Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@00:58:46 GMT

لب خشک جازموریان، شرمنده ماهیان میهمان+ فیلم

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۷۶۱۶۳

لب خشک جازموریان، شرمنده ماهیان میهمان+ فیلم

‍‍‍‍‍‍

تالاب جازموریان در جنوب استان کرمان و بخشی از استان سیستان و بلوچستان، مهم ترین حوضه آبریز کرمان است که زمانی یکی از بکرترین عرصه‌های طبیعی نیز محسوب می‌شد. 

تالاب جازموریان، سال‌ها پیش انبار علوفه کشور، یکی از مناطق عشایری استان کرمان، مرکز پرورش دام از جمله شتر، گوسفند و بز و از جاذبه‌های طبیعی استان کرمان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

  تالاب جازموریان، یکی از زیباترین تالاب‌های کشور است که سال ها خشک شده بود؛ اما خبر آبگیری ۱۰۰ درصدی تالاب جازموریان، طی بارندگی‌های پارسال، کام مردم این منطقه را که روزگاری انبار علوفه کشور بود، شیرین کرد.

آبی که ماهیان را از رودخانه‌های اطراف برای اولین حضور در تالاب جازموریان راغب کرد؛ اما مثل اینکه، ماهیان به در بسته خورده اند.

رونق کشاورزی و دامپروری جازموریان در گرو رها سازی حقابه 

عیسی بامری، کشاورز منطقه حوزه تالاب جازموریان گفت: تالاب جازموریان، بزرگ‌ترین تالاب آب شیرین منطقه است و  با توجه به بارندگی‌های اخیر، تالاب آبگیری شد؛ اما با توجه به گرمی هوا و سد‌هایی که در بالادست منطقه زدند، آب تالاب در حال خشک شدن است.

او می‌گوید: اگر سد‌های بالادست، آب را برای این منطقه رها سازی کنند و حقابه را بدهند، کشاورزی و دامداری در این منطقه رونق می‌گیرد.

بامری به نکته دیگری نیز در ارتباط با مشکل این رزوها؛ یعنی ریزگرد‌ها پرداخت و گفت: با آبگیری تالاب جازموریان، مشکل ریزگرد‌ها در این منطقه تا حدودی برطرف خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  جدال مرگ و زندگی در جازموریان!

افضلی، یکی از ساکنان منطقه جازموریان گفت: امسال، تالاب جازموریان پر از آب شده بود؛ اما متاسفانه به دلیل وجود سد‌های جیرفت، بافت و سیستان و بلوچستان تالاب در حال خشک شدن است و ماهیانی که امسال میهمان این تالاب شدند، درحال تلف شدن هستند.

او می‌گوید: اگر آب در این منطقه رها سازی شود به علت حاصلخیزی خاک این منطقه، کشاورزی و دامداری رونق بیشتری خواهد گرفت.

لب تشنه جازموریان، جان ماهی ها را گرفت

اما به راستی مقصر اصلی خلق صحنه ناگوار تلف شدن ماهیان در اطراف تالاب جازموریان، چه می‌تواند باشد؟

بامری، دهیار حوزه تالاب جازموریان گفت: امسال با توجه به بارندگی‌های اخیری که در این منطقه صورت گرفت، برای اولین بار ماهیانی در این تالاب مشاهده شدند.

او می گوید: متاسفانه به علت کمبود آب، ماهیان در این تالاب درحال تلف شدن هستند.

خواجویی، رئیس محیط زیست شهرستان رودبار جنوب گفت: حوزه تالاب جازموریان،  ۶۹ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع است که ۵۲ درصد آن در خاک استان کرمان و ۴۸ درصد آن در خاک استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

او می‌گوید: به برکت بارندگی‌هایی که در دی ماه پارسال رخ داد، صددرصد تالاب جازموریان آبگیری شد.

خواجویی گفت: تصاویر هوایی نشان می‌دهد، هم اکنون،  ۲۵ درصد تالاب آب دارد؛ اما به علت تبخیر، آب تالاب جازموریان در حال خشک شدن است. 

او می‌گوید: تعداد زیادی از ماهیانی که برای اولین بار از رودخانه‌های مجاور به تالاب آمده اند، به علت کمبود اکسیژن و پایین رفتن آب در حال تلف شدن هستند.

مدیریت آب سدهای بالادست ، رونق بخش جازموریان 

این ماهیان می توانند مسبب حیات اقتصادی برای این منطقه باشند؛ اما افسوس که حضورشان در این منطقه، حیات خودشان را هم به خطر انداخته است. 

به گفته رئیس محیط زیست شهرستان رودبار جنوب، تالاب جازموریان، منبع خوبی برای کشاورزان و دامداران این منطقه بود؛ ولی متاسفانه به علت سد‌های احداثی از سمت ایرانشهر و جیرفت در ورودی‌های تالاب، آب به این تالاب نمی‌رسد و این تالاب در حال خشک شدن است.

می شود با تدابیر مناسب، شاهد ورود این ماهیان طی سال های آینده به تالاب جازموریان بود، به شرط آنکه شرایط را برایشان مهیا کرد. 

 رئیس محیط زیست شهرستان رودبار جنوب گفت: چندین سال است که برنامه جامعی برای تالاب در نظر گرفته شده و قرار است حقابه‌ای از سمت ایرانشهر و جیرفت رها سازی شود  و این طرح امسال اجرایی خواهد شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

گزارش از مهدی خانه گیر 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تالاب جازموریان تلف شدن ماهیان حال خشک شدن تالاب جازموریان استان کرمان او می گوید رها سازی تلف شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است

مازیار شریفی گفت: در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند که به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان در گونه «کاراس» است، گفت: این ماهیان کف زی هستند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد و این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شود و در نتیجه موجب خفه شدن آنها می‌شود.

شریفی اظهار کرد: ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد دلیجان به صورت وحشی زندگی می‌کنند و در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه‌برداری انجام شده که در نمونه‌ها و کالبدشکافی هیچ‌گونه خونریزی غیرطبیعی مشاهده نشده است.

سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله پنج کیلومتری این منطقه قرار دارد و حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • پدرو تماشاگر ویژه دیدار بارسلونا و والنسیا / عکس
  • میهمان غیر منتظره در تمرین امروز استقلال؛ دیدار محمود فکری با جواد نکونام! + عکس
  • یک شهید گمنام میهمان شهر یزد می‌شود
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • باران میهمان ارتفاعات جنوبی کرمان می‌شود
  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی