Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالا آمدن آب‌های زیرسطحی از منازل مردم این روزها به بحران و معضل جدی زنجان تبدیل شده، اما در شرایط امروز که این شهر با بحران کم آبی رو به رو است، برنامه‌ای توسط دستگاه‌های متولی برای مهار آن وجود ندارد‌. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، مشکل بالا آمدن آب‌های زیرسطحی از منازل چند سالی است که گریبانگیر مردم شهر زنجان شده است که این مسئله در برخی نقاط از جمله جنوب شهر نمود بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با گذشت چندین سال از مشکل بالا آمدن آب‌های زیر‌ سطحی و اعتراض شهروندان هنوز اقدام جدی از سوی مسئولان در این زمینه انجام نگرفته است، برخی خانه‌ها به علت بالا آمدن آب‌های زیرسطحی، خیس و دیوارها به علت نفوذ آب ترک خورده‌اند و قابل سکونت نیست و امکان ریزش هر لحظه‌ خانه‌ها وجود دارد و در برخی موارد سبب شده تا مردم منازل خود را تخلیه کنند که بیشتر این افراد از گروه‌های محروم و آسیب‌پذیر جامعه نیز هستند.

در این خصوص هنوز اقدام جدی انجام نگرفته و این مسئله به خوبی مدیریت نشده است چرا که حل این مسئله نیاز به کار گروهی متشکل از سازمان‌های متولی دارد و این موضوع باید به طور جامع بررسی شود زیرا هر دستگاهی دارای وظایف خاصی است و باید مسئولیت‌ها شفاف‌سازی شود اما گویا ارگان‌های ذیربط همکاری لازم را ندارند.

مدیریت آب‌های زیر سطحی از عهده شهرداری خارج و به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شده است

علیرضا فیروزفر شهردار زنجان، در رابطه با مسئله آب‌های زیرسطحی در مناطق جنوبی شهر مانند خیام و نیز کوی فرهنگ اظهار داشت: در قانون شهرداری تمام امور شهری به شهرداری واگذار شده بود و چون قانون تغییر کرده، طبق 9 قانون بعد از قانون اولیه مدیریت آب‌های زیر سطحی از عهده شهرداری خارج و به شرکت آب منطقه‌ای واگذار شده است.

وی افزود: شهرداری اگر بخواهد از آب‌های زیر سطحی برای آبیاری فضای سبز استفاده کند باید آب بها پرداخت کند و یا اگر قصد حفر چاه آب داشته باشد باید عوارض آن را به آب منطقه‌ای پرداخت کند و شهرداری هیچ اختیاری برای آب‌های زیرسطحی ندارد.

وی با اشاره به اینکه به وزارت کشور نیز اعلام شده است که متولی آب‌های زیر سطحی شرکت آب منطقه‌ای است گفت: به طور قانونی شهرداری به صورت مستقل نمی‌تواند در این امر ورود کند ولی صورت شروع کار توسط شرکت آب منطقه‌ای برای حل بحران آب‌های زیر سطحی، شهرداری کمک خواهد کرد.

وی درباره برگزاری جلسه شهرداری با آب منطقه‌ای و معاون امور عمرانی استانداری گفت: شهرداری قوانین موجود را ارائه کرده و طبق قانون آب منطقه متولی کار است و شهرداری هیچ مسئولیت قانونی در این مورد ندارد.

رفع بحران آب زنجان اقدام جهادی دولت را می‌طلبدسد نیمه‌کاره بعثت استان زنجان 12 ساله است/عزمی برای تکمیل سد وجود ندارد

 اسماعیل افشاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای به عنوان متولی موضوع از نظر فنی، در حال مطالعه راهکارهای موجود است و راهکار اجرایی این است که یا آب‌ها به سرمایه‌گذار یا برخی صنایع برای جمع آوری و استفاده مجدد داده شود، یا شهرداری که آب نیاز دارد، آب مورد نیاز خود را از این محل تامین کند.

وی به بسته شدن قنات‌ها اشاره کرد و افزود: چون مسیر قنات‌ها بسته شده آب‌ها مسیر خود را از خانه‌های مردم در برخی از مناطق پیدا کرده و به بیرون نفوذ می‌کنند و لازم است قنات‌ها لایروبی شوند و چون روی برخی از قنات‌ها ساختمان سازی انجام شده باید از مسیرهای جایگزین دیگر استفاده شود.

افشاری با اشاره به اینکه آب‌های زیرسطحی به عنوان یک معضل شهری مطرح است پس متولی این کار شهرداری است گفت: با وجود اینکه شهرداری به این آب نیاز دارد نمی‌خواهد مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد و به وظایف خود عمل کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر کار گروهی به ریاست معاونت عمرانی استانداری با حضور شهرداری، آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب و فرمانداری تشکیل شده و این موضوع در حال مدیریت است.

 متولی ساماندهی آبهای سطحی در زنجان مشخص شود

سید محمد شعاعی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: مطالعات تکمیلی در خصوص آب‌های زیر زمینی در حال انجام است که راهکارهای اجرایی و عملی بر پایه این مطالعات است.

وی افزود: درست است که بالا آمدن آب‌های زیرسطحی و زیرزمینی تبدیل به معضل و مشکل برای مردم شده است، اما در بحران کم آبی به لحاظ منابع آب زیرسطحی ظرفیت خوبی برای آبیاری فضای سبز سطح شهر، منطقه گاوازنگ، خانه بوران و ساماندهی زنجان‌رود خواهد بود.

شعاعی بیان کرد:  متولی آب‌های زیر سطحی شرکت آب منطقه‌ای و متولی آب‌های سطحی شهرداری است و شرکت آب منطقه‌ای کارهای اولیه را برای ساماندهی این موضوع آغاز کرده و تلاش می‌کنیم با تامین اعتبار با همکاری آب منطقه‌ای و شهرداری ساماندهی این کار به زودی انجام شود.

وی بیان کرد: آب منطقه‌ای هر کاری در سطح شهر انجام دهد باید از شهرداری مجوز بگیرد بنابراین باید بین دو سازمان برای رفع مشکلات همکاری وجود داشته باشد.

در ادامه مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: شهرداری و آب منطقه‌ای هر دو در این کار دخیل هستند و آب‌های زیرسطحی با وجود تهدید و معضل برای مردم است اما فرصتی برای مسئولان در استفاده از منابع آبی است.

وی با اشاره به هزینه بالای کنترل آب‌های زیرسطحی گفت: درست است که در ابتدای امر این کار هزینه‌ بر است اما در آینده با توجه به بحران کم‌آبی می‌تواند منبع درآمدی مناسب باشد.

طاهری افزود: با توجه به کارهای کارشناسی و علمی انجام شده متاسفانه پیشرفت کار کند بوده و باید‌ هر چه زودتر متولی این کار مشخص شده تا در بازه زمانی معین کار ساماندهی را آغاز کند.

با این تفاسیر در این شرایط کم آبی و بحران آب که چانه زنی برای گرفتن آب در کشور بین استان‌ها و بین سازمان‌ها وجود دارد پس چطور است که استفاده از آب‌های زیرسطحی نادیده گرفته می‌شود و ساماندهی و استفاده بهینه از آن بدون متولی مانده است در حالی که می‌توان با مدیریت صحیح، معضل را تبدیل به فرصت برای استفاده بهینه از منابع انرژی کرد که این مسئله نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح توسط مسئولان امر است.

انتهای پیام/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بالا آمدن آب های زیرسطحی بالا آمدن آب های زیر شرکت آب منطقه ای آب های زیر سطحی آب منطقه ای قنات ها خانه ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله عباسی ضمن حضور در بین مردم آسیب دیده از این آتش سوزی و شنیدن مسائل آنها در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: آتش سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموماً سازه‌های چوبی بودند آسیب زد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحدها بیمه هستند، افزود: بخش زیادی از آنها فاقد پوشش بیمه‌ای می‌باشند که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه از ابتدای وقت امروز فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

وی با تاکید بر اینکه هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تأمین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوارها را آغاز کرده است، افزود: به زودی کار آوار برداری شروع می‌شود.

عباسی تصریح کرد: گزارشی هم از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس محترم جمهور ارائه می‌کنیم و کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم تأمین خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به آتش سوزی‌های مکرری که در این منطقه طی سال‌های از ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه‌های آن ایمن سازی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: باید سازه‌ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

استاندار گیلان ادامه داد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش بادهای شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه‌های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتماً این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت: پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می‌شود و همچنین راه دسترسی روستا هم بعد از بازسازی اصلاح می‌شود.

کد خبر 6095358

دیگر خبرها

  • اهواز هم ونیز شد + فیلم
  • آب‌های سطحی معابر به سرعت جمع آوری می‌شود+فیلم
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت
  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • رفع خطر از منازل مسکونی فرسوده منطقه ۴ یزد
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • دزفول غرق شد!
  • آمادگی آتش‌نشانی اهواز برای بارندگی پیش‌رو
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر