آبیاری نوین در زمین های کشاورزی زراعی و باغی و جایگزینی کشت های کم آب طلب که بهره وری آب در استان افزایش یافته این 30 درصد کمبود آب را پوشش داده است.

وی افزود: با این وجود، بروز خشکسالی های چندین سال اخیر موجب شده است که نیاز به تامین آب هنوز وجود داشته باشد و درصورتیکه اقدامات اشاره شده، اجرایی نمی شدند، نیاز به تامین آب در این بخش از 30 درصد به 50 درصد افزایش می یافت.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود درباره اعتبارات تخصیصی به اجرای طرح های آییاری نوین در بخش کشاورزی استان نیز اظهار کرد: هر ساله دولت 85 درصد از هزینه های اجرای هر طرح آبیاری نوین را با تخصیص اعتبارات اختصاص می دهد و 15 درصد دیگر از هزینه های اجرای طرح باید از محل خودیاری کشاورزان تامین شود.

وی گفت: با این وجود، تورم، هزینه های اجرای این  طرح ها را افزایش و حجم اجرای طرح را تحت تاثیر قرار داده است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: انتظار است که علاوه بر تثبیت قیمت ها، اختصاص اعتبارات به اجرای طرح های آبیاری نوین در بخش کشاورزی به صورت نقدی و نه به صورت اسناد خزانه با تسویه سه ساله باشد تا اجرای این طرح ها شتاب بیشتری بگیرند.

سیدی در خاتمه یادآور شد: به طور کلی در استان متاثر از تداوم کم بارشی ها و بروز خشکسالی همچنین محدودیت منابع آبی، اجرای طرح های آبیاری نوین طی هشت سال گذشته در مقایسه به هشت سال قبل تر از آن تا دو برابر شتاب گرفته و سرعت گلخانه داری طی چهار سال گذشته در مقایسه با چهار سال قبل تر از آن نیز تا دو برابر افزایش یافته اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اجرای طرح های آبیاری نوین بخش کشاورزی آبیاری کم فشار کشاورزی استان سیستم آبیاری سطوح کشاورزی هزار هکتار منابع آبی بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی از اهلی سازی دو گیاه دارویی در این استان خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر گیاه آویشن خراسان شمالی اهلی سازی شده است و اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دستور کار قرار دارد و هنوز به مرحله کامل اهلی سازی نرسیده است.

وی افزود: اهلی سازی گیاه باریجه نیز در دست اقدام است و البته این گیاه در برخی از عرصه‌های منابع طبیعی در حال کشت است.

باور ادامه داد: اهلی سازی کاپاریس از دیگر گیاهان دارویی است که در دست اقدام است و در حال حاضر تلاش برای شکستن خواب بذر این گیاه دارویی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی با توجه به شرایط آب و هوایی‌اش، یکی از رویشگاه‌های خوب گیاهان دارویی است و ظرفیت خوبی برای تولید این گیاهان در استان وجود دارد. ۴۳۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده‌اند، البته بسیاری از این گیاهان در رویشگاه‌های خود به‌صورت خودرو رشد می‌کنند و در مساحت کمی از کشتزارهای استان، گیاهان دارویی به مرحله کشت درآمده است.

این عضو هیات علمی تصریح کرد: خراسان شمالی رتبه سوم کشوری را در تولید زعفران، رتبه چهارم را در تولید زیره سبز دارد و جزو یکی دو استان‌ اول در تولید گیاه دارویی با ارزش باریجه است. از سوی دیگر، این استان ظرفیت بسیار خوبی در تولید گیاهان دارویی دیگر مانند گون، کتیرا، زرشک وحشی، کاکوتی کوهی و آویشن دارد. این گیاهان به‌صورت خودرو در رویشگاه‌ها می‌رویند.

وی گفت: با این میزان پتانسیل در این استان برای تولید گیاهان دارویی، اکنون فقط در ۸۰۰۰ هکتار گیاه دارویی کشت می‌شود که از این مساحت ۴۸۰۰ هکتار مربوط به زعفران، ۲۰۰۰ هکتار زیره سبز و ۲۰۰ هکتار گل محمدی است.

باور تاکید کرد: باید مراقب گیاهان دارویی در معرض خطر به علت بروز خشکسالی‌های پی در پی و برداشت‌های غیراصولی در طبیعت باشیم، اکنون گیاهانی مانند کاکوتی کوهی، آویشن خراسانی، گون و کتیرا و زرشک کوهی در خطرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هنرمند و بخشی شمال خراسان درگذشت
  • پیشکسوت موسیقی مقامی در خراسان شمالی درگذشت
  • هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی