Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان بین المللی مهاجرت روز جمعه در گزارشی اعلام کرد تحریم‌های اعمال شده بر روسیه به سبب جنگ اوکراین بر کارگران مهاجران آسیای مرکزی که در این کشور مشغول بکار هستند تاثیرات منفی گذاشته است.

به گزارش روز جمعه ایران اکونومیست به نقل از پایگاه خبری «آسیا پلاس تاجیکستان»، در حال حاضر, حدود چهار میلیون تن کارگران کشورهای آسیای مرکزی در روسیه مشغول به کار هستند که از این تعداد حدود یک میلیون از تاجیکستان, یک میلیون از قرقیزستان, حدود دو میلیون از ازبکستان, و بیش از ۲۰۰ هزار تن از قزاقستان در این کشور مشغول بکار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهاجران کارگر در زمینه های مختلف از جمله ساخت و ساز, حمل و نقل, کشاورزی, و بخش خدمات بصورت فصلی و دراز مدت  در روسیه مشغول بکار هستند.

بر اساس این گزارش، پیش تر کارشناسان مدعی شده‌ بودند تحریم های اعمال شده علیه فدراسیون روسیه در پاسخ به عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین تاثیر شدیدی بر اقتصاد روسیه و بازار کار این کشور خواهد گذاشت.

 با توجه به وابستگی آسیای مرکزی به اقتصاد روسیه, بروز هر گونه بحران اقتصادی در روسیه بر اقتصاد مهاجران و خانواده هایشان تاثیرات محسوسی خواهد گذاشت.

به باور کارشناسان سیاسی بعد از جنگ اوکراین و تحریم‌های غرب علیه روسیه پیش‌بینی‌ها حاکیت از رکود اقتصادی مسکو و بالا رفتن تورم در این کشور داشته ولی نتایج نظرخواهی از کارشناسان نشان می‌دهد تخمین‌ها بیش از حد، بدبینانه بوده و اقتصاد این کشور حال و روز خوبی دارد.

این در حالیست که  نظرخواهی خبرگزاری رویترز در تاریخ ۱۰ خرداد ماه سال جاری نشان می‌دهد ، پیش‌بینی کارشناسان در ماه می حاکی از کاهش اقتصاد روسیه تا ۷.۶ درصدی بود و نظرسنجی مشابهی در ماه آوریل نیز کاهش ۸.۴ درصدی را نشان می‌داد.

آخرین نظرخواهی رویترز از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی نشان می‌دهد اقتصاد روسیه کمتر از پیش‌بینی‌ها افت داشته است. پیش از این یک مشاور اقتصادی پوتین اعلام کرده بود اقتصاد این کشور تا سال ۲۰۲۲ کمتر از افت ۵درصدی را تجربه نخواهد کرد.

وزارت اقتصاد روسیه چندی پیش اعلام کرده بود این کشور در سال جاری تنها ۱۲درصد کاهش تولید ناخالص ملی دارد که البته بیشترین مقدار از زمان سقوط شوروی سابق بوده است.

پیشتر گزارش شده بود که با وجود جنگ و تحریم، ارزش روبل روسیه در برابر ارزهای معتبر بین‌المللی نظیر یورو و دلار بشدت تقویت شده و به اوج چند ساله خود نزدیک شده است.

نرخ برابری دلار در برابر روبل روسیه در اواخر اردیبهشت ماه به حدود ۶۴/۵ رسیده که بالاترین ارزش ثبت شده این ارز در بیش از سه سال اخیر بوده است.

بنابر اعلام بانک مرکزی روسیه، ارزش ذخایر این کشور تا ماه ژانویه امسال (۲۰۲۲) بیش از ۶۳۰ میلیارد دلار بود؛ این ذخایر شامل طلا و ارز بود که البته بعد از جنگ این منابع محدود شد.

با این رقم(بیش از ۶۳۰ میلیارد دلار) روسیه به عنوان دارنده یکی از بزرگترین ذخایر ارزی دنیا معرفی شد که برای مدتی می‌توانست از این ذخایر بعنوان ابزاری برای جلوگیری از افت ارزش روبل استفاده کند؛ نکته جالب اینکه فقط ۱۶٪ ذخایر ارزی روسیه به دلار است.

پنج سال پیش دلار حدود ۴۰٪ ذخایر ارزی روسیه را تشکیل می‌داد.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان بین المللی مهاجرت ، اوکراین ، روسیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان بین المللی مهاجرت اوکراین روسیه اقتصاد روسیه آسیای مرکزی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۴۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است

به گزارش جام جم آنلاین، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز