Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@19:32:24 GMT

علت اصلی تلخ و بد مزه بودن دهان در صبح + راه حل

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۳۰۲۴

علت اصلی تلخ و بد مزه بودن دهان در صبح + راه حل

علت تلخی دهان صبح چیست؟ ۱. کبد و تلخی دهان ۲. عدم توجه به بهداشت دهان ۳. سینوزیت و تلخی دهان اول صبح ۴. سرماخوردگی و علت تلخی دهان اول صبح ۵. حساسیت و دلیل تلخی دهان اول صبح ۶. رفلاکس معده ۷. کشیدن سیگار و تلخی دهان در اول صبح ۸. کاهش میزان ویتامین بدن ۹. اختلال در سلامت بدن و بیماری ۱۰. شرایط خاص و تلخ بودن دهان اول صبح درمان تلخی دهان

به گزارش اقتصاد آنلاین، آیا تنها باید به مسواک زدن بسنده کنیم و به کارهایمان برسیم، یا آن را جدی بگیریم و به فکر درمان تلخی دهان باشیم؟ در این مطلب به شما می گوییم علت تلخی دهان چیست و در ادامه راه های درمان تلخی دهان اول صبح را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین علت تلخی دهان در صبح طب سنتی، رفع تلخی دهان در صبح، درمان گیاهی تلخی دهان در صبح، علت تلخی دهان در صبح در بارداری، کبد و تلخی دهان، تلخی دهان در صبح و صفرا، تلخی دهان و صفرا، علت زردی اب دهان در صبح در این نوشته بررسی کرده ایم.

علت تلخی دهان صبح چیست؟

هر چند بدمزه بودن و تلخی دهان اول صبح به دلیل شایع بودن چندان جدی گرفته نمی شود، اما نباید کاملا نسبت به این مسئله بی اعتنا بود. در موارد جدی تر، علت تلخی دهان اول صبح این است که بدن دچار اختلال شده و باید به دنبال رفع آن باشیم.

۱. کبد و تلخی دهان

کبد و تلخی دهان در مساله تلخی دهان اول صبح بسیار نام آشنا هستند. کبد، به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن، بدن را از سموم و مواد زائد پاک می کند و در متابولیسم آنزیم ها نیز نقش دارد. در صورت ایجاد مشکل در کبد، دهان تلخ می شود. در چنین حالتی, کبد نیاز به پاکسازی دارد.

۲. عدم توجه به بهداشت دهان

علاوه بر کبد و تلخی دهان، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان نیز می تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد. حتما پیش از خواب مسواک بزنید و از دهانشویه استفاده کنید تا تلخ بودن دهان اول صبح شما را آزار ندهد.

۳. سینوزیت و تلخی دهان اول صبح

سینوزیت نیز می تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد. در اثر سینوزیت، راه سینوس های بینی بسته شده و فرد بو و طعم را احساس نمی‌کند. این عوامل تلخی دهان در اول صبح را به همراه خواهد داشت.

۴. سرماخوردگی و علت تلخی دهان اول صبح

گاهی به جای احتمال نگران کننده ای مانند کبد و تلخی دهان، سرماخوردگی می تواند پاسخ این باشد که علت تلخی دهان چیست. سرماخوردگی با ایجاد گرفتگی راه بینی و گلو و ایجاد عفونت در دستگاه گوارش، می‌تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد.

۵. حساسیت و دلیل تلخی دهان اول صبح

همانطور که می بینید، جدا از کبد و تلخی دهان، پاسخ علت تلخی دهان چیست می تواند شامل موارد ساده ای مانند سرماخوردگی سینوزیت نیز باشد. حساسیت یا آلرژی نیز یکی دیگر از دلایل ساده این مسئله و تلخی دهان در اول صبح است. حساسیت موجب گرفتگی و اختلال در سلامت دستگاه گوارش شده و می تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد.

۶. رفلاکس معده

رفلاکس معده یا برگشتن اسید معده به درون مری در کنار کبد و تلخی دهان، یکی دیگر از پاسخ های سوالاتی نظیر علت تلخی دهان چیست، تلخی دهان اول صبح نشانه چیست، علت تلخی دهان اول صبح چیست و… است. در این حالت، دریچه بین مری و معده (که در حالت طبیعی بسته است و مانع خروج اسید به درون مری شود) ضعیف شده و یا در اثر آسیب باز می شود. در نتیجه اسید‌ها از معده خارج شده، و فرد در معده و قفسه سینه خود احساس سوزش می کند.

۷. کشیدن سیگار و تلخی دهان در اول صبح

اگر اهل کشیدن سیگار باشید، به احتمال زیاد با تلخی دهان اول صبح غریبه نیستید. سیگار به دلیل داشتن مواد شیمیایی و سمی به جوانه های چشایی آسیب می زند و می تواند پاسخ این سوال باشد که علت تلخی دهان چیست.

۸. کاهش میزان ویتامین بدن

کمبود ویتامین نیز می تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد. انواع ویتامین ها برای درک بو و مزه ضروری هستند، و مستقیما روی حواس چشایی و بویایی تاثیر می گذارند. البته وجود بیش از حد ویتامین ها نیز می تواند علت تلخی دهان اول صبح باشد. کمبود ویتامین ب. ۱۲ و افزایش روی در بدن از پاسخ های رایج علت تلخی دهان چیست در این حالت هستند.

۹. اختلال در سلامت بدن و بیماری

بی آبی بدن، اختلال در عملکرد غدد بزاقی، یا نفس کشیدن از راه دهان، باعث خشکی دهان می شوند. خشکی دهان طعم دهان را تغییر می‌دهد و به آن یک طعم فلزی می‌دهد. علاوه بر کبد و تلخی دهان، علت تلخی دهان در صبح همچنین می تواند نشانه دیابت، تیروئید، یا مشکلاتی در کلیه باشد.

۱۰. شرایط خاص و تلخ بودن دهان اول صبح

علاوه بر موارد پرتکراری مانند سرماخوردگی، کبد و تلخی دهان، استفاده از دخانیات، کمبود ویتامین و…، موارد دیگری نیز می توانند به ما بگویند که علت تلخی دهان چیست. از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شیمی درمانی و استفاده از دارو‌های بیولوژیکی که باعث دهان طعم فلزی یا تلخی و شوری به خود بگیرد.

بارداری (مخصوصا در مراحل اولیه آن) می تواند تغییراتی در حس چشایی ایجاد کند، و دهان طعم فلزی و تلخ به خود بگیرد.

جراحی های مربوط به بینی، حلق و دهان می توانند به اعصاب جوانه چشایی و یا غدد بزاق صدمه بزنند و باعث تلخی دهان اول صبح شوند.

پیری نیز می تواند علت تلخی دهان در اول صبح باشد که با سبک زندگی و تغذیه سالم می توان تا حد زیادی آن را کنترل کرد.

درمان تلخی دهان

حالا که می دانیم علت تلخی دهان چیست و تلخی دهان اول صبح نشانه چیست، برای درمان تلخی دهان و رفع تلخی دهان در صبح چه باید کرد؟ برای درمان تلخی دهان به سلامت دستگاه گوارش خود اهمیت دهید. میوه و سبزیجات بخورید، و از مصرف دخانیات، الکل و کافئین خودداری کنید. غذاهای دارای چربی اشباع شده نیز به سلامت کبد لطمه می زنند. از روش های زیر نیز می توانید استفاده کنید.

برای درمان تلخی دهان و سم زدایی بدن، صبح ها ۱ حبه سیر به صورت ناشتا بخورید.

جویدن آدامس، مسواک زدن دندان ها و زبان، و استفاده روزانه از نخ دندان نیز برای درمان تلخی دهان و رفع تلخی دهان اول صبح مفید است.

هر ماه به مدت ۸ شب متوالی یک نوشیدنی با ترکیب ۱ چغندر، ۱ حبه سیر، آب نصف

عدد لیموترش، کمی جعفری، ۱ قاشق چایخوری عسل و مقداری آب در مخلوط کن تهیه کنید، و برای درمان تلخی دهان بخورید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دندان دهان بوی بد دهان طعم تلخ دهان بیماری های دهان علت تلخی دهان چیست تلخی دهان در صبح درمان تلخی دهان نیز می تواند بودن دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۳۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا چیست؟
  • حمله کارشناس صهیونیستی به دولت قطر/ قطر دشمن اسرائیل است
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • یک شام خوشمزه و آسان برای علاقه‌مندان به بادمجان
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان