Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@04:59:30 GMT

مشاوره پیش از ازدواج سنگ‌اندازی نیست!

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۷۷۰۰

مشاوره پیش از ازدواج سنگ‌اندازی نیست!

ازدواج در هر سن و موقعیتی که صورت بگیرد انتخاب سختی است. این که شریکی که برای ادامه زندگی‌ات انتخاب می‌کنی واقعا همانی باشد که نشان می‌دهد و می‌گوید، تردیدی است که شاید در دل هر فرد در شرف ازدواجی بیفتد. از طرفی بعضی از ما حتی شخصیت و نقطه‌های ضعف و قوت خودمان را به خوبی نشناخته‌ایم چه برسد به شخصیت فرد مقابل‌مان! زندگی مشترک فقط روز‌های خوش نیست، در طول زندگی چالش‌هایی بین ما و شریک زندگی‌مان به وجود خواهد آمد که لازم است توانایی مدیریت آن را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه به هر دلیلی مشاوره پیش از ازدواج در بین برخی خانواده‌ها نادیده گرفته می‌شود و در طول زمان باعث بروز مشکلاتی در زندگی مشترک زوجین می‌شود. با دکتر سجادکریمان مجد روانشناس و متخصص خانواده در رابطه با اهمیت مشاوره پیش از ازدواج گفت‌وگو کردیم.

بیشتربخوانید

موانع ازدواج جوانان از دیدگاه مردم چه چیز‌هایی هستند؟ شریک عمرت را بشناس!

قرار است بزرگترین سرمایه‌تان که عمر است را با کسی که برای ادامه زندگی‌تان انتخاب می‌کنید شریک شوید. سرمایه‌ای که شاید بزرگترین دارایی هر فرد به حساب می‌آید. معامله‌ی سختی است از آن سخت‌تر شریکی است که انتخاب می‌کنید. پس بهتر است همه ابعاد شخصیتی طرف مقابل‌تان را بشناسید تا زندگی خوبی در کنارش داشته باشید و سرمایه‌تان را به باد ندهید! مشاور قبل از ازدواج یکی از راه‌های شناخت افراد است که شاید اهمیت آن برای همه هنوز مشخص نشده.

دکتر کریمان مجد در رابطه با اهمیت مشاوره پیش از ازدواج می‌گوید: «برای داشتن یک انتخاب درست و تشکیل یک زندگی با نگرانی کمتر و احتمال موفقیت بیشتر هر چقدر آشنایی بیشتری با فرد مقابل به دست بیاوریم. احتمال خوشبختی ما در زندگی بیشتر خواهد شد. در فرآیند شناخت نمی‌توانیم یک انسان را صد در صد بشناسیم همانطور که شناخت از خودمان صد در صد نیست. اما باید تمامی مسیر‌هایی که می‌تواند ما را به شناخت بیشتر راهنمایی کند، طی کنیم.

به عنوان نمونه وقتی فردی می‌خواهد در یک موضوع مالی با کسی شریک بشود. مثلا چند میلیارد از سرمایه‌اش را در اختیار کسی بگذارد. اگر این احتمال را بدهد که می‌تواند شناخت بیشتری از این فرد بدست بیاورد حتما این کار را انجام می‌دهد. شوخی که نیست چندمیلیارد سرمایه است! زوجین هم در فرآیند ازدواج قرار است عمر، زندگی، فرزندآینده و حتی موفقیت و شکست‌شان را با هم شریک شوند که بسیار با ارزش‌تر از مبلغی است که گفته شد. پس بسیار حائز اهمیت است که برای شناخت بهتر فرد مقابل تمام راه‌های موجود را بررسی کنند و خودشان را محدود به گفتگو و تحقیق نکنند. درواقع هر چقدر بیشتر مسیر‌های آشنایی وجود داشته باشد. احتمال شناخت بیشتر می‌شود و احتمال موفقیت در چگونگی برنامه‌ریزی در زندگی آینده بهتر خواهد شد.»

معمولا یکی از دلایل عدم مراجعه زوجین به مرکز مشاوره، ترس از این است که مشاور مانع ازدواج‌شان بشود و بگوید نمی‌توانید با هم ازدواج کنید. دلبستگی زوجین به هم و نگرانی از نظر نهایی مشاور باعث می‌شود اهمیت این کار را نادیده بگیرند. اما سوال اینجاست که مشاور در مراحل پیش از ازدواج تعیین کننده است یا راهنما؟

این مشاور خانواده می‌گوید: «منظور از مشاوره پیش از ازدواج این نیست که زوجین مراجعه بکنند و به آن‌ها گفته بشود با این فرد ازدواج بکن یا نه! منظور این است که مشاور به ما بگوید درصورتی که با این فرد ازدواج کنیم چه احتمالاتی در جریان زندگی وجود خواهد داشت که زندگی ما تحت شعاع آن آسیب ببیند. چه احتمالاتی می‌تواند ما را به خطر جدایی نزدیک کند و انتخاب ما در آینده در فرآیند زندگی‌مان چه مشکلاتی به وجود می‌آورد.

قرار نیست در مشاوره پیش از ازدواج به پاسخ قطعی در رابطه با زندگی یا عدم زندگی با یک فرد بپردازیم. هدف این است زوجین با آگاهی بیشتر و با اطلاعاتی که از طریق مشاوره به دست آوردند واقع‌بینانه‌تر تصمیم بگیرند. مشاور به ما خواهد گفت در صورت زندگی با این فرد در کجا با چه مشکلاتی مواجه خواهیم شد. این مشکلات چه‌قدر اهمیت دارند و چه راهکار‌هایی برای آن‌ها وجود دارد. در نتیجه مشاور نقش راهنما را دارد.

افراد وقتی می‌خواهند باهم ازدواج کنند در فرآیند انتخاب، میل و کششی به همدیگر پیدا می‌کنند و دوست دارند کنارهم قرار بگیرند. متاسفانه بعضی از افراد تصور می‌کنند مراجعه به مشاور سنگ‌اندازی در این میل و کشش است و باعث می‌شود خوشبختی و حال خوب‌شان را در کنار آن فرد از دست بدهند. در صورتی که مشاور همان میل و علاقه را در فرآیند تحلیل در نظر می‌گیرد چرا که بخشی از مشکلاتی که در آینده وجود خواهد داشت به واسطه همان علاقه برطرف خواهد شد.»

ما که اختلاف نظر نداریم برای چه برویم مشاوره؟!

قبل از این گفتگو با چند فرد در شرف ازدواج صحبت کردیم و وقتی از آن‌ها خواستیم نظرشان را راجع به مشاوره پیش از ازدواج بیان کنند. اغلب‌شان این پاسخ را دادند که از نظر آن‌ها نیازی به مشاوره ندارند، چون در فرآیند گفتگو با مشکلی مواجه نشدند و اختلاف نظر جدی نداشتند. خودشان می‌توانند با گفتگو، شناخت لازم را از هم کسب کنند و هزینه‌ی اضافی بابت مشاوره صرف نمی‌کنند. اما آیا مشاوره فقط برای افرادی است که اختلاف‌نظر دارند یا هر فردی که تصمیم به ازدواج دارد نیاز دارد به مشاور مراجعه کند؟!

سجاد کریمان در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «تحقیق، رفت‌وآمد و گفتگو در فرآیند ازدواج مهم و لازم است، اما شناخت ویژگی‌های شخصیتی افراد که بسیار اهمیت دارد توسط مشاور انجام می‌شود. گاهی اوقات افراد، تناسب خانوادگی، فکری و اعتقادی را بررسی می‌کنند و در نگاه خودشان احساس می‌کند کفایت می‌کند و اقدام به شروع زندگی می‌کنند. اما آن چیزی که می‌تواند یک زندگی را ضمانت کند که دچار مشکل نشود تناسب شخصیتی، جنسی و سلامت روان افراد است. این سه عنصر با گفتگو‌هایی که در جلسه مشاوره پیش از ازدواج رقم می‌خورد قابل درک است. از طرفی بعضی از اختلالات روانی در جریان زندگی نمود پیدا می‌کند. تشخیص این اختلالات توسط مشاور امکان‌پذیر است و افرادی که تخصص ندارند نمی‌تواند متوجه آن بشوند چرا که این اختلالات در شخصیت فرد پنهان است. مثلا فردی که دچار اختلال دو قطبی است. ممکن است زمانی که در مراحل آشنایی هستید در فاز شیدایی باشد و شما آن را خیلی گرم و پر انرژی و فعال ببیند، ولی همان فرد در ۶ ماه دیگر که در فاز افسردگی است حتی توانایی مدیریت یک زندگ حداقلی را ندارد.»

چه زمانی به مشاور مراجعه کنیم؟!

گاهی بعضی از زوجین خیلی دیر اقدام به مشاوره می‌کنند. دقیقا همان وقتی که می‌رسند به اختلاف‌نظر‌های جدی و یک مشکل کوچک تبدیل می‌شود به یک بحران بزرگ در زندگی مشترک‌شان.

دکتر کریمان مجد با اشاره به این موضوع بیان می‌کند: «پس از اینکه جلسات گفتگو انجام شد. تحقیقات و پرس‌و‌جو از زندگی فرد مقابل شکل گرفت و چند جلسه معاشرت و رفت و آمد صورت گرفت بهترین زمان برای مراجعه به مشاوره است. چه اختلاف نظر بین زوجین باشد و چه نباشد.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مشاوره ازدواج ازدواج و طلاق مشاوره پیش از ازدواج اختلاف نظر فرد مقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ هزارمددجوی خراسان شمالی از خدمات مشاوره رایگان بهره‌مند شدند  

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی از ارائه خدمت مشاوره رایگان  به ۱۰ هزار و ۳۳۰ نفر در مرکز مشاوره راه زندگی‌ کمیته امداد استان خبر داد. 

 مجید الهی راد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ارائه خدمات مشاوره موجب پایداری خانواده‌ها و گامی مهم در تقویت توانمندسازی مددجویان است، اظهار کرد: مرکز مشاوره کمیته امداد استان طی سال گذشته به ۱۰ هزار و ۳۳۰ نفر خدمت مشاوره رایگان ارائه کرده است. 

وی گفت: همچنین این مرکز در راستای کمک به زوج‌های جوان برای ایجاد آمادگی بیشتر پیش از ازدواج برای ۱۹۲۷ نفر مشاوره رایگان ارائه کرده است. 

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی افزود: بازگشت به تحصیل ۸۵  نفر، ازدواج مجدد ۲۰۵ نفر از زنان مطلقه و فوت سرپرست و بازگشت به زندگی بیش از ۳۸ نفر از زنان متارکه کرده از دیگر عملکردهای مثبت مرکز مشاوره ‌کمیته امداد استان در سال گذشته است.

این مقام مسئول ارائه مشاوره های تحصیلی و انتخاب رشته برای ۱۳۵۰ نفر، مشاوره و راهنمایی تلفنی  برای ۴۸۰ نفر، مشاوره های فردی و گروهی  ویژه دختران مجرد ۱۹ تا ۳۰ برای ۴۰۰ نفر و برگزاری ۳۵۵ جلسه آموزش های پیشگیرانه وهمایش های آموزشی و مشاوره های گروهی را ‌از دیگر فعالیت های مرکز مشاوره این نهاد برشمرد. 

وی با بیان اینکه مرکز خدمات روانشناختی و مشاوره  کمیته امداد امام خمینی (ره) درخراسان شمالی فعالیت خود را از اسفند ۹۹ آغاز کرده است، اظهار کرد: این مرکز انواع خدمات مشاوره از جمله مشاوره‌های حقوقی، مهارت‌های زندگی، ازدواج، تحصیلی، مذهبی و کودکان را به مراجعه کنندگان ارائه می‌کند.

الهی راد با اشاره به اینکه در قالب این مرکز به دنبال ارائه مشاوره و توسعه خدمات‌رسانی به جامعه هدف هستیم، اضافه کرد: در این مرکز به صورت رایگان به مددجویان زیرپوشش خدمات ارائه و دیگر افراد براساس تعرفه تعیین شده می‌توانند خدمات مشاوره‌ای دریافت کنند. 

به گزارش ایسنا، تقویت مهارت‌آموزی و توان‌افزایی در خانواده‌های تحت حمایت مهمترین هدف راه‌اندازی مراکز مشاوره در کمیته امداد است. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • بهره مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی و مشاوره بهزیستی مازندران
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • بیش از ۱۰ هزارمددجوی خراسان شمالی از خدمات مشاوره رایگان بهره‌مند شدند