Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی دهباشی‌پور گفت: سال گذشته در قالب اجرای طرح غربالگری شنوایی ۱۵ هزار و ۱۵۸ نوزاد در ۶ بیمارستان غیردولتی و ۴ بیمارستان دولتی سطح استان قزوین مورد سنجش قرار گرفتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ علی دهباشی پور در نشست خبریکه صبح امروز به مناسبت تشریح اجرای برنامه غربالگری بینایی و شنوایی در سالن جلسات بهزیستی قزوین برگزار شد؛ اظهار کرد: هدف از اجرای اقدامات پیشگیرانه تامین سلامت عموم مردم و کاهش معلولیت در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به اهمیت آگاه‌سازی جهت تشویق مردم برای شرکت در طرح‌های غربالگری شنوایی و بینایی افزود: خبرنگاران با تحلیل‌های جامع خود می‌توانند مسائل را برای مردم روشن و شفاف کرده و بسترهای مناسبی را برای اصلاح دیدگاه مردم نسبت به انجام طرح‌های پیشگیرانه فراهم سازند.
  سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: هر سال دو طرح غربالگری در حوزه پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی در بخش اختلالات شنوایی و بینایی انجام می‌شود.
  وی ادامه داد: از آنجا که سن بروز معلولیت‌های بینایی و شنوایی از دوران کودکی و حتی در پاره‌ای موارد از سنین نوزادی است؛ لذا نیاز است تا غربالگری در شرایط خاص ‌و با تدابیر ویژه انجام شود.
  دهباشی‌پور بیان کرد: برخی معلولیت‌ها نظیر معلولیت اعصاب و روان و جسمی حرکتی در سنین پایین قابلیت تشخیص و شناسایی نیست اما معلولیت بینایی و شنوایی اینگونه نیست.
  شناسایی ۸۴ فرد مبتلا به اختلالات شنوایی در سطح استان
  وی تاکید کرد: عدم توجه مناسب و به هنگام نسبت به برخی علائم پیشگیرانه در حوزه معلولیت شنوایی و بینایی تبعات سنگینی را برای والدین و فرد به دنبال دارد که به دلیل گذر از زمان طلایی شناسایی بیماری دیگر نمی‌توان اقدامات موثری در حوزه پیشگیری انجام داد و باید به فکر درمان و کنترل بیماری بود.
  این مسئول عنوان کرد: در بحث بروز معلولیت شنوایی عوامل زیادی دخیل هستند که از جمله آن علل مادرزادی و بیماری‌های دوران بارداری است که منجر به ناشنوایی مادرزادی کودک می‌شود؛ همچنین برخی عفونت‌ها و اختلالاتی مثل حساسیت‌های فصلی که عمدتا علل ژنتیکی دارند از دیگر عوامل موثر در ابتلا به اختلالات شنوایی است.
  وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در قالب اجرای طرح غربالگری شنوایی ۱۵ هزار و ۱۵۸ نوزاد در ۶ بیمارستان غیردولتی و ۴ بیمارستان دولتی سطح استان قزوین مورد سنجش قرار گرفتند.
  این مسئول عنوان کرد: در طرح غربالگری شنوایی طی سال گذشته ۱۲ هزار نفر در شهرستان قزوین پوشش داده شدند؛ همچنین بیش از ۲ هزار نفر در تاکستان، ۶۰۰ نوزاد در بوئین زهرا و ۵۰۰ نفر هم در شهرستان البرز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
  وی از انجام ۱۵ کاشت حلزون در سال گذشته خبر داد و بیان کرد: سال گذشته ۸۴ نفر مبتلا به اختلالات شنوایی در سطح استان شناسایی شدند که برای دریافت خدمات درمانی به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند.
  اجرای طرح سنجش بینایی در ۷۰ پایگاه ثابت و سیار استان
  دهباشی‌پور خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تا کنون در مجموع ۳ هزار و ۹۰۰ نوزاد غربالگری شنوایی شدند که از این تعداد ۱۸ نفر دارای مشکلات شنوایی بودند.
  وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی در سطح استان ابراز کرد: در سال‌جاری طرح غربالگری بینایی از اردیبهشت ماه آغاز شده و تا پایان اسفند ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
  سرپرست اداره کل بهزیستی استان قزوین عنوان کرد: طرح سنجش بینایی کودکان 3 تا 6 سال در 53 مراکز مثبت زندگی و 17 پایگاه سیار سطح استان اجرا می‌شود.
  دهبا‌شی‌پور تصریح کرد: طرح پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در 64 پایگاه مراکز مثبت زندگی و سایر پایگاه‌های سطح استان اجرا شد و در قالب این طرح 46 هزار و 58 کودک قزوینی سنجش بینایی شدند.   وی در پایان گفت: در طرح غربالگری بینایی انجام شده طی سال گذشته 2 هزار و 980 کودک مشکوک تشخیص داده شدند که از این تعداد ۴۹ کودک دارای اختلالات بینایی برای بررسی‌های بیشتر به چشم پزشک ارجاع شدند.
  انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: غربالگری شنوایی غربالگری بینایی اختلالات شنوایی طرح غربالگری سال گذشته استان قزوین سطح استان اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • انجام ۶ هزار و ۹۵۰ متر شبکه‌گذاری در بوئین زهرا
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب