Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - ملیحه شاه ولی*: گسترش افقی شهرها پیامدهای مخربی به بار آورده که یکی از مهمترین آنها توسعه ناموزون و عدم استفاده صحیح از زمین‌های داخل شهراست. در حالی که شهرداری شاهرود با نابودی فضاهای هویت‌ساز از جمله بافت قدیم شهری، باعث کاهش حس تعلق میان شهروندان و محیط‌های زندگی شأن شده است، با هدف باز توسعه و بهره برداری بهینه از زمین‌های درون شهری و بهبود فضای اجتماعی‌، فرهنگی و اقتصادی سیاست توسعه مجدد زمین‌های قهوه‌ای می‌تواند به عنوان یکی از راهکارهای مهم برای کنترل رشد پراکنده شهر شاهرود مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصطلاح زمین‌های قهوه‌ای در تعریف فضاهایی به کار می‌رود که دارای طیف کاربری‌های متفاوت بوده و در نتیجه گذار به وضعیت جدید زندگی اجتماعی و توسعه فضای شهری نیازمند تغییر کاربری جدید بوده و به عنوان فضای ناملموس دارای اثرات منفی اجتماعی و محیط زیستی است. این دسته از زمین‌ها به لحاظ دارا بودن زیرساخت‌های پایه، از نظر اقتصادی ارزشمند هستند و در صورت مدیریت صحیح بهره‌وری، سود بیشتری از این زمین‌ها حاصل خواهد شد.

ایجاد اشتغال

توسعه مجدد زمین‌های قهوه‌ای، باعث جذب و ایجاد مشاغل جدید در محدوده درون شهری، افزایش کیفیت و جذابیت فضای شهری شده و به تبع آن باعث ارتقای شاخص‌ها ی اجتماعی و اقتصادی در کنار شاخص‌های محیط زیستی می‌شود با این حال تعیین تعداد دقیق زمین‌های قهوه‌ای موجود در فضای شهری شاهرود دشوار است چرا که زمین داران و شهرداری‌ها در توصیف املاک به عنوان زمین‌های قهوه‌ای با ننگ برچسب زمین‌های با کاربری منسوخ، تردید دارند. مالکان ترس از کاهش ارزش دارایی و یا اقدام اجرایی توسط دولت را دارند.

شهرداران نگرانند که انتشار تعداد زمین‌های قهوه‌ای در شهر تحت مدیریت آنها به عنوان نقطه ضعف نسبت به سایر شهرها قرار گیرد و از انتشار اطلاعات این زمین‌ها خودداری می‌کنند. اما طبق متون جهانی اصطلاح زمین‌های قهوه‌ای برای زمین یا محوطه‌ای است که در گذشته توسعه یافته است اما با توجه به رشد و توسعه فضای شهری و تغییر تقاضای بازار و جامعه، نیازمند تغییر کاربری است.

اما اول باید دانست، زمین‌های قهوه‌ای مشکلاتی چند بعدی هستند که با سیستم‌های مختلف شهری در ارتباطند و توسعه مجدد آنها نیز باید به این روابط پاسخ دهد در ثانی بر مبنای منابع جهانی مطالعه شده، فرآیند توسعه مجدد اراضی قهوه‌ای در جهان شامل چهار مرحله آغاز، پاکسازی سایت، برنامه‌ریزی و طراحی طرح توسعه مجدد و در نهایت اجرای طرح محسوب می‌شود.

تعیین ماهیت و توسعه

سوم، این فرآیند در بستری از تعامل نظام‌های مختلف، از جمله نظام کاربری زمین به پیش می‌رود. همچنین برنامه‌ریزی کاربری زمین در توسعه مجدد شامل سه مرحله اصلی تعیین ماهیت توسعه و نظام کاربری اولیه، برنامه‌ریزی نظام کاربری سایت و تصویب است.

مطالعه، تحلیل و انطباق فضاهای شهری شاهرود ازجمله سایت پادگان لشکر ۵۸ تکاور ذولفقار، سازمان اسناد و املاک، کشتارگاه شاهرود نشان داد که این زمین‌های قهوه‌ای، سیستمی متشکل از چهار عنصر اصلی شامل سایت، مناطق پیرامون، سیاست‌های شهری و پروژه توسعه مجدد است و توسعه مجدد تمامی این سایت‌ها با چشم‌انداز بافتن سایت به پیرامون می‌تواند با اختلاط کاربری و غلبه کاربری‌های خدماتی و تفریحی به بهترین نحو به تحقق اهداف طرح کمک کند. همچنین راه اندازی پایگاه اطلاعات آماری زمین‌های قهوه‌ای شهر شاهرود می‌تواند فرصت مهم باز توسعه چنین زمین‌هایی را به ویژه فرصت توسعه فرهنگی-اجتماعی را در جوامع محلی مجاور آنها ایجاد کند.

دوام و توسعه پایدار شهری تنها در قالب ترمیم کالبد و یا باز طراحی آن خلاصه نمی‌شود، بلکه اهتمام به تولید فضاهای اجتماعی، کارکردهای نقش آفرینی شهر را نیز افزایش می‌دهد ساماندهی زمین‌های قهوه‌ای از دو منظر دارای اهمیت است: از یک سو اقدامی است در راستای برخورداری یکسان شهروندان از امکانات شهری برای زیست سالم و از دیگر سو با تغییر کاربری بر مبنای نیاز جامعه محلی و مشارکت آنها، گام مناسبی در راستای دستیابی به عدالت اجتماعی در شهر خواهد بود. باید پذیرفت که توسعه پایدار مستلزم برقراری عدالت اجتماعی در شهرها است.

مزیت‌ها و موانع

مقوله‌هایی چون رفع نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی، توزیع بهینه خدمات و امکانات، توجه به نیازهای اساسی شهروندان، اهمیت رویکرد مدیریت شهری به توسعه پایدار را افزایش می‌دهد. توسعه مجدد زمین‌های قهوه‌ای باعث سرزندگی محلات، تحرک اقتصاد محلی، تسریع و تسهیل توسعه در مناطق مجاور اراضی هدف، ایجاد و ترقی فرصت‌های شغلی، کاهش ریسک‌های محیط زیستی، افزایش ایمنی و سلامتی در فضاهای جمعی و کاهش معضلات و جرایم اجتماعی می‌شود.

با این حال توسعه زمین‌های قهوه‌ای به دلیل عدم آمادگی درک عمومی برای پذیرش و ضرورت توسعه، مالکیت پراکنده، عدم دسترسی مناسب به زیرساخت‌های عمومی از جمله حمل و نقل، آلودگی بصری و محیط زیستی، مقررات منطقه بندی، شرایط بازار، هزینه‌ها و مخاطرات چه از نگاه مردم، چه از نظر بخش خصوصی با مانع‌هایی بالقوه روبرو است. اما خوشبختانه در شهر شاهرود شاهد آمادگی و حتی مطالبه شهروندان جهت تغییر کاربری برخی از زمین‌های قهوه‌ای شهر شاهرود بوده‌ایم اما متأسفانه به دلیل عدم دسترسی به فضاهای جایگزین با توجه به استانداردهای مکانی، زمین‌های قهوه‌ای شاهرود کماکان دغدغه شهروندان بیشماری در این شهر است.

به تازگی شاهد انتقال کشتارگاه شاهرود به کیلومتر ۱۵ جاده شاهرود-آزادشهر بودیم اما مسئله بسیار مهم چگونگی نحوه مداخله در این فضا پس از جابجایی توسط شهرداری و سایر ارگان‌های ذی ربط خواهد بود چشم‌انداز کالبدی در این زمین‌ها باید مبتنی بر دیدگاه باز زنده سازی فضای شهری باشد. با توجه به اینکه توسعه یک فعالیت انسانی است و زمانی معنا دارد که مرکز آن انسان باشد، توجه مدیریت شهری و برنامه ریزان باید به سمت الگوی مداخله مشارکتی باشد که در قالب حرکتی از پایین به بالا تعریف می‌شود و باز توسعه زمین‌های قهوه‌ای نیازمند انسجام مدیریت شهری و هماهنگی بین بخشی با هم افزایی دستگاه‌های متولی خواهد بود.

*پژوهشگر و کنشگر شهرسازی

کد خبر 5517114

منبع: مهر

کلیدواژه: توسعه شهری شاهرود هیئت دولت خبرگزاری مهر شهرداری شاهرود بوشهر کرمانشاه خطبه های نماز جمعه خراسان رضوی کشاورزی اردبیل سفر استانی آمار کرونا اصفهان مشهد سیدابراهیم رئیسی سازمان تبلیغات اسلامی ویروس کرونا زمین های قهوه ای تغییر کاربری زمین ها محیط زیستی شهر شاهرود توسعه مجدد زمین ها فضای شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی

در طول سال‌های اخیر شواهد متعددی از حیات فرازمینی یا حضور موجودات فضایی و بیگانگان در عالم مطرح شده است که در این مقاله ده مورد از برجسته‌ترین آن‌ها را باهم مرور می‌کنیم.

حیات در سیاره مریخ

به گزارش دیجیاتو، سی اسفند ۱۳۵۴ بود که «فرودگر‌های مریخ وایکینگ» ناسا روی این سیاره فرود آمدند تا آن را بیشتر مطالعه کنند. این فرودگر‌ها شروع به آزمایش نمونه خاک سیاره سرخ کردند و موفق شدند شواهد شیمیایی از حیات در سطح سیاره پیدا کنند.

در آزمایش اول، خاک مریخ با مواد مغذی آغشته به کربن رادیواکتیو مخلوط شد تا تولید گاز متان رادیواکتیو در این فرآیند شیمیایی بررسی شود. اگر گاز متان رادیواکتیو در این آزمایش تولید شود، به این معناست که چیزی در خاک درحال متابولیزه کردن مواد مغذی و تولید گاز رادیواکتیو است. نتیجه آزمایش برای بار اول مثبت شد.

اما دفعات بعدی آزمایش با جواب منفی روبه‌رو شد و ناسا درنهایت احتمال کشف حیات در سطح سیاره سرخ را رد کرد. بااین‌حال، از آنجایی که این فرودگر‌ها به ابزاری برای یافتن مولکول‌های آلی - شاخص کلیدی از وجود حیات - مجهز نبودند، دانشمندان باور دارند نباید گزینه وجود حیات در مریخ را کاملاً رد کرد.

سیگنال رادیویی ممنوعه

در تابستان سال ۱۳۵۵، تلسکوپ رادیویی دانشگاه ایالتی «اوهایو» یک سیگنال غیرعادی را از نزدیکی صورت فلکی «قوس» ثبت کرد. منجمی که درحال ثبت داده بود، آنقدر شگفت‌زده شده بود که مرتب فریاد می‌کشید. این سیگنال برای مدت ۳۷ ثانیه ادامه داشت و داده‌های آن ثبت شد.

نکته جالب اینجاست که این سیگنال در بازه‌ای از فرکانس بود که در زمین ممنوع است. به‌طور واضح‌تر باید گفت که برخی بازه‌های طول موج رادیویی در سطح زمین ممنوع شناخته می‌شود و هیچ کشوری حق ندارد در این بازه‌ها سیگنال یا داده انتقال دهد. سیگنال دریافت‌شده از آسمان دقیقاً در این ناحیه فرکانسی بود. آنچه این سیگنال را عجیب‌تر می‌کند این است که اجرام فضایی در فرکانس پایین‌تری تابش می‌کنند و احتمال اینکه این تابش متعلق به جرم آسمانی باشد، بسیار کم است.

از آنجایی که نزدیک‌ترین ستاره در آن جهت حدود ۲۲۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد، دانشمندان عقیده دارند این سیگنال را بیگانگان فضایی هوشمند ارسال کرده‌اند. البته این احتمال نیز وجود دارد که منبعی ناشناخته به غیر از موجودات فضایی آن را ارسال کرده باشد. مسیٔله این سیگنال عجیب هنوز حل‌نشده باقی مانده است.

کشف فسیل میکروبی متعلق به سیاره مریخ در زمین

در سال ۱۳۶۲ یک شهاب سنگ به نام «ALH۸۴۰۰۱» به قطب جنوب کره زمین برخورد کرد. دانشمندان که سال‌ها روی آن مطالعه می‌کردند، دریافتند این شهاب سنگ که یک توده به اندازه سیب‌زمینی است، متعلق به سیاره مریخ است و برای حدود ۱۵ میلیون سال در فضا سرگردان بوده تا درنهایت اسیر گرانش زمین شده و پس از سوختن در جو زمین سقوط کرده است. نکته جالب توجه آنجاست که میکروب‌های فسیل‌شده روی سطح این سنگ پیدا شده‌اند و دانشمندان باور دارند این میکروب‌ها متعلق به سیاره سرخ هستند.

تجزیه و تحلیل‌های دقیق نشان داد این سنگ حاوی مولکول‌های آلی است که در باکتری‌های زمین یافت می‌شوند. محققان ناسا که با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی این فسیل را مطالعه می‌کردند از وجود «نانو باکتری» در سطح آن گزارش دادند.

بااین‌حال، بحث درباره اینکه این میکروب‌ها پس از برخورد شهاب سنگ به زمین به آن نچسبیده باشند وجود دارد. برخی دانشمندان ادعا می‌کنند که آلاینده‌های زمین منبع مولکول‌های آلی شهاب سنگ هستند و این مولکول‌ها از مریخ نیامده‌اند!

معادله دریک و صد‌ها هزار سیاره با حیات فرازمینی

در سال ۱۳۴۰ دانشمند و منجم آمریکایی به نام «فرانک دریک» معادله‌ای نوشت که در آن تعداد سیارات میزبان حیات تخمین زده می‌شود. درحقیقت این‌ها سیاراتی هستند که حیات به‌صورت هوشمندانه در آن‌ها وجود دارد و قادر هستند تا با ما ارتباط برقرار کنند.

معادله دریک هفت عامل را در رابطه خود در نظر می‌گیرد که برخی از آن‌ها عبارتند از: نرخ تشکیل ستارگانی همانند خورشید، کسری از سیارات مشابه زمین و کسری از سیاراتی که احتمال شکل‌گیری حیات در آن‌ها وجود دارد. هرچند بسیاری از ارقام این پارامتر‌ها قابل بحث هستند، اما درنهایت در طی محاسبات مشخص شد که حدود ده هزار سیاره در کهکشان هستند که حیات فرازمینی یا حیات هوشمند در آن‌ها وجود دارد.

در سال ۱۳۸۰، محاسبات دقیق‌تر با داده‌ها و نظریه‌های جدید نشان داد حدود صد هزار سیاره دارای حیات در کهکشان وجود دارد. دانشمندان در همین راستا، به‌دنبال سیاراتی مشابه زمین گشتند که به دور ستاره‌ای مانند زمین درحال گردش هستند و دریافتند یک سیاره مسکونی شبیه زمین حداقل چند صد سال نوری از ما فاصله دارد.

قمر سیاره مشتری احتمالا منشأ حیات فرازمینی است

«اروپا» نام یکی از قمر‌های سیاره مشتری است که رنگ آن متمایل به قرمز است و تابش عجیبی در مادون قرمز دارد. دانشمندان باور دارند این رنگ قرمز به‌دلیل وجود باکتری در لایه‌های یخ سطح اروپا است که می‌توانند تابش عجیب مذکور را نیز توجیه کنند.

دانشمندان در تلاش برای شبیه‌سازی شرایط اروپا دریافتند برخی باکتری‌های زمین که در شرایط دما و فشار بالا رشد می‌کنند، دقیقاً تابشی در مادون قرمز مشابه تابش اروپا دارند. بااین‌حال، باکتری‌های زمین در دما و فشار بالا زندگی می‌کنند و شرایط در اروپا کمی متفاوت است. اتمسفر اروپا بسیار نازک است و سطح این سیاره یخ زده است. دمای تقریبی منفی ۱۷۰ درجه در سطح اروپا احتمال زنده‌ماندن باکتری‌ها را کم می‌کند، اما برخی دانشمندان باور دارند باکتری‌ها در آب‌های گرم این قمر می‌توانند زنده بمانند و طی فعالیت‌های آتشفشانی یا زلزله به بیرون پرتاب‌شده و در سطح قمر یخ بزنند.

دانشمندان همچنین حدس می‌زنند رنگ قرمز این قمر ناشی از وجود نمک منیزیم است که رنگی قرمز- قهوه‌ای دارد. بااین‌حال هنوز ترکیب دقیق عناصر سطح اروپا مشخص نشده است.

ادعای دانشمندان روس: تکامل باکتریایی در مریخ

در سال ۱۳۸۴، اخترزیست‌شناسان روسی ادعا کردند که گونه‌های باکتریایی مقاومی به نام «Deinococcus radiourans» در سطح مریخ تکامل یافته‌اند. این گونه که یکی از مقاوم‌ترین باکتری‌های شناخته‌شده در عالم است، می‌تواند در تشعشعاتی هزاران برابر میزانی که انسان را می‌کشد، زنده بماند.

دانشمندان روس برای چنین ادعایی، آزمایشی به این صورت انجام دادند: آن‌ها جمعیتی از باکتری‌های مذکور را با تشعشع کافی برای ازبین‌بردن ۹۹ درصد آن‌ها، از بین بردند و سپس به یک درصد باقی‌مانده اجازه دادند تا تکثیر یابند. سپس ۹۹ درصد باکتری‌های تکثیریافته را با میزان تشعشع کافی از بین بردند و به بازماندگان اجازه تکثیر دادند. این سیکل چندین‌بار ادامه پیدا کرد و هربار میزان تشعشع لازم برای ازبین‌بردن باکتری‌ها بیشتر می‌شد که به این معنا بود که باکتری‌ها هربار مقاوم‌تر می‌شوند. در چهل و چهارمین دور، میزان تشعشع باید ۵۰ برابر دوز سری اول می‌شد.

روی زمین حدود یک میلیون تا ۱۰۰ میلیون سال طول می‌کشد تا با چنین دوز تابشی به‌صورت طبیعی روبه‌رو شویم، اما شرایط مریخ متفاوت است. مریخ اتمسفر ندارد و همین باعث می‌شود تابش در سطح آن به‌شدت افزایش یابد. بااین‌حال، آزمایشات زمینی نشان داده است که این باکتری‌ها نه تنها می‌توانند در این شرایط زنده بمانند، بلکه می‌توانند هربار مقاوم‌تر شوند.

برخی عقیده دارند باکتری‌های Deinococcus radiourans روی شهاب سنگی از مریخ کنده شده و به زمین آورده شده‌اند، زیرا چنین باکتری‌های مقاومی بعید است که در زمین تولیدشده و رشد کرده باشند.

حیات میکروبی در ابر‌های سیاره ناهید

اخترشناسان در دانشگاه تگزاس ادعا کرده‌اند که حیات در ابر‌های سیاره ناهید ممکن است بهترین راه برای توضیح برخی ناهنجاری‌ها در جو آن باشد.

طبق پیش‌بینی‌ها و محاسبات، تشعشعات خورشیدی و رعد و برق باید توده‌های عظیمی از مونوکسید کربن را در سیاره ناهید ایجاد کند. بااین‌حال این توده‌ها بسیار نادر هستند و انگار چیزی به سرعت آن‌ها را پس از تشکیل از بین می‌برد. علاوه‌براین، سولفید هیدروژن و دی‌اکسید گوگرد نیز وجود دارند که به آسانی باهم واکنش می‌دهند و به همین علت یافتن آن‌ها کنار هم تقریباً غیرممکن است، اما این عناصر وجود دارند و انگار عاملی آن‌ها را دایٔماً تولید می‌کند. دلیل سوم این دانشمندان در ادعای وجود حیات، وجود ماده سولفید کربونیل است که در آزمایشگاه‌های زمینی تنها توسط میکروب‌ها یا کاتالیزور‌ها تولید می‌شود و هیچ فرآیند شناخته‌شده دیگری قابل به تولید آن نیست؛ بنابراین دانشمندان با استناد به این شواهد ادعا می‌کنند میکروب‌ها در جو سیاره ناهید زندگی می‌کنند. سطح سیاره به علت آنکه بسیار داغ و اسیدی است، احتمالاً برای وجود حیات مناسب نیست، اما در فاصله ۵۰ کیلومتری از سطح در لایه‌های اتسمفر آن که دمایی در حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد و فشاری مشابه زمین دارند، شرایط برای حیات ایده‌آل است.

گوگرد در قمر مشتری احتمالا ضایعات کلونی‌های باکتری است

در سال ۱۳۸۲ دانشمندان ایتالیایی این فرضیه را مطرح کردند که آثار گوگرد در قمر سیاره مشتری به نام اروپا ممکن است نشانه‌ای از حیات بیگانه باشد. این ترکیبات برای اولین‌بار توسط کاوشگر «گالیله» به همراه شواهدی مبنی بر وجود اقیانوس‌های گرم شناسایی شد. وجود آتشفشان‌های فعال در زیر پوسته یخی اروپا سبب گرم‌شدن آب اقیانوس‌های آن می‌شود.

دانشمندان باور دارند گوگرد موجود در این آتشفشان‌ها که به‌صورت کلوخه‌شده در اروپا یافت می‌شود، نشانه وجود باکتری در زیر لایه‌های یخ سطحی این قمر و وجود حیات فرازمینی است. به عقیده دانشمندان، باکتری‌ها در زیر آب‌های گرم زنده می‌مانند و رشد می‌کنند و ردپای خود را در گوگرد سطحی نشان می‌دهند.

برخی دیگر از محققین این ایده را زیرسؤال می‌برند و باور دارند گوگرد موجود در اروپا از قمر دیگر سیاره مشتری با نام «آی او» آمده است.

متان در جو مریخ و متابولیسم میکروبی

سال ۱۳۸۵ دانشمندان در سه گروه متفاوت موفق شدند با استفاده از تلسکوپ‌های زمینی و کاوشگر «Mars Express» به‌صورت مستقل شواهدی از متان در جو این سیاره پیدا کنند. نکته اینجاست که تقریباً همه متان یافت‌شده در جو زمین توسط باکتری‌ها و سایرات موجودات زنده تولید شده است. پس متان در جو مریخ چطور تولید شده است؟

برخی باور دارند آتشفشان‌های سطح مریخ، ذوب ذخایر یخ و یا برخورد دنباله‌دار‌ها به سطح سیاره سبب تولید متان شده است. این‌ها می‌توانند دلایلی در توجیح وجود این ماده باشند، اما کافی نیستند، زیرا گاز متان در جو این سیاره با سرعت زیادی تولید می‌شود.

در سال ۱۳۸۶ نیز گروهی دیگر از دانشمندان اعلام کردند شواهدی از «فرمالدیٔید» تولیدشده از اکسیداسیون متان پیدا کرده‌اند که می‌تواند فرضیه وجود میکروب‌ها را تقویت کند، زیرا برای تولید فرمالدیٔید مشاهده‌شده نیاز به ۲.۵ میلیون تن متان در سال است.

برای تأیید این فرضیه‌ها باید تجهیزات لازم برای تحلیل گاز و مواد سطحی به مریخ ارسال شود.

سیگنال‌های مرموزی که ناپدید شدند!

در دهه ۱۳۸۰، اخترشناسان در تلاش برای یافتن هوش فرازمینی در پروژه‌ای با نام «SETI» از یک تلسکوپ عظیم در «پورتوریکو» برای بررسی مجدد ۲۰۰ ناحیه از آسمان استفاده کردند که پیش از این، سیگنال‌های رادیویی غیرقابل توضیحی تابش کرده بودند. همه این سیگنال‌ها در طول زمان ناپدید شده بودند، به‌جز یکی که قوی‌تر شده بود.

این سیگنال که تصور می‌شود بهترین کاندید برای تماس با بیگانه‌ها و حیات فرازمینی است، از نقطه‌ای بین صورت فلکی «حوت» و «برج حمل» می‌آید؛ جایی که هیچ ستاره یا سیاره آشکاری در آن وجود ندارد. جالب اینجاست که سیگنال مذکور در حدود یکی از فرکانس‌های هیدروژن است. برخی بر این باورند که این فرکانس بهترین فرکانسی است که بیگانگان می‌توانند به کمک آن با ما ارتباط بگیرند.

برخی دیگر از دانشمندان، اما باور دارند این سیگنال ناشی از یک پدیده طبیعی و جرم آسمانی است که هنوز شناسایی نشده است. پیش از این در سال ۱۳۴۶ سیگنال رادیویی ناشناخته‌ای کشف شده بود که منشأ آن نامشخص بود، اما پس از مدتی معلوم شد ناشی از یک تپ‌اختر است.

تلاش برای یافتن حیات فرازمینی و موجودات بیگانه همچنان ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان از تماس تلفنی با هنیه درباره پذیرش آتش‌بس خبر داد
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • بررسی محدوده، ارتفاعات و کاربری‌های شهر اصفهان در طرح جامع
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • شهر و حیات مدنی