Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل تولیدات رسانه‌ای مرکز بسیج صدا و سیما از رونقِ دوباره تیزرهای نمایشی کتاب در تلویزیون خبر می‌دهد و قرار است نمایشِ تیزر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» با موضوع خاطرات مادر شهید ژاپنی در شبکه‌های سیما آغاز شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زمانی تلویزیون برای معرفی کتاب و افزایش سرانه مطالعه در کشور راه‌های مختلفی را امتحان می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت سریال نمایشی همچون «کتابفروشی هدهد» یکی از این اقدامات تلقی می شود و راهِ جذابِ دیگری که چندین بار تکرار شد، ساخت تیزرِ نمایشی تلویزیونی بود. 

استفاده از هنرمندان در معرفی یک کتاب می‌تواند جذابیت همراه شدن مخاطب با اتفاقات آن رمان و داستان را دو چندان کند. اتفاقی که با «دختر شینا» و هنرنمایی امین حیایی و الیکا عبدالرزاقی در تلویزیون به تصویر کشیده شد و بازتاب‌های خوبی را به همراه داشت. 

در حالی امروز می‌توان برای سبکِ زندگی، فرزندآوری و جمعیت و همچنین معرفی کتاب، تیزرهایی ساخت که جلویِ این همه تبرج و تجمل در آگهی‌های بازرگانی را بگیرد. وقتی تیزر نمایشی کتاب ساخته شود مردم در جریانِ قصه‌ها و داستان‌های آن مجموعه کتاب قرار می‌گیرند. همان کاری را که تیزرِ «پوتین‌های قرمز» چندی پیش در تلویزیون انجام داد یا «آب هرگز نمی‌میرد»!

تعدد آگهی‌های جورواجور و حضورِ پررنگِ هنرمندان در تبلیغات تلویزیون بیشتر از اینکه رسالتِ اصلی رسانه ملّی را به خانه‌های ایرانیان ببرد، همان مفهومِ تجمل‌گرایی را القاء می‌کند که شبکه‌های ماهواره‌ای در تبلیغات‌شان میان برنامه‌ها و سریال‌هایشان این راه را پیش می‌برند. 

بارها اساتید مختلفِ رسانه به این رویه صداوسیما انتقاد کرده‌اند و جالب است که برخی نویسندگان و حتی نمایندگان مجلس در تصویب یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای بودجه 1401 به تولید برنامه‌های فرهنگساز در مسئله جمعیت و خانواده، این نکته را یادآور شدند همان‌طور حجت‌الاسلام مجید نصیرایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد "باید صداوسیما به این سمت برود که هم ارزش‌های الهی و توحیدی و هم ارزش‌های ایرانی خصوصاً مسئله خانواده و احترام به والدین و صله رحم را با ساخت کارهای هنرمندانه و حتی در دلِ پیام‌های بازرگانی تبلیغ و ترویج کند، جایگاهی که همیشه رسانه‌ها و شبکه‌های معاند هزینه‌های هنگفتی کرده‌اند تا این معنویت و صمیمیت در خانواده‌ها را از جامعه ایرانی بگیرند."

به‌نظر می‌رسد با توجه به صحبت‌های عضو کمیسیون فرهنگی، مصوبه مجلس شورای اسلامی و رونقِ تیزرهای نمایشی کتاب در تلویزیون ناظر به صحبت‌های مدیرکل تولیدات رسانه‌ای بسیج صداوسیما در کنار تحولات ساختاری نیاز به تحولات محتوایی و شروع آن از آگهی‌های بازرگانی باشد که تجمل و تبرّج را وارد خانواده‌ها کرده که خودش به کانون گرم خانواده‌ها ضربه می‌زند؛ شاید جایگزین شدن تبلیغات اخلاقی و انسانی مثل فرزندآوری، توجه به جمعیت و معرفی کتاب اتفاق مناسبی باشد که صداوسیما در سال 1401 آن را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهد.

توضیحاتِ محسن اقبال‌دوست مدیرکل تولیدات رسانه‌ای مرکز بسیج صداوسیما را در ادامه بخوانید:

بسیج صداوسیما در ادامه ساخت 5 تیزر نمایشی دیگر را در دستور کارش قرار داد. کتاب‌هایی مثل «آب هرگز نمی‌میرد»، «حوض خون»، «پوتین قرمزها»، «تنها گریه کن» و «عصرهای کریسکان» به نمایش درآمدند. اما قرار است این نهضت نمایشِ تیزرهای معرفی کتاب ادامه پیدا کند. 

محسن اقبال‌دوست مدیرکل تولیدات رسانه‌ای مرکز بسیج صداوسیما به خبرنگار تسنیم می‌گوید: موضوعِ معرفی کتاب و ساخت تیزرهای نمایشی آن بسیار برایمان اهمیت دارد و با تلاشِ مضاعفی این نهضت را ادامه خواهیم داد. تیزرِ نمایشی برای کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» نوشته حمید حسام، خاطرات کونیکو یامامورا یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران ساخته می‌شود که همزمان با مراسم رونمایی تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب، از شبکه‌های تلویزیونی پخش شود.

او همچنین درباره رونقِ ساخت و پخشِ تیزرهای نمایشی کتاب در تلویزیون به این نکته اشاره کرد: 5 تیزر نمایشی برای کتاب در تلویزیون ساختیم و حالا نوبت به ششمین تیزر نمایشی رسیده و این همکاری را با مجمع ناشران خواهیم داشت. برنامه‌ریزی‌مان این است پویش‌هایی که آنها کار می‌کنند را در قالب تیزرهای تولیدی پیش ببریم تا دوباره نهضت نمایش تیزرهای تبلیغاتی کتاب در تلویزیون رونق بگیرند. 

مدیرعامل مؤسسه جام‌جم پیش از این در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم  درباره ساخت تیزرهای نمایشی معرفی کتاب و سریال‌های اقتباس‌گونه،گفته بود: "ما از همه ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد تا این روایت‌ها، مؤثرتر به سمع و نظر مخاطبین برسد. حتی آنهایی که کتاب‌ها را نخوانده‌اند، روایت‌هایش را نمایشی و تصویری ببینند. شاید یکی از رسالت‌های جام‌جم به عنوان بازیگر کوچکی از خانواده بزرگِ رسانه ملّی، همین باشد که بتوانیم موج کتاب‌خوانی و توجه به کتاب را در جامعه فراگیر کنیم و به یک فرهنگ درآید. مخصوصاً کودکان، نوجوانان و حتی جوانانی که بیشتر درگیر فضایِ مجازی‌اند و از مطالعه کتاب غافل‌اند به این واسطه بیشتر به سمتِ مطالعه ترغیب شوند.

اقبال‌دوست مدیرکل تولیدات رسانه‌ای مرکز بسیج صداوسیما همچنین به ساخت تیزرهای نمایشی داستانی برای عید غدیر هم اشاره کرد که در دستِ ساخت‌اند تا برای پخش از همه شبکه‌های تلویزیونی برای عید سعید غدیرخم آماده شوند. همچنین فصل جدیدِ برنامه «منِ او» را ویژه عید غدیر روی آنتن خواهیم داشت که مجری آن هنوز قطعی نشده است.

او همچنین تأکید کرد:  برای ایام محرم‌ هم چندین برنامه ویژه داریم که یکی دو شبکه تلویزیونی پیش می‌برند؛ شاید یکی از مهمترین آنها پویشی باشد که با شبکه امید پیش خواهیم برد. 

فرجی: حمید جبلی به تلویزیون بازمی‌گردد / فصل هفتم "پایتخت" ساخته می‌شود / به باند تهیه‌کنندگی اعتقادی ندارمنگاهی به نظرسنجی جدید صدا و سیما/ رقابت سریال‌های تکراری با سریال‌های جدید ادامه داردرئیس ساترا: «شهرک کلیله و دمنه» همچنان بدون مجوز پخش می‌شود/ توقیف سریال نیاز به دستور قضایی داردهمکاری سیدمحمود رضوی با ابراهیم حاتمی­‌کیا در سریال "حضرت موسی(ع)"معضلی به‌نام پخش سریال تکراری از شبکه‌های سراسری

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بسیج صدا و سیما کتاب سریال بسیج صدا و سیما کتاب سریال کتاب در تلویزیون بسیج صداوسیما تیزر نمایشی معرفی کتاب ساخت تیزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۷۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد

آفتاب‌‌نیوز :

یک تهیه‌کننده تلویزیون در گفتگو با فرهیختگان گفت که طی سال‌های اخیر چند پروژه جلوی دوربین برده، کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین ۲ و ۲.۵ میلیارد تومان می‌داند و توضیح می‌دهد با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا ۱.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت، آغاز شوند، ولی سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومانی -به ازای هر قسمت- می‌رسند.

یکی از تهیه‌کنندگان سیما نرخ پایه تولید سریال الف در سال ۱۴۰۲ را دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان عنوان می‌کند که برای هر قسمت ۴۲ دقیقه‌ای سریال، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. نرخ پایه برای آثاری نظیر «زیرخاکی»، «نون خ»، «هفت‌سر اژدها»، «روز‌های ابدی» و «جشن سربرون» که رده الف فاخر داشته باشند، دقیقه‌ای ۴۵ میلیون تومان است و این رقم به هر قسمت حدود ۲ میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که این ارقام، نرخ پایه است و بسیاری از سریال‌ها، بیش از این اعداد هزینه برمی‌دارند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

دیگر خبرها

  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند
  • رخنه به قلب دشمن
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون