Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-26@21:07:07 GMT

قرمزپوشی بورس در آخرین روز بهار

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۰۰۳۲

قرمزپوشی بورس در آخرین روز بهار

در آخرین روز معاملاتی خرداد ماه سال جاری، شاخص‌های بازار سهام ریزش کردند. امروز (سه شنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۱)، تالار شیشه‌ای شاهد روند نزولی شاخص‌های منتخب بود. به گونه‌ای که شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش ۱۸۵۵ واحدی، به رقم ۳۷۵ هزار و ۳۷ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۳۱۲۶ واحدی، عدد ۴۲۳ هزار و ۴۵۷ واحد را به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش ۱۹۲۱ واحدی به رقم ۲۵۹ هزار و ۵۱ واحد رسید.

همچنین شاخص سهام آزاد شناور ۹۹۵۵ واحد کاهش را رقم زد و به سطح یک میلیون و ۹۴۴ هزار و ۶۹۶ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۶۶۶۶ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۱۶۷ هزار و ۴۵۳ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با ۱۱۹۶۶ واحد کاهش همراه بود و عدد ۲ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۴۱۹ واحد را به نمایش گذاشت.

بر اساس این گزارش، در معاملات امروز بورس تهران، نماد‌های معاملاتی فملی، نوری، فولاد، شپنا و شپدیس با بیش‌ترین کاهش، تاثیر منفی در روند نزولی شاخص کل بورس داشتند. در مقابل، نماد‌های معاملاتی حکشتی، بوعلی، کویر و بموتو تاثیر مثبت در برآورد نماگر کل بورس داشتند.

با پایان فعالیت بازار سرمایه در سومین روز کاری بورس در هفته جاری، معامله‌گران بورس ۵ میلیارد و ۵۱۲ میلیون برگه بهادار و سهام را در قالب ۳۶۸ هزار و ۶۵۴ نوبت معامله و به ارزش ۳۴ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال داد و ستد کردند.

در بازار امروز، بیشترین افزایش قیمت متعلق به نماد بموتو (موتوژن) با ۵.۵۴ درصد رشد و پس از آن، نماد‌های کساپا، ثفارس، فمراد و قمرو بود. همچنین نماد معاملاتی خچرخش (چرخشگر) با ۵.۹۶ درصد، بیشترین کاهش قیمت را داشت و پس از آن نیز، نماد‌های مداران، تپمپی، سکرد و زپارس قرار گرفتند.

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۴ درصد کاهش یافت و ۴۴ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۳۹ درصد افت کرد و در رقم ۱۱۹ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد ثفارس (شرکت عمران و توسعه فارس) با صف خرید ۵۵ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ثفارس، نماد‌های حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی) و فمراد (شرکت آلومراد) بیشترین صف خرید را داشتند.   بیشتر بخوانید: بازار همچنان چشم انتظار نقدینگی
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد خچرخش (شرکت چرخشگر) تعلق داشت که ارزش آن ۱۵ میلیارد تومان بود. پس از خچرخش، نماد‌های وآذر، قلرست، مداران و تلیسه بیشترین صف فروش داشتند.

امین آذریان در گفتگو با تسنیم با اشاره به این که بازدهی بورس در دو فصل بهار و پاییز سال گذشته منفی و در تابستان و زمستان پارسال مثبت بود، گفت: از میان این فصل‌ها تابستان ۱۴۰۰ پربازده‌ترین فصل بورس در سال گذشته بود. ​

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که پیش‌بینی می‌شود وضعیت بازار سرمایه در نیمه نخست امسال نسبت به نیمه دوم سال، بازدهی بیشتری را نصیب سرمایه‌گذاران و سهامداران کند، افزود: در سه ماه نخست امسال مواردی همچون آمار و ارقام بانک‌مرکزی در خصوص میزان رشد نقدینگی و به وجود آمدن انتظارات تورمی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در صنایع غذایی و دارویی، نرخ‌گذاری در بعضی صنایع، تورم بخش کالایی از همه جهات، خبر‌های مثبت در خصوص مذاکرات برجام و ارزش‌گذاری سهام خودرویی، هر یک به نوبه خود، باعث افزایش شاخص کل و شاخص هم‌وزن شدند و بیشترین اثر را هم بر بازار سرمایه گذاشتند.

وی ادامه داد: این در حالی است که در این مدت شاخص کل بورس بازدهی ۱۶ درصدی و شاخص هم‌وزن بازدهی ۲۹ درصدی داشت. ضمن این که صنایع کوچک و ریالی هم در سه ماه گذشته بازدهی بیشتری را نسبت به صنایع دلاری نصیب سهامداران خود در بازار سرمایه کردند.

آذریان همچنین با بیان این که موارد مرتبط با مذاکرات برجام طی ماه‌ها و سال‌های گذشته همواره مورد توجه فعالان بازار سرمایه بوده است، تصریح کرد: باتوجه به افق ناامیدکننده مذاکرات برجام و تاثیر این مولفه بر افزایش نرخ دلار، و از سوی دیگر فرارسیدن فصل مجامع و تقسیم سود بیشتر از سوی شرکت‌های بزرگ نسبت به شرکت‌های کوچک، انتظار می‌رود که در فصل تابستان، بازدهی شاخص کل نسبت به شاخص هم‌وزن، بیشتر باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: البته ذکر این نکته ضروری است که در صورت تغییر هرگونه رویه در مذاکرات برجام و مثبت شدن چشم‌انداز مذاکرات و در نهایت، وصول توافق در مذاکرات برجام، به دلیل کاهشی‌شدن نرخ دلار، تمامی بازار‌های مالی، اعم از طلا، مسکن و بورس وارد فاز رکودی می‌شوند.

وی گفت: علاوه بر این با توجه به سیاست کلان اقتصادی فدرال‌رزرو و افزایش چندمرحله‌ای نرخ بهره برای جلوگیری از تورم بیشتر و اعمال سیاست‌های انقباضی پولی، از آنجا که چشم‌انداز کامودیتی چندان صعودی نیست، بیشتر اقتصاددانان، چشم‌انداز اقتصادی را در جهان رکودی می‌دانند، به همین دلیل از کانال افزایش قیمت جهانی و تاثیر آن بر سودآوری شرکت‌های بورسی برای بازار سرمایه رشدی حاصل نخواهد شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت عملکرد بازار سرمایه در سال 1400 عملکرد بازار سرمایه در سال 1401 مذاکرات برجام بازار سرمایه واحد رسید شاخص کل هم وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۰۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۲۳۵۳.۶۸ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات تاکنون ۱.۱۴۳ میلیارد سهم بود که طی ۵۳,۷۷۳ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۷,۳۶۳.۶۳۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۳۷,۳۶۶.۳۳۷ میلیارد ریال شد.

کد خبر 746294

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار