Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، علی رائیجیان با اعلام این خبر اظهار داشت: ساماندهی مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود با تغییراتی با تشکیل چهار کمیته تخصصی هیدرولوژی، حقابه ها و مشارکت‌های اجتماعی، مدیریت یکپارچه و فرونشست به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

وی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به اصفهان طی هفته گذشته افزود: با تأکید بر پیگیری موارد مطرح شده در این سفر بحث شناسایی ابعاد و حجم فرونشست اصفهان و راه حل های کوتاه مدت آن از اولویت برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تأکید بر این که کنترل فرونشست در اصفهان اهمیت حیاتی دارد، گفت: با تأکید هیأت دولت و نگاه ویژه رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده رود و حوضه‌های جنوب غربی فلات، فرونشست اصفهان در سند راهبردی زاینده رود دیده خواهد شد.

رائیجیان با بیان اینکه به دلیل برگشت‌ناپذیر بودن پدیده فرونشست، بررسی احتمال وقوع این پدیده در دشت و شهر اصفهان و پیش‌بینی وقوع آن پیش از بروز گسترده و تأثیر مخرب آن بر این شهر تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: مطالعات بررسی ابعاد فرونشست در دشت اصفهان، برخوار و کوهپایه و سگزی توسط واحد مطالعات شرکت انجام شده است و تکمیل آن ذیل پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود انجام خواد شد.

وی با تأکید بر اینکه پیش از این پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده‌رود از سه فاز جمع‌آوری آمار، اطلاعات و تهیه ابزار مدیریتی، توسعه راهبردها، تجهیزات و اجرای پروژه و ارائه و تعمیم نتایج پروژه تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: دو فاز از مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده‌رود انجام شده است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اهداف پروژه را مصرف پایدار آب در طول رودخانه و ایجاد تعادل بین منافع مصرف کنندگان مختلف بر شمرد و تصریح کرد: مشارکت و در نظر گرفتن ظرفیت‌ها و همکاری‌های لازم میان ذی‌نفعان راه حل معضلات آبی در حوضه زاینده رود است.

رائیجیان با تأکید بر کارشناسان توانمند موجود پروژه مستقر در شرکت مدیریت منابع آب ایران، شرکت آب منطقه‌ای اصفهان و چهار محال بختیاری، خاطر نشان کرد: با تلاش‌های داوطلبانه همکاران و استفاده از فناوری‌های نوین جهانی و در قالب WMT – Water Management Tool، سه مدل آب سطحیSWAT، آب زیرزمینی FEFLOW و تخصیص آب MIKEHydrobasin در این پروژه طرح‌ریزی شده است و هر سه از این به بعد ذیل کمیته مدیریت یکپارچه در پروژه مدیریت یکپارجه رودخانه زاینده رود قرار دارند.

وی افزود: در مدل آب سطحی SWAT پارامترهای ورودی تا سال ۱۳۹۸ به‌روزرسانی شده‌اند و این مرحله هم اکنون در حال آموزش و به‌روزرسانی مجدد است.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بر شمردن حقابه برآن رودخانه زاینده رود مشتمل بر محیط زیست، پایداری جریان رودخانه و تالاب گاوخونی، حقابه بران اصفهان، حقابه بران طومار شیخ بهایی، سهم آبه بران اصفهان، حقابه بران آب سد زاینده رود و تونل اول، حقابه شرب و حقابه صنعت، ابراز امیدواری کرد: با نهایی شدن این پروژه بتوان توسعه و مدیریت هماهنگ آب، خاک و منابع وابسته را برای رفاه اقتصادی و اجتماعی به شیوه‌ای عادلانه، بدون برهم خوردن پایداری اکوسیستم‌های حیاتی افزایش داد.‌

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تأکید بر این که به دنبال ارائه مدلی هستیم که تأمین حداقل سرآنه آب قابل دسترس حوضه زاینده رود را در پی داشته باشد، افزود: این مدل باید هم چنین این قابلیت و توانایی را داشته باشد که حوضه زاینده رود را از شرایط درگیری، تنش و نزاع بر سر آب خارج کند و توان پاسخگویی به رشد جمعیت و تأمین پایدار آب را در آینده داشته باشد.

جلسه بررسی اقدامات انجام گرفته در پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده‌رود، تبیین توانمندی‌های مهندسین مشاور در برنامه ریزی و مدیریت منابع آب حوضه‌های آبریز و همچنین ارائه چالش‌ها با حضور نمایندگان رئیس حوضه آبریز رودخانه زاینده رود و حوضه‌های جنوب غربی فلات، مدیران و کارشناسان همکار پروژه در دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری و نماینده شرکت INTER3، شرکت‌های مشاور جاماب و آبگستران، روز گذشته بیست و نهم خرداد ماه در سالن کنفرانس شرکت آب منطقه‌ای اصفهان برگزار شد.

کد خبر 5519141

منبع: مهر

کلیدواژه: فرونشست زمین شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود بوشهر کرمانشاه خراسان رضوی خطبه های نماز جمعه سفر استانی مشهد ویروس کرونا اردبیل کشاورزی آمار کرونا سیدابراهیم رئیسی سازمان تبلیغات اسلامی قوه قضاییه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود پروژه مدیریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با انتقال آب دریا به اصفهان، بارگذاری صنعت از آب‌زاینده‌رود و آب‌های سطحی کمتر خواهد شد و اتفاقات خوشایندی برای این رود رقم خواهد خورد.

مجید نادرالاصلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: در قانون اساسی در هفت اصل به موضوع شورا پرداخته شده است و امام راحل نیز به امر شورایی تاکید داشتند، اما با این وجود به شوراها توجه نمی‌شود.

وی با گلایه از کم‌توجهی مدیران کشوری به شوراها افزود: از آن‌ها درخواست داریم به ظرفیت بسیار عظیم شورایی و مشاوره‌ای که صراحت آیات قرآن کریم است، توجه داشته باشند و از آن‌ها در پیشبرد امور کشور استفاده کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شورای ششم نگاه ویژه‌ای به موضوع زاینده‌رود داشته است، اظهار کرد: با همت مسئولان استانی و حمایت مدیران شهری، اتفاقات خوبی در سال‌جاری و سال آینده در راه است و امیدواریم زاینده‌رود، زنده‌رود ابدی شود و نشاط و شادابی برای مردم اصفهان رقم زده شود.

نورصالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص مناطق کم‌برخوردار شهر اصفهان گفت: با یک کار علمی و میدانی مناطق و محلات کم‌برخوردار شناسایی و معضلات و مشکلات این مناطق اعم از گلوگاهی و جزئی احصا شد و بودجه و اعتبار خوبی نیز برای رفع این مشکلات در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های خوبی برای رفع معضلات مناطق کم‌برخوردار صورت گرفته‌است، افزود: در حدود سه سالی که از عمر شورای ششم گذشته است، اتفاقات خوبی در حدود ۶۰ محله کم‌برخوردار رقم خورده است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: نزولات جوی در استان خوب بوده است، اما باید نسبت به این برکت و رحمت خداوندی مدیریت بهینه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در ارتباط با منابع آبی به‌ویژه در غرب و جنوب استان دارد، گفت: در این دوره شورای اسلامی شهر نگاه متفاوتی به موضوع استحصال آب‌های سطحی، زیرسطحی و تصفیه کردن پساب آب شده است.

دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود

نادرالاصلی اضافه کرد: امیدواریم تأمین منابع جدید آبی، به اصفهان، زاینده‌رود، آب‌شرب و محیط زیست این استان کمک شایانی کند، البته از ظواهر امر مشخص است که این منابع خیلی زود قابل دسترس خواهد بود.

وی اظهار داشت: در ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تلاش کرده‌ایم گام‌های خوبی در این راستا برداریم و پایه‌ها و ریشه‌های خوبی بر جای گذاشته شود.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: انتقال آب دریا به اصفهان یکی از اقداماتی است که در این دوره به‌طور جدی پیگیری شد و اگر همت مضاعفی صورت گیرد، در نیمه نخست ۱۴۰۳ می‌توان شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که استاندار اصفهان نیز آن را اعلام داشته است، باید متذکر شوم که این آب انتقالی برای تأمین آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست نیست و تنها به صنعت اختصاص پیدا خواهد کرد، به‌شرطی که به عامل توسعه بیشتر آن تبدیل نشود.

نادرالاصلی با بیان اینکه دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود، تصریح کرد: اگر انتقال آب دریا به اصفهان صورت گیرد، بارگذاری صنعت از این آب‌ها کمتر و نزدیک به ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد که این عدد قابل توجه اتفاق خوشایندی برای زاینده‌رود رقم خواهد زد.

کد خبر 747863

دیگر خبرها

  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری و تندباد برای ۱۱ شهرستان اصفهان تا آخر شب
  • آماده باش دستگاههای امدادی و خدمات رسان در مناطق جنوب و شرق استان
  • ادامه بارش‌ها در شرق و شمال اصفهان
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • پیشرفت پروژه‌های آبی کردستان به تعامل تمامی واحدها بستگی دارد