Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای کشاورزی قراردادی ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز داریم که مقرر شد توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تامین شود تا کود، سم، بیمه، بذر را برای کشاورز تامین کنیم. سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست هم‌اندیشی با اساتید و مسوولان بسیج مهندسین کشاورزی کشور اظهار کرد: در برخی عرصه‌های کشاورزی تولید مازاد وجود دارد، اما صنایع تبدیلی نداریم، زنجیره ارزش کشاورزی در کشور کامل نیست و کشاورز از ارزش افزوده تولید خود بی‌بهره است، لذا باید از صنایع تبدیلی سیار استفاده کنیم که اخیراً در این زمینه با دانشگاه شریف تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرده‌ایم تا کارخانجات سیار توسط ابزارآلات لجستیک به مناطق مختلف فرستاده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این کار می‌تواند اقتصاد در صنایع تبدیلی را افزایش دهد و اگر بسیج وارد این کار شود امور هماهنگ‌تر خواهد شد و ارزش افزوده افزایش می‌یابد.

وزیر جهادکشاورزی با بیان این که ما به دنبال ۵ کار اساسی هستیم که محوری‌ترین آن امنیت غذایی است که از طریق کشاورزی قراردادی قابل انجام است، تصریح کرد: تکمیل داده و اطلاعات و ایجاد رصدخانه کشاورزی، دیپلماسی غذایی و وابستگی غذای همسایگان به تولیدات کشاورزی ایران، توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی و صدور اسناد اراضی از دیگر کار‌های اساسی این وزارت است که در هویت‌بخشی به کشاورزان و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی نقش اساسی دارد.

وی تصریح کرد: بسیج هم در عرصه ایجاد سامانه و هم در ترویج عملکرد خوبی داشته است و اگر به وزارت جهاد کشاورزی پیوند داده شود و در مجموعه قرار گیرد می‌توانیم ارزش افزوده کشاورزان را ارتقا دهیم.

نقش کلیدی بسیج مهندسین در کشاورزی قراردادی

ساداتی‌نژاد با بیان این که در حوزه کشاورزی قراردادی بسیج مهندسین نقش کلیدی دارد، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد در سال زراعی جدید، تمام گندم را به صورت کشاورزی قراردادی کشت کند و در این راستا در سال گذشته توسط شرکت بازرگانی دولتی ۲۵۰ هزار هکتار گندم و در عید ۱۴۰۱ هم ۴۵ هزار هکتار کشاورزی قراردادی در شالیزار‌ها انجام داده است، در کشت قراردادی کلزا هم اقدامات آزمایشی انجام گرفته و سامانه تقریبا آماده است.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید کشت قراردادی را انجام دهد و در این خصوص شرکت بازرگانی دولتی ایران راه را برای حضور بخش خصوصی هموار می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها در سال جاری، گفت: از آنجایی که امسال این طرح اجرا شده است، در تامین نقدینگی کمی مشکل داریم و تقریبا به ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیاز داریم که مقرر شد توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تامین شود تا بتوانیم کود، سم، بیمه، بذر را برای کشاورز تامین کنیم و در زمان برداشت و فروش محصول با کشاورز تسویه کنیم.

وی با بیان اینکه نقش بسیج در این عرصه بسیار مهم است، افزود: خروجی کار می‌تواند تولید گندم در کشور را افزایش دهد و به مرور در سایر اقلام هم این طرح را پیاده‌سازی خواهیم کرد.

ساداتی‌نژاد خاطرنشان کرد: اگر ما شعار خودکفایی، تولید داخل و معیشت کشاورزان را می‌دهیم باید آن را در کشاورزی قراردادی اجرا کنیم، با کشاورزی قراردادی به افزایش بهره‌وری خواهیم رسید و نقطه اتصال و پیوند وزارت جهاد کشاورزی و بسیج کشاورزی قراردادی خواهد بود.

همکاری ترویج و بسیج برای اجرای کشاورزی قراردادی

مقام عالی وزارت با اشاره به این که ترویج در زمینه کشاورزی قراردادی فعال است و می‌تواند در کنار بسیج قرار گیرد، عنوان کرد: کاروان بهره‌وری هم توسط سازمان تات راه‌اندازی شده و به استان‌های مختلف سفر می‌کند که می‌تواند با نیرو‌های بسیج در کنار کشاورزان قرار گیرد.

به گفته وی، سامانه رصد برای ارسال مشکلات مناطق مختلف کشور توسط بسیج می‌تواند ما را در عرصه‌های کشاورزی یاری دهد تا بتوانیم با سرعت بیشتر تصمیم بگیریم.

حمایت وزارت جهاد کشاورزی از طرح‌های تولید خوراک دام در کشور

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با جایگزینی خوراک دام عنوان کرد: تولید نهاده‌ها و جایگزینی خوراک دام یکی از طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی است لذا از طرح‌های تولید خوراک دام در کشور حمایت می‌کنیم.

وی با بیان این که رئیس‌جمهور دغدغه روستا‌ها را دارند، تصریح کرد: باید تولید را در روستا افزایش دهیم و نگاهمان به احیای جهاد سازندگی است، بسیج وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند جهاد سازندگی را فعال کند و در حوزه تولید کشاورزی، ایجاد مشاغل روستایی و بازسازی و احیای روستا‌ها کمک کند.

ساداتی‌نژاد در پایان افزود: امیدواریم زحمات بسیج به سرانجام برسد و بتوانیم از بحران جهانی امنیت غذایی و تولید غذا به سلامت عبور کنیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کشاورزی تولید وزیر جهادکشاورزی رصدخانه کشاورزی عرصه های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی کشاورزی قراردادی خوراک دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود و امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار داشت: بحث افزایش بهره وری از اراضی کشاورزی به عنوان یک استراتژی مطرح است و هم اکنون میانگین سرانه زمین در کشور 3.2 هکتار است که اگر به کمتر از این میزان برسیم با کاهش بهره وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه در واردات دانه‌های روغنی توسط واردات کنندگان  خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان انجام می‌شود تصریح کرد: بلافاصله پس از پرداخت وجه به کشاورزان  اجازه واردات به  شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بلوک بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است  و اگر می‌خواهیم به بهره وری دست یابیم به صورت پهنه بندی اراضی باید مدیریت شوند.

وی، افزود: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی راهی بر افزایش بهره وری مزارع به شمار می‌آید.

مهاجر اظهار کرد: نیاز داریم در مازندران  کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: درباره شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی آن تامین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم بوده که باید بر اساس رسالت اصلی عمل کنند.

بابک مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

مومنی همچنین افزود: تامین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود