Web Analytics Made Easy - Statcounter

شما فکر می‌کنید تیم محبوب‌تان چقدر هوادار دارد؟ اگر شما هم مانند برخی مسوولان، بازیکنان و هواداران استقلال، پرسپولیس و تراکتور فکر می‌کنید که تیم محبوب‌تان ۴۰ تا ۵۰ میلیون هوادار دارد باید این مقاله را با دقت بخوانید چون در اشتباه هستید. نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها حدود ۳۱ میلیون نفر از جمعیت ایران علاقه‌مند به فوتبال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، اطلاعات و آمار و ارقام دقیقی درباره جمعیت فوتبالی در ایران وجود ندارد و هر کس مطابق با خواسته و هدف خود اظهارنظر می‌کند. البته اگر معیار، اظهارات مسئولان، مربیان، بازیکنان و برخی هواداران دو آتشه تیم‌ها باشد، ایران باید بیش از دو برابر جمعیت فعلی، جمعیت داشته باشد!

دست اندرکاران تیم‌های پرسپولیس، استقلال و تراکتور در این سال‌ها بارها هواداران تیم‌های خود را حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر بیان کرده‌اند که جمع این موارد به اضافه جمعیتی که طبیعتا علاقه‌ای به فوتبال ندارند، جمعیتی ایران را  حدود ۲۰۰ میلیون نفر می‌کند.

۵۵ میلیون نفر از جمعیت ایران فوتبالی نیستند!

اگرچه نمی‌توان برای این مقوله یک ترازوی دقیق در نظر گرفت ولی یک نظرسنجی‌ در ایران - که توسط ایسپا انجام شده است - حکایت از علاقه‌مندی حدودا ۳۷ درصدی مردم ایران به فوتبال دارد؛ یعنی فقط یک سوم جمعیت ایران فوتبال را دوست دارند و دنبال می‌کنند که بالغ بر ۳۱ میلیون نفر می‌شود.

جام جهانی برای ۴۶ میلیون نفر اهمیت دارد

به جز این طیف ۳۱ میلیون نفری، گروهی هم فقط هنگام بازی‌های تیم‌ملی در جام جهانی به علت عرق ملی و هیجان حاکم بر جامعه، بازی‌ها را دنبال می‌کنند. طبق نظرسنجی ایسپا، برای ۵۴.۵ درصد جمعیت ایران مسابقات جام جهانی فوتبال اهمیت دارد که تقریبا عددی معادل ۴۶ میلیون نفر می‌شود که این موضوع حداقل در سنوات گذشته قابل مشاهده بوده که جام جهانی و حضور ایران در این مسابقات، جو غالب در جامعه است.

از نکات جالب توجه در این نظرسنجی، تخمین حدودی علاقه‌مندان زن و مرد و حتی تفکیک میزان علاقه‌مندان در رده‌های سنی مختلف است.

۲۳ میلیون مرد و ۸ میلیون زن علاقه‌مند به فوتبال در ایران

از میان جمعیت ۳۱ میلیون نفری هواداران فوتبال، ۷۴ درصد شامل مردان و ۲۴ درصد شامل زنان هستند؛ در واقع ۲۳ میلیون نفر از علاقه‌مندان فوتبال در ایران را مردان و ۸ میلیون نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

تفاوت چندان معناداری در میزان علاقه‌مندی به پیگیری مسابقات فوتبال بر حسب گروه‌های سنی وجود ندارد. ۳۷.۴ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ سال، ۳۷.۸ درصد از افراد ۳۰ تا ۴۹ سال و ۳۵.۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال گفتند که مسابقات فوتبال را پیگیری می‌کنند.

میزان علاقه‌مندی به مسابقات فوتبال در بین افراد ساکن در مراکز استان‌ها ۳۶.۳ درصد، افراد ساکن در روستاها ۳۶.۶ درصد و در سایر شهرها ۳۸.۶ درصد است.

درباره اطلاعات تکمیلی این نظرسنجی باید گفت، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور (شهر و روستا) و تعداد نمونه ۱۵۷۰ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، نگرش شهروندان پیرامون ورزش فوتبال و مسابقات جام جهانی را مورد سنجش قرار داده است.

مشخصات پاسخگویان

۵۰.۷ درصد پاسخگویان این نظرسنجی مرد و ۴۹.۳ درصد زن هستند. ۲۷.۷ درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۷.۱ درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۵.۲ درصد در رده سنی ۵۰ سال و بالاتر قرار دارند. ۶۳.۲  درصد گروه نمونه فاقد تحصیلات دانشگاهی و ۳۶.۶ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. ۰.۲ درصد گروه نمونه به این سوال پاسخی ندادند. ۲۳.۸ درصد مجرد، ۶۹.۹ درصد متأهل و ۶.۳ درصد بدون همسر بر اثر طلاق یا فوت همسر هستند. ۷۴.۳ درصد پاسخگویان در نقاط شهری و ۲۵.۷ درصد در روستاها سکونت دارند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ، نظرسنجی ، جمعیت ایران ، تیم ملی فوتبال ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نظرسنجی جمعیت ایران تیم ملی فوتبال ایران ۳۱ میلیون نفر جمعیت ایران جام جهانی ۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۷۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده

به گزارش جام جم آنلاین، صابر جباری در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مشکلات اقتصادی قانون جوانی جمعیت را با حاشیه نبرده است؟ توضیح داد: مسائل اقتصادی در این بین بی‌تاثیر نیستند، زیرا خانواده‌ها باید بتوانند به راحتی از پس هزینه‌های فرزندآوری برآیند. اما در این بین ما فقط با مشکلات اقتصادی رو به رو نیستیم و باید به مسائلی مانند تغییر سبک زندگی نیز بپردازیم.

وی ادامه داد: برای نمونه بررسی‌ها نشان می‌دهد که در برخی استان‌های برخوردار کشور نرخ رشد موالید کمتر از برخی استان‌های کم برخوردار است.

 رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر جام جم‌آنلاین مبنی بر اینکه آیا قانون جوانی جمعیت بدرستی اجرا می‌شود؟ نیز بیان کرد: این قانون به طور کامل اجرایی نشده و حدود ۳۵ درصد آن اجرایی شده است.

جابری درباره اینکه آیا شاهد افزایش شیب کاهش نرخ موالید در کشور هستیم؟ نیز توضیح داد: نرخ موالید کاهشی است. اما شیب کاهشی آن در سال‌های اخیر کمتر شده است. برای نمونه سال ۹۸ در مقایسه با ۹۷ حدود ۱۲۰ هزار کاهش موالید را شاهد بودیم در سال ۹۹ این آمار به حدود یکصد هزار رسید. اما با اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود ۱۷ هزار رسیده است. 

‌وی ادامه داد: افزون بر این روند زایمان سوم، چهارم و پنجم نیز در کشور افزایشی شده است. به همین دلیل می‌توان گفت قانون جوانی جمعیت بالاخره جواب داده است.
رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت یادآور شد: علاوه بر این شاهد افزایش میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال و ۲۵ تا ۲۹ سال نیز هستیم.

جابری تاکید کرد: البته هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله داریم و باید شرایطی ایجاد کنیم که نرخ موالید افزایشی شود.

دیگر خبرها

  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • هوش مصنوعی و حجیت فتوا
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • هت‌تریک پیروزی‌ دختران ایرانی در کافا: 16 گل در 3 بازی!
  • آرنه اسلوت یا روبن آموریم؛ آن‌ها به چه فوتبالی علاقه‌ دارند و چگونه فکر می‌کنند؟ / ایستگاه تاکتیک
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده