Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-اعزام اخیر کشتی اکتشافی «انرجین پاور» توسط مقامات اسرائیلی به منطقه مورد مناقشه در مرزهای لبنان و فلسطین، باعث بروز تنش جدید در روابط لبنان و رژیم صهیونیستی شد و مبارزه بر سر حقوق لبنان برای گاز و نفت در دریای مدیترانه را به اوج رساند.
به گزارش خبرگزاری آریا، ریشه و اساس مشکل، اشغال فلسطین توسط صهیونیست‌ها، عدم تعیین مرزهای لبنان و فلسطین و ناتوانی در تعیین این مرزها است، آن هم تا زمانی که فلسطین تحت اشغال است و لبنان کشور اشغالگر را به رسمیت نمی‌شناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میادین گاز و نفتی که بیش از 15 سال پیش در سواحل لبنان کشف شد، طبق بررسی‌های انجام شده توسط شرکت‌های بین المللی، حاوی مقادیر زیادی گاز طبیعی و نفت است و مشخص شد که برخی از این میادین بین لبنان و فلسطین مشترک است.
دولت لبنان به ریاست فواد سینیوره مذاکراتی را با قبرس برای تعیین مرزهای دریایی و تعیین منطقه ویژه اقتصادی لبنان انجام داد و بر این اساس دولت وقت نقشه‌های دریایی منطقه اقتصادی را در سال 2011 توسط سازمان ملل متحد تهیه کرده و تحویل این سازمان داد تا حقوق دریایی و نفتی لبنان حفظ شود، اما بعداً مشخص شد که دولت سینیوره مرتکب اشتباه شده و 860 کیلومتر مربع از لبنان را نادیده گرفته است و تیمی تخصصی از ارتش لبنان روند بررسی منطقه اقتصادی لبنان را انجام دادند و معلوم شد اشتباهی که دولت سینیوره مرتکب شد، مساحتی معادل 1430 کیلومتر مربع بود نه 860 کیلومتر.
با وجود کشف این خطاها، لبنان تا به امروز این اشتباه را رسما به سازمان ملل گزارش نداده و به همین دلیل طبق روال تعیین شده به رژیم صهیونیستی اجازه بهره برداری از آن و حفاری مستقیم را می‌دهد.
بنابراین لبنان پذیرفت که مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی را از طریق یک «میانجی» غیرمنصف و ناسالم یعنی آمریکا انجام دهد، مشروط بر اینکه مذاکرات تنها به حوزه دریایی که محاسبه مساحت آن خطا بود و شامل میدان کاریش نیز می شود، محدود شود که این مذاکرات در اکتبر 2020 آغاز شد.
میانجی اسراییلی ـ آمریکایی
ایالات متحده آموس هوکشتاین را به عنوان «واسطه» در این مذاکرات منصوب کرد. او یهودی، از والدین آمریکایی، متولد و بزرگ شده در فلسطین اشغالی است و دارای «شهروندی اسرائیل» است. وی از سال 1992 تا 1995 در ارتش اشغالگر خدمت کرده است و همچنین گفته می شود که او مدتی از خدمت سربازی خود را در جنوب لبنان در دوران اشغال گذرانده و پس از پایان خدمت سربازی خود به واشنگتن نقل مکان کرده و در «کاپیتول هیل» آموزش دیده است. او به عنوان کارمند در وزارت امور خارجه ایالات متحده کار کرد و سپس به یکی از برجسته ترین مشاوران جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده تبدیل شده است.
برای شناخت بیشتر هوکشتاین، باید یادآور شد که او یکی از برجسته‌ترین افرادی بود که در وزارت خارجه آمریکا برای اعمال و تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران هم کار کرده است و مستقیماً با نخست وزیران سابق اسرائیل تعامل د اشت و همچنین با بنیامین نتانیاهو برای بهبود روابط انرژی با ترکیه، و قبلاً با شیمون پرز برای انعقاد قرارداد گازی بین رژیم اشغالگر و اردن نیز کار کرده بود.
بنابراین، هوکشتاین در مذاکرات تمایل کامل خود را به هویت نژادپرستانه صهیونیستی خود نشان داد، در حالی که لبنان منتظر بود مذاکرات به نتایجی برسد که به آن امکان اکتشاف و استخراج گاز و نفت خود را بدهد، رژیم صهیونیستی در واقع به طور خستگی ناپذیری در ساخت و ساز سکوها، اکتشاف و حفاری و حتی قراردادهای فروش گاز کار می کند و در عین حال، واسطه آمریکایی غیرمنصف و ناسالم اینجا و آن جا مشکل ایجاد می کند، مذاکرات را مختل می کند و به دشمن صهیونیستی فرصت بیشتری برای تحمیل یک عمل انجام شده در بهره برداری از گاز و میادین نفتی، به ویژه در نزدیکی مرز با لبنان می‌دهد.
میدان کاریش
میدان کاریش در منطقه‌ مورد مناقشه و در مساحتی قرار دارد که توسط دولت سینیوره به اشتباه شناسایی شده است. این میدان نفتی و گاز طبیعی دریایی است که در جولای 2013 کشف شد. ذخایر گاز اثبات شده آن 1.8 تریلیون فوت مکعب تخمین زده می شود که علاوه بر بیش از 13 میلیون بشکه میعانات گازی، بر اساس برآوردهای شرکت هایی است که آن را بررسی کردند.
لبنانی‌ها امیدوارند که دولت کشورشان برای تحمیل حقوق لبنان در زمینه گاز تلاش کند تا از منابع آن برای مقابله با بحران مالی و اقتصادی که نزدیک به سه سال است لبنان را تحت تأثیر قرار داده و این کشور را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده است، استفاده کند.
هفته گذشته کشتی اکتشافی یونانی «انرجین پاور» به میدان کاریش رسید و اکنون بخشی از آن در خط مرزی شماره 29 قرار دارد که آن را به میدان مشترک تبدیل می کند، بنابراین کار اکتشافی شرکت یونانی «انرجین پاور» تجاوز به لبنان، حاکمیت و حق آن بر گاز و نفت است.
سرتیپ بسام یاسین، رئیس سابق هیات لبنانی در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی جنوبی به این موضوع اشاره کرد و هشدار داد که «پهلوگیری کشتی «انرجین پاور» در شمال یا جنوب میدان کاریش، تعرض محسوب می شود، زیرا میدان مشترک است و بنابراین هیچ یک از طرفین حق استخراج گاز از آن را ندارند».
سید حسن نصرالله دشمن صهیونیست و «انرجین پاور» را تهدید کرد
بر اساس قوانین بین‌المللی دریا، هر طرفی که مستقیماً در مناطق مورد منازعه نفت یا گاز استخراج کند، بدین معناست که این موضوع از معادله خارج شده و در نتیجه، حق از میدان مورد مناقشه خارج می‌شود.
به همه این دلایل، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله، رژیم صهیونیستی و شرکت صاحب کشتی را تهدید مستقیم کرد و گفت که آنچه رخ داده حمله به لبنان، تحریک و تجاوز بوده است. وی با تأکید بر اینکه لبنان در برابر شرایط سختی قرار دارد، اظهار داشت که لبنانی‌ها باید یک بار برای همیشه انتخاب کنند، چراکه ثروت گازی لبنان می‌تواند این کشور را از فروپاشی نجات دهد.
به گزارش ایرنا، سید حسن نصرالله در آخرین سخنرانی خود تصریح کرد: «مقاومت دارای توان فیزیکی، نظامی، امنیتی، اطلاعاتی، لجستیکی و انسانی است که می تواند دشمن را از استخراج نفت و گاز از میدان کاریش باز دارد ، این در حالی است که دشمن با همه امکاناتش قادر به حفاظت از این کشتی و حفاظت از فرآیند استخراج از میدان کاریش نخواهد بود.» سید نصرالله افزود: «هرگونه حماقت دشمن، نه تنها از نظر راهبردی، بلکه از نظر وجودی نیز برای وی بازتاب خواهد داشت».
دبیرکل حزب الله در پیام صریح و تهدیدآمیز خود گفت: مقاومت نمی‌تواند بیکار بماند و بیکار نخواهد ماند و همه گزینه‌ها بدون تردید روی میز است... دشمن باید جلوی این فعالیت را بگیرد. شرکت یونانی و صاحبان آن باید بدانند که در تجاوزاتی که اکنون در لبنان انجام می شود شریک هستند. از این پس مسئولیت کامل در قبال آنچه ممکن است برای این کشتی بیفتد، چه مادی و چه انسانی بر عهده این شرکت یونانی است.
لبنان باید بهره برداری از ثروت خود را سرعت بخشد
بر اساس این حقایق و داده‌ها، می گوییم که خطر گاز لبنان نه تنها در میدان کاریش، بلکه حتی در سایر میادین نزدیک به مرز با فلسطین اشغالی در معرض خطر واقعی و جدی قرار گرفته است. دزدی و غارت که لبنان را ملزم می‌کند تا گنج مدفون خود را از زیر آب‌هایش تسریع بخشد، به‌ویژه با توجه به ادامه وضعیت تنش و در حضور «واسطه‌ای» ناعادل مانند «آموس هوکشتاین».

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: لبنان رژیم صهیونیستی میدان کاریش گاز و نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۸۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم

شانا _ گروه فیلم: تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در محل برگزاری نشست‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) امضا شد.

دریافت 18 MB

دیگر خبرها

  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند