Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:06:35 GMT

یک کشف استثنائی در هلند

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۹۷۱۱۹

یک کشف استثنائی در هلند

باستان‌شناسان موفق شدند بقایای یک معبد رومی باستانی را در هلند کشف کنند که به عقیده برخی کشفی استثنائی به شمار می‌آید.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آژانس میراث فرهنگی هلند اعلام کرد: باستان‌شناسان با کاوش در استان «خلدرلاند»، بقایای یک عبادتگاه و یک معبد رومی تقریبا سالم را کشف کرده‌اند. آژانس میراث فرهنگی هلند از این اکتشاف به عنوان کشفی استثنائی یاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه از باستان‌شناسان داوطلب، نخست عبادتگاه رومی را در سال ۲۰۲۱ در شهری که در نزدیکی مرزهای امپراتوری روم واقع شده است، کشف کردند و این موضوع را به آژانس میراث فرهنگی هلند اطلاع دادند.

این آژانس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «در این مکان معبدهای متعددی وجود داشته است. ما در این مکان بقایای به جای مانده از مجسمه، کتیبه و گچ‌کاری‌های رنگ‌آمیزی شده را کشف کرده‌ایم. این اکتشاف نه تنها برای هلند، بلکه از نظر جهانی استثناء محسوب می‌شود.

با این‌که تاکنون عبادتگاه‌های رومی گوناگونی در هلند کشف شده است، ‌ اما این نخستین‌بار است که باستان‌شناسان به چنین مجموعه کاملی از عبادتگاه و معبد دست‌ پیدا می‌کنند.

این معبد رومی چندین قرن در دوران امپراتوری روم مورد استفاده قرار گرفته است و در محل کشف آن چندین محراب که به الهه‌ها و ایزدان مختلف اختصاص داده شده بود نیز کشف شده است.

بسیاری از آثار تاریخی که در این مکان کشف شده‌اند در موزه‌ای واقع در شهر «نیمیخن» هلند به نمایش گذاشته خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشف معبد باستانی هلند باستان شناسي یافته های باستان شناسی روم باستان باستان شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۷۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)

مصر باستان یکی از دوره‌های تاریخی است که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و باستان شناسان تا به امروز همچنان در حال کشف یافته‌های بزرگی هستند. در ادامه سه مورد از بزرگترین اکتشافات مصر باستان در تاریخ مدرن را جمع‌آوری کرده‌ایم.

شهر طلایی اقصر

در آوریل ۲۰۲۱، وزارت آثار باستانی مصر از کشف شهری به نام «ظهور آتن» خبر داد. گفته می‌شود قدمت این شهر گمشده به دوران سلطنت آمنهوتِپ سوم برمی‌گردد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش رخ داد.

به گزارش روزیاتو، این شهر در جریان مأموریتی در نزدیکی شهر اقصر کشف شد و کارشناسان آن را مهم‌ترین کشف از زمان یافتن مقبره توت‌عنخ‌آمون توصیف کردند.

این شهر همچنین به «شهر طلایی گمشده اقصر» لقب گرفت و به بزرگترین شهر باستانی که تاکنون در مصر یافت شده است تبدیل شد.

در متون باستانی از «شهر طلایی اقصر» نام برده شده است که باعث شد بسیاری از کارشناسان در طول سالیان در جستجوی آن باشند.

ابوسِمبِل

ابوسمبل مکانی است که به خاطر دو معبد بزرگ سنگ‌تراشی‌شده و برخی از شگفت‌انگیزترین نماهای صخره‌ای که قدمت آن به مصر باستان بازمی‌گردد، شناخته می‌شود.

این بنا توسط رامسس دوم در قرن سیزدهم قبل از میلاد ساخته شد. معابدی با اتاق‌های اسرارآمیز که به قدری پیچیده طراحی شده بود که پرتو خورشید دقیقاً به داخلی‌ترین نقطه معبد بتابد و مجسمه رامسس دوم را دو بار در سال درخشان و روشن کند.

این مکان در سال ۱۸۱۷ کشف شد، اما در سال ۱۹۶۰ به دلیل ساخت یک سد جدید، کل مجموعه منتقل و در زمین‌های مرتفع‌تر بازسازی شد.

مقبره توت‌عنخ‌آمون

«شاه توت» مشهورترین فرعون مصر باستان است. او بیش از ۳۰۰۰ سال پیش از ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ قبل از میلاد بر مصر حکومت می‌کرد.

توت‌عنخ‌آمون به عنوان «پسر-شاه» نیز شناخته می‌شود زیرا تنها ۱۰ سال داشت که تاج و تخت را به دست گرفت.

پس از کشف مقبره در سال ۱۹۲۲، ۲۷ باستان‌شناس‌ و دانشمند و حتی اعضای خانواده آنها در مدت کوتاهی بر اثر بیماری‌های وحشتناک یا تصادفات عجیب جان خود را از دست دادند. این موضوع باعث شکل‌گیری شایعه‌ای مبنی بر «انتقام توت‌عنخ‌آمون» شد و برخی معتقدند که این مرگ‌ها تصادفی نبوده است.

توت عنخ آمون و بسیاری از اقلام موجود در مقبره او از آن زمان به موزه بزرگ مصر در قاهره منتقل شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کفش هایی با الهام از رم باستان (عکس)
  • مهدی قایدی به فوتبال هلند می‌رود؟
  • اعتصاب کارکنان راه آهن هلند
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی در یزد
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه‌های مختلف تحصیلی
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز