Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:06:03 GMT

آموزش آشپزی چینی به ربات‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۳۹۷۱

آموزش آشپزی چینی به ربات‌ها

محققان یک الگوریتم یادگیری ماشینی طراحی کرده‌اند که آشپزی چینی و سرخ کردن مواد غذایی روی آتش با تابه‌های چینی با دو دست را به ربات‌ها آموزش می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، رباتیک در زمینه‌های مختلف از جمله برخی از موارد کاملاً غیرعادی و عجیب، پیشرفت‌های زیادی کرده است. اکنون نیز محققان مؤسسه تحقیقاتی "آیدیاپ"(Idiap) در سوئیس به همراه محققان دانشگاه "چینی هنگ کنگ"(CUHK) و دانشگاه "ووهان"(WHU) در چین یک روش مبتنی بر یادگیری ماشینی را برای آموزش ربات‌ها طراحی کرده‌اند که مانند سرآشپزهای حرفه‌ای به سرخ کردن غذا بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربات‌های هوشمندی که می‌توانند غذا درست کنند

"جونجیا لیو" یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: کار اخیر ما تلاش مشترکی از جانب سه آزمایشگاه گروه یادگیری و تعامل ربات به رهبری دکتر "سیلوین کالینون" در موسسه تحقیقاتی "آیدیاپ" و آزمایشگاه ربات‌های مشارکتی و همه کاره به سرپرستی پروفسور "فی چن کوک" و یک آزمایشگاه به رهبری پروفسور "میائو لی" در دانشگاه "ووهان" است.

وی افزود: این سه آزمایشگاه حدود ۱۰ سال است که با هم مطالعه و همکاری می‌کنند. ما علاقه خاصی به ساخت ربات‌های هوشمند داریم که می‌توانند برای مردم غذا تهیه کنند.

این پژوهش جدید امیدوار است که یک سرآشپز رباتیک ایجاد کند؛ چیزی که تاکنون دستیابی به آن بسیار دشوار بوده است.

"لیو" می‌گوید: در حالی که ربات‌های خدمات خانگی به طور قابل توجهی در سال‌های اخیر توسعه یافته‌اند، ایجاد یک ربات سرآشپز در محیط آشپزخانه همچنان یک چالش بزرگ است.

آماده‌سازی غذا و پخت و پز دو فعالیت مهم در خانه است و یک سرآشپز رباتیک که بتواند دستور العمل‌های دلخواه را دنبال و تهیه کند و به طور خودکار آشپزی کند، دور از ذهن نیست و یک تجربه سرگرمی تعاملی جدید را به ارمغان می‌آورد.

"لیو" و تیمش برای دستیابی به کارهای پیچیده در آشپزی مانند سرخ کردن روی شعله‌ی سرکش ابتدا باید یک مدل هماهنگی دو دستی معروف به "ترانسفورماتور ساختاری" را آموزش می‌دادند. آنها این کار را با استفاده از شبیه‌سازی از روی انسان انجام دادند.

"لیو" توضیح داد: این مکانیسم، هماهنگی را به عنوان یک مشکل انتقال توالی بین حرکات هر دو بازو در نظر می‌گیرد و یک مدل ترکیبی را برای دستیابی به آن اتخاذ می‌کند. بنابراین در این فرآیند، حرکت بازوی چپ با توجه به بازخورد بصری تنظیم می‌شود و حرکت بازوی راست نیز توسط مدل ترانسفورماتور ساختاریافته و از پیش آموزش‌دیده بر اساس حرکت بازوی چپ انجام می‌شود.

آشپزی در خانه و بیرون از خانه

"لیو" اکنون امیدوار است که مدل جدید و بهبود یافته این تیم تحقیقاتی بتواند روزی ربات‌هایی را معرفی کند که می‌توانند غذا را هم در خانه و هم در خارج از خانه بپزند. همچنین می‌توان از آن در ساخت ربات‌هایی استفاده کرد که می‌توانند کارهای دیگری را که نیاز به استفاده از دو دست دارد، انجام دهند. یکی از نمونه‌های خوب این ربات‌ها، ربات پیتزاپز محبوب است.

"لیو" در پایان گفت: ما اکنون اطلاعات بهتر و عمیق‌تری را برای یادگیری حرکات شبیه به انسان در مهارت‌های آشپزخانه مانند سیگنال‌های بصری و "الکترومیوگرافی"(نوار عصب و عضله) در اختیار داریم.

نتایج این مطالعه در مجله IEEE Robotics and Automation Letters منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات سرآشپز یادگیری ماشینی ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید

ایتنا - ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا، اعلام کرد ربات انسان‌نمای جدید تسلا که هنوز در مرحله تحقیق و توسعه است، ممکن است تا پایان سال آینده آماده فروش شود.
چندین شرکت از جمله تسلا روی ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند تا کمبود احتمالی نیروی کار را در صنایعی مانند حمل‌ونقل، انبارداری، خرده‌فروشی و تولید که وظایف تکراری در آن‌ها ممکن است خطرناک یا خسته‌کننده باشند، برطرف کنند.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، ماسک در یک کنفرانس آنلابن به سرمایه‌گذاران گفت که حدس می‌زند ربات تسلا به نام اوپتیموس (Optimus) بتواند تا پایان سال جاری چنین وظایفی را در یک کارخانه انجام دهد. 

این نوع ربات‌ها قادر خواهند بود کارهای تکراری را پشت سر هم انجام دهند و جایگزین بخش‌هایی شوند که می‌تواند برای نیروی انسانی خطرناک یا خسته‌کننده باشد، مانند تولید مواد سمی و کار در محیط‌های ناامن برای انسان.

تولید ربات‌هایی در قدوقامت انسان ویژه تسلا نیست. چندین سال است که هوندا ژاپن و هیوندای موتور بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) در حال توسعه فناوری ربات‌های انسان‌نما هستند.

امسال، استارت‌آپ فیگور (Figure) تحت حمایت مایکروسافت و انویدیا اعلام کرد که با شرکت خودروسازی آلمانی بی‌ام‌دبلیو (BMW) برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تاسیسات این خودروسازی در ایالات‌ متحده قرارداد همکاری امضا کرده است.

ماسک قبلا گفته بود که فروش ربات‌ها می‌تواند نسبت به سایر بخش‌ها از جمله خودروسازی، بخش بزرگ‌تری از تجارت تسلا باشد.

تسلا اولین نسل ربات آپتیموس را با نام «زنبور بامبل» (Bumblebee) در سپتامبر ۲۰۲۲ عرضه کرد. امسال این شرکت ویدیویی از نسل دوم این ربات دوپا در حال تا کردن تی‌شرت منتشر کرد.

ویدیو فیگور، شرکت رقیب، که در فوریه منتشر شد، ربات انسان‌نما را در حال درست کردن قهوه نشان داد و ربات بوستون داینامیکس در حال چرخیدن از حالت خوابیده به ایستاده و راه رفتن دیده شد.

 ماسک در جلسه سه‌شنبه با اشاره به توانایی‌های هوش مصنوعی گفت: «فکر می‌کنم تسلا بین سازنده‌های ربات‌ انسان‌نما بهترین موقعیت را دارد».

البته ماسک در ناکام ماندن برخی وعده‌های جسورانه‌ سابقه دارد. او در سال ۲۰۱۹ هم به سرمایه‌گذاران گفته بود که تسلا تا سال ۲۰۲۰ شبکه‌ای از خودروهای خودران به نام «روباتاکسی» راه‌اندازی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • (ویدیو) ربات چری در راه ایران
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد