Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی همواره در سطح کشور به استانی با ظرفیت‌های قابل توجه کشاورزی شهره است و همگان بر این امر با توجه به آمارهای ارائه شده از سوی سازمان‌های دخیل، صحه می‌گذارند.

تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن اقلام کشاورزی اعم از زراعی و باغی و همچنین داشتن رتبه‌های برتر در بسیاری از اقلام در این بخش، نشان دهنده ظرفیت قابل توجه آذربایجان غربی در این حوزه است که البته هنوز تا رسیدن به آمارهای مطلوب در این خصوص فاصله زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین نیازهای بخش کشاورزی آذربایجان غربی، تامین آب مناسب، پایدار و همیشگی است تا بتوان با خیال راحت محصولات را تولید و روانه بازار مصرف کرد، البته باید توجه داشت که در کنار تامین آب پایدار و مستمر، توجه به صرفه جویی در مصرف و کشت کم آب برترین و پربازده ترین محصولات بسیار مهم به نظر می‌رسد.

برای اجرای این طرح‌های آبیاری و زهکشی، اقدامات بسیار زیادی طی سال‌های گذشته در آذربایجان غربی صورت گرفته که برخی از آنها بارور شده و به نتیجه رسیده و برخی دیگر هنوز در حال انجام برای رسیدن به هدف است که با تحق آنها، میلیاردها تومان درآمد برای بخش کشاورزی تامین خواهد شد.

بیش از ۵۰ درصد طرح‌های آبیاری و زهکشی کشور مربوط به آذربایجان‌غربی است‌

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیش از ۵۰ درصد طرح‌های آبیاری و زهکشی کشور مربوط به آذربایجان غربی است که ظرفیت قابل توجه این استان را نشان می‌دهد.

علی مراد اکبری اظهار کرد: در راستای استفاده مناسب و بهینه از منابع آبی کشور تجهیز کردن اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان راهکاری موثر و کارآمد در جهت صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش بهره وری در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: پروژه آبیاری تحت فشار شبکه آبیاری و زهکشی شمال غرب کشور درپلدشت با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی از طرح‌های زیربنایی است که با اتمام این طرح ۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم‌های نوین آبیاری تجت فشار تجهیز می‌شود.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش این طرح به کشاورزان و مدیر طرح تحویل شده که با تأمین آب از دستگاه‌های ذی ربط و حل مشکلات دیگر روند پیش تحویل اراضی ادامه خواهد داشت.

اکبری گفت: در راستای احیای اراضی کشاورزی دشت آغ‌چای شهرستان‌های چایپاره و پلدشت بیش از ۲ هزار و ۵۷۴ هکتار از این اراضی تحت پوشش این طرح بوده است.

وی اظهار کرد:  تاکنون بیش از ۱۸۰۰ هکتار از این اراضی به سیستم نوین آبیاری تجهیز شده که این طرح ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تأمین آب توسط دستگاه مجری تحویل کشاورزان خواهد شد.

۹۶ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در آذربایجان غربی در دست اجراست

طبق گفته معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی، ۹۶ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در استان در حال اجراست که برای اتمام این طرح نیازمند توجه ویژه وزارت نیرو در تامین اعتبارات لازم هستیم.

یاسر رهبردین افزود: اختصاص اعتبار از سوی وزارت نیرو برای تامین اعتبار شبکه های آب سد کرم آباد پلدشت و شوط و همچنین شبکه‌های آب سد سیلوه و آغ چای ضروری است.

وی اضافه کرد: در حوزه شبکه های آبیاری و زهکشی در استان اقدامات خوبی صورت گرفته و هم اکنون ۸۷ هزار هکتار شبکه های مدرن و ۴۸ هزار هکتار شبکه نیمه مدرن در آذربایجان غربی به بهره‌برداری رسیده است.

رهبردین با اشاره به اهمیت ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاکید کرد: بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای اجرا و تکمیل ۴۸ هزار هکتار شبکه آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مورد نیاز است.

‌در کنار این برنامه ریزی ها و طرح‌های اجرایی، در سفر اخیر هیات دولت به آذربایجان غربی تمهیدات و اعتبارات خوبی برای حوزه‌های زیرمجموعه کشاورزی و وزارت نیرو در استان در نظر گرفته شد که به ثمر نشستن آنها می‌تواند تحولی قابل توجه در این بخش ایجاد کند.

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال در سفر هیات دولت به بخش آبیاری و زهکشی آذربایجان غربی

استاندار آذربایجان غربی در این خصوص گفت: در سفر اخیر هیات دولت به استان، ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش آبیاری و زهکشی استان اختصاص یافته است.

محمدصادق معتمدیان افزود: این رقم می‌تواند زمینه اجرای طرح‌های مربوط به این بخش و تسریع در اتمام آنها را موجب شود.

وی اظهار کرد: علاوه بر  آن، در این سفر ۴۰۰ میلیارد تومان به آبخیزداری و آبخوانداری، ۳۵۰ میلیارد تومان برای توسعه بخش گلخانه‌ای و ۳۰۰ میلیارد تومان برای توسعه آبیاری نوین در نظر گرفته شده که اثرگذاری زیادی در حوزه آب و آبیاری استان خواهد داشت.

با توجه به اختصاص این اعتبارات و امیدواری به تخصیص قابل توجه اعتبارات مربوط  به سفر، انتظار می رود که در ماه‌های آتی، دوره‌های پرکاری را در حوزه آب و آبیاری در آذربایجان غربی شاهد باشیم و با اتمام طرح‌های این بخش، مشکلات حوزه تامین آب کشاورزی در استان به حداقل برسد؛ امری که می‌تواند راندمان این بخش را به میزان زیادی افزایش دهد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی آبیاری اراضی کشاورزی آبرسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی آبیاری وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی آبیاری اراضی کشاورزی آبرسانی طرح های آبیاری و زهکشی شبکه آبیاری و زهکشی آذربایجان غربی آبیاری و زهکشی هزار هکتار شبکه اراضی کشاورزی میلیارد تومان جهاد کشاورزی قابل توجه شبکه آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۵۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر عتباتی عصر دوشنبه در چهارمین جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال که با محوریت کمیسیون رفع تداخلات و قرارگاه شهید سلیمانی ثبت اسناد زراعی با حضور مجری رفع تداخلات کشور و مدیر کل دفتر مهندسی و حدنگاری سازمان امور اراضی کشور برگزار می‌شد گفت: موضوع سندار شدن اراضی زراعی به صورت ریشه‌ای و اساسی مورد پیگیری قوه قضائیه است و جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی و صدور اسناد تک برگی کاداستر برای آنها بسیار حائز اهمیت و در دستور کار ویژه دستگاه قضایی است.

وی افزود: اعضای قرارگاه شهید سلیمانی به صورت جدی درخصوص کاداستر اراضی کشاورزی پای کار هستند و پیگیری‌ها تا صدور سند تک برگی برای کلیه اراضی کشاورزی در استان ادامه خواهد داشت.

رییس کل دادگستری آذربایجان غربی با بیان اینکه ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان سند دار شده اند اضافه کرد: اقدامات درخصوص صدور اسناد کشاورزی برای مالکان باید سازنده و حمایتی باشد تا مردم داوطلبانه حاضر به سند دار کردن املاک زراعی خود شوند.

وی به حضور مدیر کل دفتر مهندسی و حدنگاری امور اراضی کشور و مجری رفع تداخلات کشور هم اشاره و گفت: حضور مدیران کشوری در استان غنیمت است و باید از این ظرفیت برای پیشبرد امور نهایت بهره را برد.

حسین مجیدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم در این جلسه گفت: بسیاری از اختلافات و مشکلات در حوزه ثبت اراضی زراعی که یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی است باید با جدیت پیگیری شود.

وی افزود: باید با رویکرد واقع بینانه به موضوع سند دار کردن اراضی زراعی نگاه کرد و اقدام کرد.

مجیدی تاکید کرد: آذربایجان غربی مقادیر قابل توجهی اراضی کشاورزی دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولین است.

احمدی مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری و امور اراضی کشور و مجری رفع تداخلات کشور هم در این جلسه با تشکر ویژه از مدیریت دستگاه قضایی استان گفت: آذربایجان غربی در بررسی‌های به عمل آمده از لحاظ وضعیت ثبت اسناد زراعی وضعیت خوبی دارد که نشان دهنده هماهنگی و زحمات و تلاش‌های متولیان امر است.

وی افزود: آذربایجان غربی جزء استان‌های هدف است و برای سازمان بسیار اهمیت دارد و از نظر امنیت غذایی جزء قطب‌های کشور است که ضروری است هم صیانت و هم مساعدت شود تا رشد و ارتقای عملکردها در این استان تداوم پیدا کند.

احمدی تاکید کرد: خواسته سازمان، برنامه ریزی منظم برای تقویت و پیشبرد بهتر امور است.
وی افزود: خرد شدن اراضی زراعی امنیت غذایی را به مخاطره می‌اندازد، لذا باید از خرد شدن و تفکیک اراضی زراعی جلوگیری به عمل آید.
مجری رفع تداخلات کشور اضافه کرد: استفاده از ظرفیت مردم برای سند دار کردن اراضی زراعی هم لازم است و باید همکاری مردم در این خصوص جلب شود.

همچنین احمدی به افزایش تعداد کمیسیون‌های رفع تداخلات در برخی از شهرهای استان هم تاکید و گفت: این امر می‌تواند سرعت کار را بالا ببرد و در زمان کوتاهتری نتایج هدفگذاری شده تحصیل گردد.

در ادامه خسرو شهبازی مدیر کل جهاد کشاورزی، محبوبی مدیر کل بازرسی استان و سایر مدیران حاضر به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و جلسه با تصویب مصوباتی به کار خود خاتمه داد.

کد خبر 6092608

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی مهمترین نیاز توانمندسازی نیروی کار است
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • نیاز آذربایجان‌غربی به ۵۰۰۰ کلاس درس برای رسیدن به استاندارد کشوری
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است