Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از چالوس، عباسعلی نوبخت در ساختمان شماره دو سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مستقر در چالوس در جمع کارکنان این سازمان در نوشهر با بیان اینکه جنگل، مرتع و بیابان هر کدام کاربری خودشان را دارند، اظهار کرد: حفظ پوشش گیاهی کشور در عرصه‌های جنگلی، مرتعی و بیابانی برای سازمان جنگل‌ها بسیار واجب ست و باید به فکر احیا و توسعه آن باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن بیان اینکه سازمانی منابع طبیعی علاوه بر متولی ملی متولی قضایی نیز است، افزود: اقدامات انجام شده همکاران در عرصه‌های مختلف منابع طبیعی حافظ امنیت زیستی کشور است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امنیت زیستی حلقه‌ای از زنجیره است که حلقه‌های امنیت ملی و قضایی را به هم ارتباط می‌دهد.

نوبخت با بیان اینکه کشور ما بر اساس مطالعات سازمان ملل در منطقه خشک و نیمه‌خشک دنیا قرار دارد، اظهار کرد: براساس مدل‌سازی انجام شده از UNDP برای سال ۲۰۲۵ بحران و خشکی برای ۱۷ کشور  پیش‌بینی شده و همچنین در سال ۲۰۴۰ این مسأله به شدت می‌رسد که اسم کشور نیز وجود دارد.

وی به توانمندی در بخش دانشگاه، تحقیقات و اجرایی کشور برای مدیریت بحران اشاره کرد و گفت: با مدیریت درست و اجرایی جهت حفظ عرصه‌های منابع طبیعی بتوانیم بحران را مدیریت کنیم.

نوبخت که طی روزهای گذشته به عنوان سرپرست سازمان جنگل‌ها منصوب شده به نخستین حضور خود در شمال کشور اشاره کرد و افزود: به نوعی کل کشور مدیون پوشش جنگلی شمال کشور است زیرا در قسمت شمالی و جنوبی البرز نیمی از تمدن ایران زمین زندگی می کنند.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: به عنوان مثال استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان، خراسان شمالی، اردبیل و ۳ استان شمالی مدیون ۲ میلیون ۴۰۰ هزار هکتار جنگل سطح کشور هستند.

وی با بیان اینکه جنگل همیشه به چشم چوب و کالاهای بازاری دیده شده است، افزود: باید سایر کاربردهای جنگل نیز دیده شود.

نوبخت اظهار کرد: جنگل‌های شمال کشور به طور متوسط هر هکتار سالانه هزار ۵۰۰ متر مکعب آب را تولید و ذخیره و به تدریج در نیمه‌شمالی و جنوبی البرز آزاد می‌کند.

وی گفت: حدود ۳ میلیارد ۶ میلیون متر مکعب حجم آبی است که جنگل‌ها سالانه تولید می‌کنند و بیشتر از میزان حجم آبی است طی چند سال در پشت بزرگترین سد کشور جمع می‌شود.

سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به ارزش و پوشش گیاهی ۶ میلیون هکتاری جنگل‌های زاگرس اشاره کرد و ادامه داد: با تغییر کاربری جنگل، مرتع و بیابان مخالف هستیم.

نوبخت گفت: اگر بتوانیم پوشش گیاهی کشور را درست مدیریت، حفظ، احیا کنیم بخشی از آرامش مردم فهیم و دلسوز را نسبت به اعتمادات و کشور فراهم می‌کنیم. 

وی با بیان اینکه کار در این حوزه بسیار سنگین و فقط متولی آن یک سازمان نیست، افزود: همه باید برای حفظ و احیا کوشا باشیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به نخستین هدف در سازمان اشاره و اظهار کرد: ریل‌گذاری در سازمان و بیرون از سازمان برای حفظ طبیعت از اقلیمی و انسانی گذاشته می‌شود تا با برنامه‌ریزی و کارشناسی، شدت ضربات  و خطرات را کمتر کنیم.

 نوبخت با بیان اینکه در چهار پایلوت قبلا کار شد و سازمان به دلایلی نتایج آن را دنبال نکرد، گفت: بسیاری از مردم تعاونی‌هایی را تشکیل دادند و باید راهکارهایی را پیدا و همدلی‌هایی را بین وزارت‌های متولی که در معیشت مردم تاثیر گذارند ایجاد کنیم تا مردم از نظر معیشت توانمند و خود مردم حافظ طبیعت باشند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور  در ادامه با بیان اینکه اعتقاد دولت و وزرا زندگی مردم با بهترین شرایط است، تصریح کرد: طبیعت ایران زمین حتی مربوط به مناطقی که در آن زندگی می‌کنند نیست و از طرفی مردمی که در مناطق با طبیعت زندگی می‌کنند نیاز به آرامش دارند باید طوری مدیریت شود تا با حداقل خسارت به طبیعت، حداکثر انتفاع را مردم ببرند که این سیاست کلی  ما است.

وی افزود: در حداقل خسارت به طبیعت طوری مدیریت شود تا آسیب‌پذیری برای سایر کارکردها و پوشش گیاهی مملکت ایجاد نشود.

انتهای پیام/۸۶۰۶۱/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان جنگل ها عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین عطایی در نشست شورای تحقیقات جهاد کشاورزی اظهار کرد: نتایج پژوهش ها و تحقیقات در حوزه کشاورزی بایستی به سرعت در بخش اجرایی استفاده و به کارگیری شود.

وی افزود: بایستی فاصله بین تحقیقات و اجرا کم شود تا نتایج پژوهشی سریعتر به مزارع کشاورزی انتقال یابد.

وی اظهار داشت: تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد چرا که تحقیقات کشاورزی بدون در نظر گرفتن مسایل مهم استان نمی تواند منجر به توسعه پایدار بخش کشاورزی شود.

عطایی یادآور شد: نتایج طرح های تحقیقاتی بخش کشاورزی برای بهره برداران بیان شود تا کشاورزان استان بتوانند دانش نوین و به روز بهره مند شوند.

گفتنی است؛ در این نشست ریوس برنامه های اصلی و عملیاتی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در سال جاری در حوزه های روابط عمومی، پشتیبانی، آموزشی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و پژوهشی و فناوری بیان شد.

مشارکت بخش خصوصی و مردم در راستای تحقق شعار سال، فعال سازی ظرفیت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، ارتقای فعالیتها در حوزه کشاورزی دانش بنیا، ارتقای کیفی واحدهای فناور، توسعه دستاوردهای فناورانه در زیست بوم کشاورزی، ارتقای دانش فنی و فناورلنه بهره برداران، استفاده از ظرفیت کشاورزان خبره در انتقال دانش به سایرین، کشاورزی هوشمند، ارتقای دانش فنی در حوزه سازگاری با کم آبی و افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی و.. مهمترین اهداف این برنامه های عملیاتی است.

کد خبر 6093437

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال