Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-30@07:22:11 GMT

باتری جدیدی که در دمای زیر صفر کار می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۲۲۹۱

باتری جدیدی که در دمای زیر صفر کار می‌کند

ایتنا - ساخت ترکیب کبالت هنوز گران است، اما می‌توان از آن در کاربردهای ویژه چون وسایل نقلیه الکتریکی استفاده کرد.
دانشمندان موفق شده‌اند یک باتری با قابلیت کار در دماهای زیر صفر بسازند.

بر اساس مقاله منتشرشده مهندسان شیمی در چین، باتری‌های لیتیوم یونی وادار شده‌اند که در دمای ۳۵- درجه سانتیگراد کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این نوع باتری‌ها به این شکل کار می‌کنند که سمت مثبت دو صفحه دارای بار الکتریکی در داخل باتری، در نهایت یون‌های خود را از دست می‌دهند و این یون‌ها از طریق یک الکترولیت به صفحه منفی می‌روند. هنگامی که باتری به برق متصل می‌شود، یون‌ها به جایگاه اولیه خود باز می‌گردند.

اگرچه یون‌ها برای خروج از الکترولیت و حرکت به صفحه منفی در شرایط سرد به‌سختی پیش می‌روند. این پژوهش جدید که در مجله «اِی‌سی‌اس سنترال ساینس» (ACS Central Science) منتشر شده است، راه حلی را برای این مشکل پیشنهاد می‌کند: جایگزین کردن گرافیت که معمولا از آن برای صفحات منفی استفاده می‌شود با یک ترکیب کُبالت جدید.

دانشمندان با حرارت دادن این ترکیب تا دمای بسیار بالا، اتم‌ها را به یک صفحه مسطح وارد کردند که از گرافیت- ماده‌ای که به‌طور معمول در باتری‌ها استفاده می‌شود- ناهموارتراست.

با وجود برآمدگی‌های بیشتر، یون‌های لیتیوم راحت‌تر به آن می‌چسبند و کارآمدتر کار می‌کنند. پژوهشگران نوشتند: «کلید رفع مشکل کاهش ظرفیت باتری در دمای پایین، در تنظیم طرز قرار گرفتن الکترون های سطحی آنُد کربن نهفته است».

باتری حاصل از این روش ساخت، در دمای سرد کار کرد و توان خود را در بیش از ۲۰۰ سیکل شارژ و شارژ مجدد حفظ کرد.

این روش در حال حاضر تنها در باتری‌های کوچک آزمایش شده است - طراحی شبیه به سکه که در ساعت‌ها استفاده می‌شود. پژوهشگران باید روشی را آزمایش کنند تا همین اصل در باتری‌های بزرگ‌تر هم عمل کند.

انیوان هو، شیمیدان متخصص باتری در آزمایشگاه ملی بروکهاون که در نوشتن این مقاله نقشی نداشت، به «پاپیولار ساینس» (Popular Science) گفت: «این ماده از نظر علمی جالب است. اما کاربرد عملی آن ممکن است محدود باشد، زیرا به یک مسیر ترکیب پیچیده نیاز دارد.»

دلیل آن این است که ساخت ترکیب کبالت هنوز گران است، اما می‌توان از آن در کاربردهای ویژه چون وسایل نقلیه الکتریکی استفاده کرد - جایی که هوای سرد ممکن است محدوده حرکت آن‌ها را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: باتری باتری ها یون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • باتری‌دزد ارومیه به آخر خط رسید
  • امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند
  • امیر جدیدی بازیگر فیلم فرانسوی شد
  • امیر جدیدی بازیگر یک پروژه بین المللی شد
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • ساعت هوشمند فوق العاده سامسونگ گلکسی واچ پرو
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟