Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@03:49:45 GMT

چرا دچار بیماری پارکینسون می‌شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۲۷۰۸

چرا دچار بیماری پارکینسون می‌شویم؟

پروتئین سینوکلئین آلفا، راه را برای درمان‌های جدید پارکینسون نشان می‌دهد. به گفته محققان پروتئین آلفا نقش مهمی در حرکت ساختار‌های وزیکولی ایفا می‌کند و مواد را به داخل و اطراف سلول‌ها منتقل می‌کند، اما تحقیقات جدید نشان داده است که در این پروتئین منجر به "زندگی مضاعف" می‌شود و بر بیان ژن تاثیر می‌گذارد به گونه‌ای که فرصت‌های جدیدی برای درمان ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دلیل اینکه آلفا سینوکلئین در تحقیقات بیماری پارکینسون مورد توجه قرار می‌گیرد این است که این پروتئین توانایی تا شدن اشتباه و تجمع در توده‌های سمی را دارد که باعث آسیب به سلول‌های مهم مغز می‌شود.
درمان‌های تجربی طراحی شده برای هدف قرار دادن این نوع اختلال عملکرد پروتئین، پتانسیل هیجان انگیزی مانند پپتید‌های مهندسی شده و ترکیبات مشتق شده از کوسه‌ها را نشان داده اند.

در همین حال، مطالعاتی که درک ما را از رفتار پروتئین عمیق‌تر می‌کند، به ما کمک کرده است تا منشأ بالقوه پارکینسون را درک کنیم، از جمله احتمال شروع آن در روده که می‌تواند یک بیماری خود ایمنی باشد.

این مطالعه جدید که توسط دانشمندان در بیمارستان بریگهام و زنان، MIT و هاروارد انجام شده است، عملکرد‌های آلفا سینوکلئین را بیشتر روشن می‌کند و با بررسی سیستم‌های مخمر و مدل‌های مگس میوه آغاز شد.

آزمایش‌های این تیم نشان داد، همان بخشی از پروتئین آلفا سینوکلئین که به وزیکول‌ها متصل می‌شود، با ماشین‌های سلولی به نام ساختار‌های "P-body" که به تنظیم بیان ژن از طریق RNA پیام‌رسان (mRNA) کمک می‌کند، نیز متصل می‌شود.

این یافته‌ها از طریق آزمایش بر روی نورون‌های مشتق شده از بیمار و نورون‌های تولید شده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی تایید شد.

ویکرام خورانا، نویسنده مقاله، گفت: مطالعه ما بینش‌های جدیدی را در مورد پروتئینی ارائه می‌دهد که در مرکز توسعه بیماری پارکینسون و اختلالات مرتبط با آن شناخته شده است. آلفا سینوکلئین پروتئینی است که توسط روش‌های درمانی فعلی مورد هدف قرار گرفته است، اما عملکرد آن گریزان بوده است.
تصور می‌شد که آلفا سینوکلئین نقشی در اتصال به غشای سلولی و ساختار‌های حمل و نقل موسوم به وزیکول ایفا می‌کند. اما مطالعه ما نشان می‌دهد که آلفا سینوکلئین زندگی مضاعفی دارد.

دانشمندان مکانیسم‌های مشابهی را در نمونه‌های بافت پس از مرگ بیماران پارکینسونی مشاهده کردند، و یافته‌ها همچنین با تجزیه و تحلیل ژنتیکی تأیید شد که نشان می‌دهد بیماران دارای جهش در ژن‌های بدن P در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.

در تأثیرگذاری بر بیان ژن و همچنین انتقال وزیکول، دانشمندان آلفا سینوکلئین را نوعی «تغییر سوئیچ» می‌دانند که مسئول دو عملکرد متمایز است و می‌گویند که عدم تعادل در وظایف آن در حالت‌های بیماری وجود دارد. برای درک این رفتار‌ها و تبدیل آن‌ها به یک درمان بالینی به کار بیشتری نیاز است.

ارینک هالاکلی، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید: اگر می‌خواهیم درمان‌هایی را ایجاد کنیم که آلفا سینوکلئین را هدف قرار می‌دهند، باید بدانیم این پروتئین چه می‌کند و پیامد‌های بالقوه کاهش سطح یا فعالیت آن چیست. این مقاله اطلاعات مهمی برای پر کردن شکاف‌های دانش ما در مورد این پروتئین ارائه می‌دهد که ممکن است برای ترجمه بالینی مفید باشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: محققان پروتئین آلفا پروتئین بیماری پارکینسون اختلال عملکرد پروتئین آلفا سینوکلئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۲۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  مهدی فرجی تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵» در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش گفت: فصل پنجم این مجموعه یک کار کاملا جاده ای بود و به لحاظ تولیدی کار کردن با این شیوه کمتر اتفاق افتاده است.

وی درباره موضوعات فیلم نامه افزود: «نون خ» همیشه دغدعه گفتن مسایل و دغدغه های مردم را دارد مسایل مانند کولبرها، قاچاق دارو و بحث انرژی اتمی و کارکرد غیرنظامی این تکنولوژی.

فرجی گفت: مجموعه «نون خ» یک روالی دارد که از فصل یک بوده است تقریبا ما برای هر فصل این مجموعه سه یا چهار قصه نویسنده طراحی می‌کند و این قصه‌ها باهم چسبندگی دارد.

در «نون خ ۵» هم نویسنده جوری طراحی کرده که قصه ها پراکندگی نداشته باشد، با صنایع دستی شروع می‌کنیم که در کرمان می خواهیم در نمایشگاه شرکت کنیم، در آنجا با فردی روبه روی می شویم که می خواهد قاچاق پرنده کند به چابهار، در چابهار با ناخدایی آشنا می‌شویم که مشکلاتی برای ناخدا اتفاق می‌افتد و قصه ماهی خاویار در روستا پیدا می‌شود و در مسیر بازگشت روستا با مسدود شدن جاده و بحث جابجایی دارو‌ها مواجه می‌شویم، کلا قصه‌ها به هم کمک می‌کنند و چسبندگی دارد و احساس پراگندگی در قصه وجود ندارد.

وی درباره انتخاب بازیگران هم گفت: در هر منطقه ای که این مجموعه را کار می کردیم از بازیگران همان منطقه استفاده کردیم و این مجموعه باعث شد که خیلی از کسانی که استعداد بازیگری دارند شناخته شوند.

وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از فصل های این مجموعه را دوست دارد گفت: فصل یک، سه و پنج را بیشتر دوست دارم، چون کمدی‌های، قصه‌ها و شخصیت‌های جذابتری دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • زخم خورده بزرگ؛ خطیر اصلا استقلالی نیست | نگذاشت ما قهرمان شویم
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • (عکس) شغل جدید لیونل مسی چیست؟
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید