Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمی گفت: کانال آبراه که در فصل قبلی دهانه ورودی آن در عمق ۲۱متری تاج سد یعنی در کف سد شناسایی شده بود این بار آوار برداری ولایروبی شد و مسیر ۷۰ متری آن تا آب پخش سد شناسایی شد.

سرپرست تیم کاووش گفت:کانال آبراه که کف و دیواره‌ها کاملا سنگی است با پهنای ۷۰ سانتیمتر و ارتفاع ۱۲۵ سانتیمتر علاوه بر کارکرد انتقال آب مخزن به سمت آب پخش در جلوی سد، کارکرد رسوب گیری مخزن سد را هم داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرمی با بیان اینکه طول این سازه ۷۰ متر است و در دوران هخامنشی ۲۰۰ سال کارکرد خود را حفظ کرده است، افزود:آبراه سد در فصول گرم سال با باز شدن دریچه‌های آب پخش کار انتقال حجم زیادی آب را به رودخانه تنگ حنا و توزیع آن در دشت‌های پایین دست سد تا دشت پاسارگاد و سیوند وتخت جمشید را برعهده داشته است.

در بخش دیگری از کاووش، سازه سنگی دیگری به فاصله ۱۰ متر از آبراه سد شناسایی شده است که به گفته زارعی کردشولی، ناظر تیم کاووش، هنوز کاربری آن مشخص نیست و نیاز به کاووش بیشتری دارد.

وی افزود: این سازه ۱متر بالاتر از سازه آبراه قرار دارد و عمق آن ۲ونیم تا ۳ متر است.

در این کاووش همچنین علائم و نشانه‌های از شاخصه‌های دوران هخامنشی از جمله ۱۰ امضای متفاوت بر روی سنگ‌های کار شده در سازه که نشان از سنگ تراشان این سازه است شناسایی شد.

سد دیدگان معروف به سد بستان خانی در ۲۲ کیلومتری شمال شرق پاسارگاد، در تنگ حنا، در بخش مشهد مرغاب شهرستان خرمبید و بر روی یکی از سرشاخه‌های مهم رودخانه پلوار ساخته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام جمعه شیراز تغییر در محلات و بافت فرسوده نگاه جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۷۰ میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی از مهار ۷۰ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا نصرآبادی با بیان مطلب فوق در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون با بارندگی های فروردین ماه و نیمه اول اردیبهشت ماه بیش از ۷۰ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های مختلف آبخیزداری استان کنترل شد.

وی با اشاره به احداث بیش از دو هزار و ۳۰۰ سازه آبخیزداری در استان افزود: در بارندگی های فروردین بیش از ۷ میلیون متر مکعب و از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون نیز در پی بارندگی های مناسب، بیش از ۶۴ میلیون متر مکعب رواناب در استان مدیریت شد.

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی بیشترین حجم مدیریت رواناب در اردیبهشت ماه را مربوط به شهرستان نهبندان با حجم ۹ میلیون متر مکعب اعلام و افزود: کمترین میزان مدیریت نیز مربوط به شهرستان خوسف با حجم حدود ۳میلیون متر مکعب است.

وی درباره میزان حجم کنترل رواناب در سازه‌های آبخیزداری طبس به عنوان بحرانی ترین شهر استان از نظر پیامدهای خشکسالی گفت: در بارندگی های نیمه اول اردیبهشت در این شهرستان که دارای ۱۹۶ سازه آبخیزداری است حدود ۹ میلیون متر مکعب رواناب مدیریت شد.

نصرآبادی تصریح کرد: سازه های آبخیزداری علاوه بر مدیریت رواناب آبها در کنترل و مهار سیل نیز نقش بسزایی دارند.

کد خبر 750881

دیگر خبرها

  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج «ارز دیجیتال» در استان خراسان شمالی
  • بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال در خراسان شمالی کشف شد
  • مهار ۷۰ میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!