Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارخانه‌های تولید کاغذ در شرایطی کار خود را در ایران آغاز کردند که کاغذ وارداتی قیمت بالایی داشت و اگر تولید داخلی بتواند کفاف نیاز داخلی را بدهد، این روند می‌تواند بسیاری از ناشران و کتاب‌فروشان را در بازار نشر حفظ کند.

مهم‌ترین مساله ناشران در این سال‌ها کاغذ است. این در حالی است که ناشران با اینکه برای دریافت کاغذ با یارانه دولتی درخواست دادند، مجبور شدند کاغذ مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت بالا تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته مقدار جزئی کاغذ به ناشران ارائه شد که سهمیه ناشران از سال‌های قبل بود.

منتظریم به وعده‌هایی که مسئولان درباره کاغذ به ناشران دادند، عمل شود. اعلام شده است که تولید کارخانه‌های داخلی کاغذ به اندازه‌ای خواهد بود که نیاز مصرف ناشران را تامین کند، این در حالی است که هنوز مشخص نیست، کارخانه‌هایی که می‌خواهند در ایران کاغذ تولید کنند، تا چه حجمی می‌توانند تولید داشته باشند.

کارخانه‌های تولید کاغذ در شرایطی کار خود را در ایران آغاز کردند که کاغذ وارداتی قیمت بالایی داشت و اگر تولید داخلی بتواند کفاف نیاز داخلی را بدهد، این روند می‌تواند مورد استفاده ناشران، کتاب‌فروشان و مردم قراربگیرد. اعلام شده تولید کاغذ در داخل به اندازه‌ای خواهدبود که نیاز داخلی را رفع کند و همچنین به دیگر کشورها هم کاغذ صادر خواهدشد.

به یاد دارم حدود ۳۰ سال پیش صحبت این بود که اگر کارخانه تولید کاغذ در ایران احداث شود، می‌تواند نیاز به کاغذ داخل را تامین کند؛ اما متاسفانه هنوز این مساله اجرایی نشده‌است. عامل بازدارنده احداث و راه‌اندازی کارخانه تولید کاغذ در ایران دو مساله بود. یکی طرز تفکر بانیان این اتفاق  و دیگری به این دلیل بود که دولت به کاغذ سوبسید می‌داد، اما همه کاغذهایی که با یارانه دریافت می‌شد، به مصرف نشر نمی‌رسید.

برخی از افراد که درباره آن‌ها اطلاعی نداریم، کاغذهایی را که با یارانه دولتی دریافت می‌کردند، در بازار آزاد می‌فروختند، زیرا برای تولیدکننده داخلی صرف نمی‌کرد کاغذ را با قیمتی کمتر از کاغذی که با یارانه دولتی ارائه می‌شود، تولید و در بازار به فروش برسد.

لازم بود نمایشگاه کتاب برگزار شود

در این مدت یک نمایشگاه مجازی در سال ۱۴۰۰ و یک نمایشگاه در سال ۱۴۰۱ به شکل حضوری و مجازی برگزارشد.

برگزاری نمایشگاه کتاب اقدام خوب و لازمی بود. به خصوص در بخش مجازی مردم در نقاط دوردست توانستند از تسهیلات نمایشگاه کتاب استفاده کنند. البته می‌توانند اقدامات بیشتری در این حوزه انجام بدهند. برای مثال نمایشگاه مجازی را به صورت دائمی برگزار کنند، این اتفاق مثبتی برای ناشران خواهد بود.

همکاری شرکت پست با برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب این امکان را به مردم داد تا از هر نقطه از ایران بتوانند به کتاب‌های نمایشگاه دسترسی داشته باشند. این امکانی بود که ناشران و فروشندگان کتاب هم از آن استفاده کردند. این‌ها برخی از کارهایی است که جدید انجام شده و موجب خوشبختی است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بازار کاغذ ، نمایشگاه مجازی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازار کاغذ نمایشگاه مجازی نمایشگاه کتاب تولید کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۹۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است

استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت سیزدهم در سفر به استان بر اساس نیاز خراسان شمالی بود گفت: در ابتدای دولت سیزدهم شاهد کاهش چهار درصدی عقب ماندگی استان در حوزه راه بودیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، محمدرضا حسین‌نژاد امروز _ شنبه هشتم اردیبهشت_ در آئین افتتاح و کلنگ زنی پروژه‌های بهداشت و درمان خراسان شمالی اظهار کرد: خراسان شمالی پس از مستقل شدن در بسیاری از شاخص‌ها عقب ماند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات دولت سیزدهم در سفر به استان بر اساس نیاز خراسان شمالی بود، افزود: در ابتدای دولت سیزدهم شاهد کاهش چهار درصدی عقب ماندگی استان در حوزه راه بودیم.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به احداث بیمارستان مادر و کودک، خاطرنشان کرد: ابتدا به دنبال ساخت این بیمارستان درون شهر بودیم اما به دلایلی اتفاق رقم نخورد.

مهدی شهریاری، منتخب مردم بجنورد در مجلس نیز در این مراسم تصریح کرد: در دولت سیزدهم خدمات مختلفی ارائه شده که همه این خدمات مربوط به جمهوری اسلامی است و نباید آن را مختص یک دولت دانست.

وی اضافه کرد: سرانه تخت بیمارستانی و مراکز درمانی در خراسان شمالی کمتر از میانگین کشور است.

منتخب مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی جانمایی بیمارستان مادر و کودک را نامناسب دانست و تاکید کرد: مردم استان باید دسترسی راحت‌تری به این بیمارستان داشته باشند.

شهریاری از کمبود پزشک متخصص در استان گلایه کرد و گفت: خراسان شمالی در عموم شاخص‌ها محروم است.

کد خبر 748468

دیگر خبرها

  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب