Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت و درمان از برداشته شدن سقف کارانه دریافتی پزشکان در مناطق محروم خبر داد.

به گزارش مشرق، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و درمان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۱ خرداد) قوه مقننه و  در پاسخ به سوال نماینده مردم چابهار درباره توزیع عادلانه فرصت ها و منابع حوزه سلامت در مناطق محروم گفت: در همین مدتی که در وزارت بهداشت حضور پیدا کردم ۵۰ سفر استانی انجام دادم و از مناطق محروم نیز بازدیدهایی داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به همه معاونان، مدیران خود دستور دادم که نگاه ویژه به مناطق محروم و کم برخوردار برای رفع تبعیض ها داشته باشند و به صورت جهادی عمل کنند. یکی از کارهایی که بدین منظور انجام گرفته است، افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی است که در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته و امسال ۲۰ درصد این ظرفیت افزایش یافته است. این ۲۰ درصد عمدتاً به مناطق محروم اختصاص پیدا می کند و می تواند بخشی از مشکلات را حل کند.

وزیر بهداشت و درمان اظهار کرد: برای افزایش سهمیه جذب دستیاران رشته های تخصصی بومی نیز امسال برای اولین بار به دانشگاه اختیار داده می شود تا از مناطق محروم دستیاران بومی را بگیرند، بومی بودن این دستیاران موجب ماندگاری آنها در مناطق محروم خواهد شد و این یکی از مهمترین مشکلات را حل خواهد کرد. یکی از مشکلات ما در مناطق محروم بحث ماندگاری پزشکان متخصص است، بر همین اساس هفته گذشته در شورای حقوق و دستمزد برای اولین بار تصویب کردیم که سقف کارانه دریافتی نیروی انسانی مناطق محروم برداشته شود. این مسئله موجب جذب و ماندگاری متخصصان در مناطق محروم خواهد شد.

عین اللهی افزود: درخصوص توزیع نیروهای متخصص در قالب سهمیه بندی برای دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمان به صورت سالانه انجام خواهیم داد تا به تعداد نیروهای متخصص، خدمات بیمارستانی انجام شود. در این بخش نیز اولویت را به مناطق محروم دادیم. در رابطه با دستیاران رشته های تخصصی نیز امسال مزایا را افزایش دادیم تا انگیزش بیشتری ایجاد شود.

وزیر بهداشت و درمان یادآور شد: در راستای افزایش دسترسی عادلانه آحاد جامعه به خدمات ضروری، نظام سطح بندی خدمات و منابع درمانی کشور را طراحی کردیم و براساس مفاد قانون برنامه ششم، ضوابط و قواعد نقشه راه درمان کشور تا سال ۱۴۰۴ تضمین شده است و منابع به تفکیک دانشگاه علوم پزشکی و براساس ضوابط توزیع خواهد شد که مناطق محروم در این بخش هم در اولویت قرار گرفته اند.

وی در توضیح اقداماتی که برای رفع نابرابری های حوزه سلامت انجام گرفته، گفت: طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در این زمینه تهیه و به رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ارائه شده است. ما براساس این طرح برنامه های خود را در طول وزارت مشخص کردیم و هدف اصلی ما در این طرح ارتقای کمّی و کیفی عادلانه شاخص های نظام سلامت و آموزش نظام پزشکی است.

این عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: اولویت اصلی و اول ما تقویت بازسازی و گسترش نظام شبکه بهداشت و درمان کشور است و بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری گسترش شبکه بهداشت و درمان و خانه بهداشت در اولویت قرار گرفت و نزدیک به ۴۰۰ خانه بهداشت را ایجاد کردیم و قرار است این را به عنوان اولویت اصلی دنبال کنیم تا دسترسی آحاد جامعه به خدمات سلامت تسهیل یابد. همچنین در مورد توزیع عادلانه نیروی انسانی و تقویت و پوشش حداکثری بیمه سلامت گام های بلندی برداشته شده است.

وی یادآور شد: ما برای اولین بار بیمه همگانی که آرزوی ملت بود را توانستیم اجرا کنیم و امروزه تقریباً بالای ۹۵ درصد مردم بیمه هستند. در این طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، برنامه هایی برای بهبود سرانه پزشکان به ویژه اجرای قوانین موثر مرتبط با سهمیه مناطق محروم و ضرورت بهبود شاخص بهره مندی از خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور داریم و بر آن تاکید کردیم. همچنین اجرای کارآمد قوانین موجود، قانون عدالت آموزشی، ارائه خدمات مبتنی بر سطح بندی از طریق پزشک خانواده و ایجاد عوامل انگیزشی پایدار برای فارغ التحصیلان پزشکی در دستور داریم.

وزیر بهداشت ضمن تشکر از نمایندگان برای حمایتی که در قانون بودجه سال جاری از وزارت بهداشت کردند، گفت: در رابطه با یک درصد ارزش افزوده تشکر ویژه می کنیم و امیدواریم که تخصیص یابد. ما برای انجام اقدامات مذکور به منابع مالی پایداراحتیاج داریم تا بتوانیم بخشی از محرومیت مناطق محروم و کم برخوردار را مرتفع کنیم. ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز به موجب منابع مالی پایدار تحقق پیدا خواهد کرد.

عین اللهی در ادامه در توضیح اولویت های وزارت بهداشت و درمان گفت: اولویت نخست ما در شروع دولت، مسئله کرونا بود. ما در ماه های نخست ۵۰ هزار نفر مراجعه، ۱۸ هزار نفر بستری و ۷۰۰ نفر مرگ و میر را شاهد بودیم، اما با تلاش های صورت گرفته در وزارت بهداشت و حمایت مردم و مجلس، امروز تلفات ناشی از کرونا به صفر رسیده است در حالی که هنوز در کشور آمریکا شاهد مرگ و میر بیش از ۴۰۰ نفر به صورت روزانه هستیم، این موضوع سبب شد که بسیاری از کشورها از کادر درمان جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور موفق در این زمینه یاد کنند.

وی اولویت دیگر وزارت بهداشت را بیمه همگانی دانست و افزود: اولویت سوم موضوع تعرفه های پرستاری بود که پس از ۱۵ سال که مجلس قانون آن را تصویب کرده بود و اجرایی نشده بود را در دستور قرار دادیم و بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در حضور پرستاران این مسئله در اولویت قرار گرفت و امروز این نوید را می توانیم به نمایندگان بدهیم که این قانون اجرایی شده و برنامه آن در شورای عالی بیمه و هیات دولت هم مصوب شده است.

وزیر بهداشت و درمان دولت سیزدهم ادامه داد: نکته مهم اولویت دار دیگر بحث جوانی جمعیت است ، متاسفانه وضعیت رشد جمعیت در کشور ما از آمار خوبی برخوردار نیست و این یکی از اولویت های وزارت بهداشت است، امیدواریم با همکاری نمایندگان رسیدگی به مناطق محروم در اولویت وزارت بهداشت باشد و همه اقدامات در این زمینه انجام شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت بهرام عین اللهی وزیر بهداشت وزارت بهداشت مجلس شورای اسلامی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت وزیر بهداشت و درمان مناطق محروم مناطق محروم وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۶۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، زهرا سید معملی اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: سال جاری تمرکزمان این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم و از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌تواند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کند در سایر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری می‌کند، گفت: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد و این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار است، همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سید معملی ادامه داد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند، بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند، همچنین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندان‌پزشکان نیست.

وی اضافه کرد: یکی از اهداف مشخص در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که بیماری‌های دهان و بیماری‌های دیگر را ایجاد می‌کند، به مسئله بهداشت دهان و دندان پرداخته شود، البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندان‌پزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش‌آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود، دندان‌پزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت می‌کنم.

کد خبر 748389

دیگر خبرها

  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • تحویل ۹۰۰۰ تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش افتتاح شد
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار