Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:24:41 GMT

خطرات صنعت پتروشیمی ماهشهر بسیار جدی است 

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۹۸۴۷

خطرات صنعت پتروشیمی ماهشهر بسیار جدی است 

ایسنا/خوزستان امام جمعه ماهشهر با اشاره به مشکلات محیط زیستی در این شهر و ضمن انتقاد به کم کاری مسئولان در این خصوص، اظهار کرد: خطرات صنعت پتروشیمی بسیار جدی است و مسئولان باید برای حل این مشکل اقدام جدی را در پیش بگیرند.

حجت‌الاسلام سید امیر محمدی‌پور  در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه صنایع پتروشیمی ایجاد کننده آلودگی‌هایی هستند که منجر به افزایش سردرد، استرس، بی‌حوصلگی، خشم، حساسیت شدید و اضطراب بیش ازحد می‌شود، اظهارکرد: این صنایع سبب آلودگی خاک، باعث ازبین رفتن تنوع زیستی و تخریب اکوسیستم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر آلودگی آب که هم زندگی آبزیان را تهدید میکند هم زندگی انسان را با مخاطرات زیادی مواجه می‌کند، بنابراین مقابله با این پدیده امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه ممکن است محصولات پتروشیمی از راه پوست جذب بدن ‌شوند، ادامه داد: همچنین آسیب‌های این محصولات از راه تنفس هم به بدن انسان وارد می‌شود که باعث آسیب مغزی، اعصاب وکبد، سرطان، آسم، اختلالات هورمونی، سوزش پوست، زخم معده و سایر موارد می‌شود.همه این ناراحتی‌ها برای مردم شهرستان بندرماهشهر و بندرامام خمینی است اما سود اقتصادی آن به مدیران پروازی و نیروهایی می‌رسد که گرچه هموطن ما هستند؛ ولی از همه این آسیبها در امانند. حال سئوال جوانان این منطقه این است؛ آیا این عدالت است که سهم مردم بندر ماهشهر از این همه ثروت که در صنایع پتروشیمی تولید می‌شود فقط آلودگی و بیماری باشد؟ آیا زمان آن نرسیده که برای برقراری عدالت اجتماعی در هنگام انتصابات نگاه دقیقتری به مردم ماهشهر شود؟

امام جمعه ماهشهر همچنین با بیان اینکه که وضعیت این شهرستان خوب نیست و نمی‌توانیم حقایق را انکار و به تشویق همدیگر بسنده کنیم، یادآور شد: این صنایع باعث فخر و مباهات ماست اما مردم از آلودگی پتروشیمی‌ها گلایه دارند، شهروندان هوای پاک برای تنفس ندارند، بطوری که با گزارش کارشناسی ارائه شده مشخص می‌شود که منشاء بسیاری از بیماری‌های مردم، همین آلودگی های محیط زیستی است. این صنایع آلوده باعث از بین رفتن صنعت صیادی منطقه شده که از گذشته مردم به آن اشتغال داشتند.

وی برخی سیاست‌های غلط دولت‌های قبل را عامل نابودی تالاب‌ها و آب‌های طبیعی خوزستان دانست و گفت: هفته‌ای نیست که جوانان بیکار که از تجمع در مقابل درهای ورودی پتروشیمی‌ها خسته شده‌اند به بنده مراجعه نکنند. آن‌ها می‌گویند آلودگی این صنایع برای ماست اما عایدی آن برای ما نیست. 

حجت الاسلام محمدی پور با توجه به اینکه دولت سیردهم با عزم جدی برای مردم قدم به میدان گذاشته است، خاطرنشان کرد: از این دولت انتظار داریم توجه بیشتری به خوزستان و بندر ماهشهر داشته باشد. ماهشهر که قلب تپنده اقتصاد کشور است، نیازمند توجه جدی به لحاظ آلودگی آب و هواست. با وجودی که این شهرستان در کنار آب قرار دارد اما حتی از آب شرب هم محروم است.

گفتنی است، بندر ماهشَهر یا مَعشور مرکز شهرستان بندر ماهشهر در استان خوزستان است. ماهشهر کنونی شامل دو بخش یعنی ماهشهر قدیم و ناحیه صنعتی است. بندر ماهشهر از معدود شهرهای ایران است که دارای خور (شاخه‌ای از دریا در خشکی) است که مهم‌ترین آن‌ها خور موسی نام دارد که از نظر استراتژیک و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر شامل چندین پتروشیمی به نام‌های فجر (یوتیلیتی)، تخت جمشید، اروند، امیرکبیر، بوعلی سینا، خوزستان، رجال، تندگویان، غدیر، فن آوران، کارون، لاله، مارون و نوید زر شیمی می‌باشد که بندر ماهشهر را به مهم‌ترین پایگاه پتروشیمی در ایران تبدیل کرده‌است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی اخبار سیاسی خوزستان امام جمعه بندر ماهشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۹۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در خطبه‌های نماز جمعه بوشهر ضمن گرامیداشت دهم اردیبهشت روز خلیج فارس اظهار کرد: نام خلیج فارس تا همیشه جاویدان است و تغییری نمی‌کند.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های خلیج فارس بیان کرد: دریا داری ظرفیت بسیار زیادی است و باید برای توسعه اقتصاد دریا پایه از همه توان استفاده شود و برنامه جامعی در استان برای این مهم وجود داشته باشد.

امام جمعه بوشهر با گرامیداشت روز کارگر خاطرنشان کرد: کارگران در عرصه تولید و درآمدزایی نقش بسیار مهمی دارند و باید به جایگاه این قشر عظیم بیش از پیش توجه شود.

وی با گرامیداشت روز معلم بیان کرد: خداوند نخستین معلم انسان‌ها است و باید توجه ویژه‌ای به معلمان و همچنین حوزه آموزش و پرورش صورت گرفته و حفظ مقام و جایگاه آنان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

آیت‌الله صفایی بوشهری با اشاره به شرارت‌ها و جنایات آمریکا تاکید کرد: حمله پلیس آمریکا به دانشجویان حامی فلسطین نمونه‌ای از اقدامات ضد حقوق بشری است و این در حالی صورت رفته که آمریکایی‌ها مدعی دفاع از حقوق بشر هستند.

وی تحقق مسوولیت‌های اجتماعی صنایع مستقر در استان بوشهر را ضروری دانست و بیان کرد: مردم استان بوشهر نسبت به بی‌توجهی به این مسؤولیت‌ها گلایه دارند و خواستار رسیدگی به این موضوع هستند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر خواستار پایان دادن به نابرابری‌ها در قبال بوشهری‌ها توسط پتروشیمی‌ها شد و تاکید کرد: تحقق عدالت پتروشیمی‌های مستقر در این استان یک نیاز ضروری است.

وی خواستار توجه پتروشیمی‌ها به محیط زیست، بهداشت و درمان، فرهنگ، هنر و ورزش در استان بوشهر شد و تاکید کرد: این خدمات در استان بوشهر به خوبی انجام نشده است و یا به صورت حداقلی انجام می‌گیرد.

آیت‌الله صفایی بوشهری با بیان اینکه در حال حاضر ورزش استان بوشهر در شرایط سختی به سر می‌برد تاکید کرد: اگر این صنایع از دیگران حمایت می‌کنند باید از ورزش استان بوشهر نیز چنین حمایتی صورت بگیرد.

وی به وجود هزار و ۷۰۰ کلاس درس تخریبی در استان اشاره کرد و افزود: متولیان صنایع مستقر باید حریم استان و مردم بوشهر را حفظ کرده و محترم بشمارند و امور این استان را به طور جدی پیگیری کنند.

امام جمعه بوشهر با اشاره به حذف شهرستان دیر از دریافت حق آلایندگی بیان کرد: شنیده می‌شود که سهم و حق آلایندگی شهرستان دیر سلب و به شهرستان‌هایی خارج از استان اختصاص داده شده است.

وی با تاکید بر اینکه این اقدامات باید منطقی و قانونی باشد اضافه کرد: از دولت انتظار می‌رود اقدامی قانونی کند تا از تضییع حق مردم استان جلوگیری و حق آنها رعایت شود.

کد خبر 6089057

دیگر خبرها

  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • بی‌عدالتی‌ها پتروشیمی‌ها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • کشف انبار دپوی ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر ماهشهر
  • پتروشیمی‌ها از ورزش استان بوشهر نیز حمایت کنند
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت