Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، تا پیش از جنگ روسیه و اوکراین، روسیه بزرگترین تامین‌کننده سوخت های فسیلی اروپا بود. در آن زمان اروپا ۴۰ درصد از گاز و زغال‌سنگ مصرفی، همچنین یک چهارم نفت و محصولات نفتی خود را از روسیه تأمین می‌کرد.

با آغاز جنگ اما اروپا هم‌راستا با تحریم‌های آمریکا به دنبال تحریم صنعت نفت و گاز روسیه رفت و اگرچه هیچ‌گاه از تحریم گاز سخنی نگفت، اما روسیه در اعتراض به تحریم‌های نفتی خود به کشورهای اتحادیه اروپا اعلام کرد که از این پس صادرات گاز خود را فقط در قبال پرداخت با روبل انجام خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان نسبت به این موضوع مواضع تندی گرفتند؛ اما به‌تدریج بر سر میز مذاکره برای پرداخت گازبهای صادراتی روسیه به روبل آمدند، زیرا قطع کامل واردات گاز روسیه و جایگزین کردن منابع دیگر برای اروپا غیرممکن است.

با این‌حال، اتحادیه اروپا می‌تواند وابستگی خود به گاز روسیه را در سال جاری از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد کاهش دهد.

از طرفی، روسیه ارزان‌ترین گاز را تحویل بازار اروپا می‌کند و حتی اگر اتحادیه اروپا بخواهد سهم روسیه از بازار گاز خود را کاهش دهد، مجبور به جایگزین کردن منابع گاز گران‌قیمت خواهد بود.

با توجه به گسترش تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه و احتمال کاهش ۹۰ درصدی واردات نفت روسیه توسط اعضای اتحادیه اروپا تا پایان سال جاری میلادی، روسیه از کاهش ۶۰ درصدی صادرات گاز به اروپا خبر داد. موضوعی که این قاره را یک قدم دیگر به سهمیه‌بندی انرژی نزدیک می‌کند.

بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که اگرچه روسیه در همه جنگ سرد و دهه‌های پس‌از آن تأمین‌کننده ثابت گاز برای اروپا بوده، اما این روند در این هفته تغییر کرد و عرضه گاز روسیه به اروپا با کاهش همراه شد.

به‌دنبال این اقدام روسیه برای استفاده از انرژی به‌عنوان یک سلاح، دورنمای سهمیه‌بندی گاز در اروپا چندان دور از ذهن نیست.

این اقدام روسیه باعث شد تا قیمت گاز در اروپا باز هم بالا رود.

با این حال نگرانی جدی در جای دیگری خودنمایی می‌کند. اروپا اکنون برای تامین گاز مورد نیاز خود برای تولید برق تابستان و همزمان با کاهش عرضه نفت از سوی روسیه، مجبور است تا از ذخایر گاز خود که برای زمستان آماده کرده بود استفاده کند.

برای کنترل مصرف اما به نظر می‌رسد کشورهای اروپایی کنترل مصرف گاز و سهمیه‌بندی آن در قاره سبز را مورد توجه قرار دهند.

با این حال اگر روسیه جریان گاز به اروپا را متوقف کند، در ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی، همخ ذخایر گازی اروپا خالی خواهد شد.

در حال حاضر روسیه جریان گاز خط لوله نورد استریم را ۶۰ درصد کاهش داده است. خط لوله‌ای که گاز روسیه را مستقیم به آلمان می‌رساند و بر عرضه گاز به فرانسه، اتریش و جمهوری چک هم موثر است.

از ابتدای جنگ روسیه و اوکراین تاکنون، عرضه گاز روسیه به اتحادیه اروپا به‌تدریج کاهش داشته و این موضوع در هفته اخیر شدت گرفته است.  

این در شرایطی است که اتحادیه اروپا جایگزین چندانی برای گاز روسیه به‌ویژه در ماه‌های سرد زمستان ندارد. ذخایر استراتژیک نروژ و هلند تقریباً خالی شده‌اند و به‌نظر می‌رسد محموله‌های گاز طبیعی کمتری در راه باشد.

درحالی‌که اروپا سعی در ممنوعیت واردات زغال‌سنگ و نفت از روسیه دارد؛ اما جایگزین کردن گاز روسیه برای آن بسیار سخت است.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سهمیه بندی گاز در اروپا وضعیت گاز در اروپا اتحادیه اروپا سهمیه بندی گاز روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است

نماینده ایرلند در پارلمان اروپا با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی اولین طرفی بود که به منافع ایران حمله کرد، گفت اتحادیه اروپا در جنایات منطقه هم‌دست بوده و لکه ننگی است بر دامن بشریت.

به گزارش ایسنا، «میک والاس» عضو پارلمان اروپا در بروکسل گفت: «این نهاد (اتحادیه اروپا) نمی‌تواند درباره اینکه چه کسی برای اولین‌بار به دیگری حمله کرد، حقیقت را بیان کند. این اسرائیل بود که در ابتدا به (کنسولگری) ایران حمله کرد؛ اما این نهاد یک جهان‌بینی استعماری دارد.»

او ادامه داد: «چطور از مردم خاورمیانه تا این حد متنفر شدید که سعی دارید آن‌ها را خارج از قلمرو قوانین بین‌المللی محسوب کنید؟ کشورهای اتحادیه اروپا در ۵ سال گذشته از طریق فروش تسلیحات و مداخله نظامی مستقیم، در جنگ یمن با ۴۰۰ هزار کشته، در نسل‌کشی غزه با ۱۰۰ هزار کشته و مجروح و همچنین در تحریم علیه سوریه و ایران که هر سال موجب ده‌ها هزار مرگ قابل‌پیشگیری می‌شود، همدست بوده‌اند.»

این سیاستمدار که از سال ۲۰۱۹ یکی از نمایندگان ایرلند در پارلمان اروپاست، گفت: «ما در اینجا بحث‌های بی‌پایانی درباره حقوق بشر داریم، اما این افرادی که شما با رای خود درهم شکسته‌اید، از حقوق بشر محروم هستند. وانمود می‌کنید که اتحادیه اروپا نهادی متمدن است. با کت‌وشلوار اینجا می‌نشینید و با آرای خود افراد را به مرگ محکوم می‌کنید. شما آشکارا دروغ می‌گوید تا اقدامات خود را توجیه کنید.»

والاس این استاندارد دوگانه اعضای اتحادیه اروپا را مصداق «ابتذال شر» دانست و گفت: «این نهاد لکه ننگی است بر دامن بشریت.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد