Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:10:13 GMT

13 طرح فناورانه در حوزه داده‌کاوی مورد حمایت قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۸۹۰۱۵

13 طرح فناورانه در حوزه داده‌کاوی مورد حمایت قرار گرفت

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، داده‌کاوی و دانش محاسباتی یکی از حوزه‌هایی است که در حوزه فناوری‌های همگرا به ویژه علوم و فناوری‌های شناختی کاربردهای گسترده ای دارد.

بر همین اساس و با هدف گسترش زمینه های تحقیقات میان‌رشته‌ای مشترک با حوزه شناختی و توسعه بازارهای کارآمد برای ارائه خدمات و تولید محصولات در حوزه علوم شناختی، 13 طرح پژوهشی علوم محاسباتی با رویکرد شناختی درحال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این تعداد از طرح های طرح های تحقیقاتی علوم محاسباتی در چارچوب  برگزاری دو دوره فراخوان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در راستای حمایت از تولید و تجاری سازی پروژه های دانش بنیان برای کمک به توسعه ملی پایدار ملی در حوزه شناختی مورد پذیرش نهایی قرار گرفته است.

روند پیشرفت این پروژه ها تاکنون رو به پیشرفت بوده است و پیش بینی می شود بخش دانشی پروژه ها تا پایان ماه جاری تکمیل و خدمات مبتنی بر آن تا پایان تابستان امسال در دسترس عموم قرار بگیرد.

اعلام فراخوان‌های پژوهشی در حوزه داده‌کاوی

در فراخوان علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی ایده های پژوهشی از جمله سامانه‌ رصد محتوای فضای مجازی و کلان داده ، سامانه‌های آنلاین تشخیص گفتار نفرت‌آمیز با رویکرد شناختی، استخراج شخصیت از متن بر پایه روش‌های هوشمند شناختی، تدوین دیکشنری متغیرهای روانی، ایجاد نمونه‌ای ثابت و تعمیم‌پذیر به جامعه از کاربران شبکه‌های مجازی، ایجاد یک پلتفرم استخراج معنا یا نظرات از روی متن اظهارات کاربران و فرهنگ لغات بنیادهای اخلاقی در زبان فارسی پس از بررسی های کارشناسانه و تخصصی مورد پذیرش نهایی قرار گرفته و درحال اجرا است.

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این فراخوان ها از مراکز و گروه های دانشگاهی، شرکت‌های دانش بنیان و خلاق فعال در زمینه جمع‌آوری یا تحلیل داده‌های دیجیتال برای مشارکت در ایجاد زیرساخت‌های نرم، توسعه فن آوری و تجاری سازی خدمات و تولید محصولات علوم اجتماعی محاسباتی  با رویکرد شناختی  برای ارائه ایده ها و طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی دعوت به همکاری کرده است.

چالش «داده‌کاوی هوشمند به توان شناختی» برای، تفسیر شناختی نتایج تحلیل هوشمند دادگان برگزارشد تا بتوان از این طریق کیفیت سرویس‌ها و محصولات موجود را ارتقاء بخشید یا محصولات و خدمات جدیدی ایجاد کرد که ارزش اقتصادی آن مورد توجه بخش‌های مختلف صنعت و جامعه است و به مدد آن بتوان به درک بهتری از مسائل اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی دست یافت.

جذب همکاری شرکت‌ های دانش ‌بنیان و خلاق، از طریق ارایه کمک‌ های فنی، علمی و مالی برای ورود به حوزه علوم شناختی را از سیاست های محوری این ستاد به شمار می‌رود کرده است.

وی گفت: این شرکت‌ ها می‌توانند با تکیه بر فعالیت های تجاری پدیده آمده در کشور با ورود و فعالیت در حوزه علوم و فن آوری ‌های شناختی، اقتصاد دانش ‌بنیانی را بنا کنند و در این مسیر قطعا حمایت از دانشگاه ها و موسسات علمی برتر جهت توسعه علوم و فناوری های شناختی ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: داده کاوی داده دیجیتال علوم و فناوری های شناختی رویکرد شناختی داده کاوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد