Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@10:17:12 GMT

رئیس‌جمهور چین: دموکراسی غربی عامل هرج‌ومرج است

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۵۳۱۰۷

رئیس‌جمهور چین: دموکراسی غربی عامل هرج‌ومرج است

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از تارنمای خبری آسیا وان، شی جین پینگ رئیس جمهور چین در جلسه ای با مقامات ارشد چین بیان کرد ترویج دموکراسی توسط غرب باعث آوارگی انسان ها در سراسر جهان شده است.

شی جین پینگ در یک جلسه مطالعاتی دفتر سیاسی خود گفت که برخی از کشورهای غربی "به زور مفهوم و سیستم دموکراسی غربی و حقوق بشر را ترویج می کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آن هم با سوء استفاده از مسائل حقوق بشر برای مداخله در امور داخلی سایر کشورها". این سخنرانی چندماه پیش صورت گرفته ولی این هفته علنی شد.

رئیس جمهور چین در این خصوص هیچ کشوری را نام نبرد، اما پکن در ماه‌های اخیر در مورد جنگ اوکراین و چالش‌های ناشی از تسلط طالبان بر افغانستان، به کرات انگشت اتهام را به سوی واشنگتن نشانه رفته است. جنگ داخلی در سوریه و مسائل امنیتی در عراق نیز به طور منظم در میان محورهای صحبت مقامات چینی در این زمینه به چشم می خورد.

در مقابل، غربی ها همچنان روی مسائل حقوق بشری چین انگشت می گذارند و انتقادات زیادی بر سر مسائلی از جمله سیاست‌های چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ و تبت وجود دارد.

شی در سخنرانی خود خطاب به ۲۴ عضو دیگر دفتر سیاسی اش که متن کامل آن به تازگی توسط مجله کیوشی چین در روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: دموکراسی و حقوق بشر برای تزئین نیستند. شی رئیس هیئت ۲۵ نفری است که بالاترین نهاد تصمیم گیری حزب کمونیست است.

او تاکید کرد که برخی از کشورهای غربی در سال‌های اخیر با حزب‌گرایی شدید سیاسی، نقض اعتماد دولتی، نابسامانی اجتماعی و شیوع ویروس‌های خارج از کنترل دست به گریبان بوده اند.

وی خاطرنشان کرد: "قطب بندی سیاسی، شکاف بیشتر بین غنی و فقیر، و تضاد قومی تشدید شده است. نژادپرستی، پوپولیسم و ‌بیگانه هراسی غالب شده است و مسائل حقوق بشر به طور فزاینده ای برجسته شده است. "

وی همچنین از مقامات چین خواست تا "در امور حقوق بشر سازمان ملل متحد مشارکت فعال داشته باشند" و نفوذ چین بر چنین نهادهای چندجانبه حقوق بشری را افزایش دهند.

در اخرین نشست کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص چین، این قدرت آسیای شرقی توانست ۶۹ کشور را با خود همراه کند. از جمله نماینده کوبا به شورا گفت که سین کیانگ، هنگ کنگ و تبت امور داخلی چین محسوب می شوند.

در بیانیه مشترک اخیر کمیسیون حقوق بشر، هلند، آمریکا و ۴۵ کشور دیگر که عمدتاً غربی هستند، "نگرانی های شدید" خود را در مورد وضعیت حقوق بشر در سین کیانگ مطرح کردند.

این محکومیت پس از سفر طولانی مدت میشل باشله، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد به چین در ماه اردیبهشت صورت گرفت. پس از آن بود که وی به سبب آنچه رویکرد محتاطانه اش در انتقاد از سرکوب‌های پکن در منطقه عمدتا مسلمان نشین اویغور سین کیانگ خوانده می شد، با درخواست‌های متعددی برای استعفای مواجه شد.

شی جین پینگ در جریان سفر باشله از طریق لینک ویدیویی با وی گفت و گو و از سوابق حقوق بشری چین دفاع کرد و گفت که هیچ بیانیه مشکوکی را نمی پذیرد.

بنا به گزارش آسیا وان، اظهارات شی، یادآور سخنرانی سال ۲۰۱۴ وی بود؛ زمانی که او به بیش از ۱۰۰ مقام دولت خود گفت که هر زمان که غرب در مورد حقوق بشر چین حرفی زد، "قاطعانه پاسخ دهید".

او سپس گفته بود: «تا زمانی که استانداردهای خود چین را رعایت کنیم، مشکلی نخواهد بود و نیازی نیست به استانداردهای غرب نگاه کنیم یا به قضاوت آنها در مورد خویش اهمیت بدهیم».

چین سال گذشته هم از نشست دموکراسی که به میزبانی کاخ سفید برگزار شد، کنار گذاشته شد. اما چند روز قبل از این رویداد، پکن میزبان انجمن بین المللی دموکراسی خود بود؛ یک گردهمایی مجازی که عمدتاً دانشگاهیان کشورهای در حال توسعه در آن حضور داشتند.

در بهمن سال گذشته، پکن گزارشی با عنوان "نقض حقوق بشر در ایالات متحده در سال ۲۰۲۱" منتشر کرد که در آن برشمرد که چگونه «دخالت های سیاسی توسط دولت آمریکا منجر به افزایش شدید مرگ و میر ناشی از کرونا شد؛ مرگ و میر ناشی از تیراندازی ها رکوردشکنی کرد؛ و دموکراسی جعلی آمریکایی ها حقوق سیاسی مردمش را پایمال کرد».

در این گزارش آمده است که در تمام این مدت، "اقدامات یکجانبه آمریکا باعث ایجاد بحران های انسانی جدید در سراسر جهان شده است. "

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان صندوق امانات بانک حجت الله عبدالملکی شی جین پینگ رئیس جمهور چین دموکراسی غربی جنگ هرج و مرج حقوق بشر متروپل آبادان صندوق امانات بانک حجت الله عبدالملکی سین کیانگ حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۳۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر یکروزه خود به سریلانکا، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمازگزاران مسجد جامع شهر کلمبو، اظهار امیدواری کرد مذاکرات صورت گرفته میان دو کشور به گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌های فیمابین منجر شود.

رئیسی طراحی و اجرای مجموعه سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اومااویا» از سوی شرکت‌های متخصص ایرانی را نماد همکاری‌های موفق دو کشور دانست و گفت: امیدواریم بهره‌برداری از این طرح‌ها افزایش رفاه مردم سریلانکا را در پی داشته باشد.

رئیس جمهور در ادامه وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت: دشمنان و در راس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود.

رئیسی در ادامه ظالم و ستم بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و کشتار و نسل‌کشی در غزه را نتیجه وجود اختلافات در امت اسلامی دانست و افزود: امام خمینی (ره) از ۴۵ سال پیش رژیم صهیونیستی را غده‌ای سرطانی برای امنیت منطقه دانسته و بر آزادی فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام تاکید کرده بود و امروز حقانیت این سخن امام راحل، بر همگان روشن شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق فلسطینیان را وظیفه همه مسلمانان و انسان‌های آزاده جهان می‌داند و معتقد است امروز حمایت از کسانی که از خانه، وطن، دین، ناموس و جان و عزت خود دفاع می‌کنند، شاخصی برای کشورهاست که آیا مدافع شرافت هستند، یا همراه شرارت؟

رئیسی خاطرنشان کرد: آمریکا مردم ایران را بابت دفاع از حق و عدالت مورد تحریم‌های ظالمانه قرار داد، اما جوانان ما تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و امروز ایران در همه حوزه‌ها در حال پیشرفت است. دشمن تلاش کرد پیشرفت ایران را متوقف کند، اما ملت ایران اراده کرد پیشرفت کند و در این جنگ اراده‌ها ملت ایران پیروز شد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به همه ما آموختند که رمز موفقیت توکل بر خدا و اعتماد به نفس و داشته‌های درونی است، گفت:‌ دشمنان برای متوقف کردن ملت ایران علاوه بر تحمیل ۸ سال جنگ به ما، تلاش کردند با ترور، انفجار، توطئه و فتنه‌های متعدد این مردم را از ادامه مسیرش منصرف کنند، اما موفق نشدند. امروز مقاومت و ایستادگی در مقابل نظام سلطه نه فقط مورد توجه نظام اسلامی ایران بلکه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است که معتقدند نباید تن به زیاده‌خواهی‌ها و مظالم نظام سلطه داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • جمیله علم الهدی خطاب به غربی ها: به ایران بیایید و وضعیت زنان را ببینید
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • جمیله علم‌الهدی: از رسانه‌های غربی می‌خواهم که به ایران بیایند و وضعیت را ببینند
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • بررسی روابط دوجانبه در دیدار علی باقری با یک مقام روس
  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت