Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی صفری ظهر چهارشنبه در سومین مجمع سلامت شهرستان گناوه اظهار داشت: امروز همه معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است و ازآنجایی‌که پیشگیری اشکال مختلفی دارد، ما باید با تجزیه‌وتحلیل بهترین و آسان‌ترین راه مناسب شهرستان گناوه را در زمینهٔ پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر را پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار گناوه افزود: باید الگوهای برتر را در همه ابعاد به جامعه معرفی کنیم و این الگوهای برتر معرفی‌شده نیز باید متناسب با ذائقه مردم و با بومی‌گرایی معرفی شود.

وی گفت: اگر توصیه‌ای به جامعه داده می‌شود در وهله اول خود ما باید به آن عمل کنیم و به عنوان مجریان که پیشنهاد، توصیه، توضیح و تحلیل می‌کنیم باید عمل کننده به این دستورات و تحلیل‌ها و توصیه‌ها باشیم.

وی گفت: امروز مردم عمل ما را قضاوت می‌کنند و ازآنجایی‌که جامعه باید به سمت فرهنگ‌سازی و اعتمادسازی برود هر برنامه‌ای مصوب شود اول خودمان مجری آن باشیم.

صفری عنوان داشت: بیماری‌های غیر واگیر در گروه‌های مختلف جامعه شناسایی و دسته‌بندی شود تا بتوان برای آن برنامه اجرایی تدوین کرد.

فرماندار شهرستان گناوه با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی عنوان داشت: توجه به منابع نیروی انسانی یکی از ارکان اصلی در هر حوزه است و جایگاه نیروی انسانی به عنوان اشرف مخلوقات بالاترین مقام است که باید این جایگاه و شخصیت حفظ شود.

پایش سلامت کارکنان شهرستان در دستور کار قرار گیرد

وی اضافه کرد: پایش سلامت کارکنان شهرستان در دستور کار قرار گیرد و در این راستا هر اداره‌ای یک رابط بهداشتی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان معرفی کند.

وی با تأکید بر آگاهی بخشی در زمینهٔ بیماری‌های غیر واگیر به مردم گفت: آموزش‌ها باید از مهدکودک‌ها و در سنین پایین شروع شود تا رفتار صحیح از همان سنین کودکی نهادینه شود و فرزندان الگویی برای والدین شوند.

وی گفت: جلسات مجمع سلامت به طور منظم با مسئولیت معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری و با دبیری شبکه بهداشت و درمان تشکیل و اعضا با طرح و برنامه در جلسه شرکت و برنامه‌ها مشخص و با بهره گیری از متخصصان، متفکرین، نخبگان و افراد با تجربه تشکیل شود.

فرماندار گفت: اعضای مجمع سلامت شهرستان بامطالعه و بومی گزینی و دسته‌بندی گروه هدف با توجه به شغل و شرایط زندگی در خصوص ۴ بیماری غیر واگیر که به‌عنوان مشکل شهرستان مطرح‌شده است، برنامه عملیاتی یک‌ساله برای رفع این مشکل تدوین کنند.

بیماری‌های غیر واگیر علل اصلی مرگ و ناتوانی

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: تا چندین سال پیش بیماری‌های واگیر به‌عنوان بزرگ‌ترین معضل بهداشتی کشورهای جهان بشمار می‌رفت، به‌طوری‌که تمام توان بهداشتی کشورها صرف کنترل و پیشگیری از همه‌گیری این بیماری‌ها می‌شد.

عصمت حیدری افزود: بیش از دو دهه قبل با موفقیت‌های به‌دست‌آمده در زمینهٔ ارتقا نظام سلامت و پیشرفت‌هایی که در خصوص کنترل بیماری‌های واگیردار حاصل‌شده، بیماری‌های غیر واگیر در حال حاضر به‌عنوان مشکل عمده بهداشتی مطرح است.

حیدری بیان کرد: از مهم‌ترین بیماری‌های این گروه می‌توان به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، فشارخون بالا، سکته‌های مغزی، بیماری‌های تنفسی مزمن، بیماری‌های مفصلی استخوانی مزمن و سرطان‌ها اشاره کرد.

وی گفت: به دلیل افزایش روند مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر بخصوص در کشورهای درحال‌توسعه، سازمان جهانی بهداشت بیماری‌های غیر واگیر را جز اولویت‌های بهداشتی در کشورهای درحال‌توسعه اعلام کرده است

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اضافه کرد: اکنون بیماری‌های غیر واگیر علل اصلی مرگ و ناتوانی در جهان، کشور، استان بوشهر و شهرستان گناوه است.

حیدری عنوان داشت: چهار بیماری عمده غیر واگیر (بیماری قلبی و عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت) به چهار عامل خطر اصلی قابل‌پیشگیری شامل استعمال دخانیات، مصرف الکل، تغذیه نامناسب و کم‌تحرکی وابسته هستند.

وی با اشاره به اینکه افزایش شیوع این بیماری‌ها، خسارات جانی و اقتصادی هنگفتی را به کشورها تحمیل می‌کند افزود: افزایش ریسک فاکتورها به دلیل تغییر سبک زندگی (از جمله مصرف دخانیات، عدم فعالیت بدنی مناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزی‌ها و شیر و لبنیات، سوانح و حوادث) موجب افزایش این بیماری‌ها شده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: یکی از علل ایجاد تغییر در سبک زندگی، تعیین‌کننده‌های اجتماعی اقتصادی سلامت و تأثیر آن‌ها بر نحوه عملکرد و رفتار مردم است.

وی گفت: تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه، طبقه اجتماعی بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژیک سبب ابتلاء به بیماری‌ها می‌شوند و در سلامت انسان نقش به سزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال می‌کند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه با بیان اینکه عوامل اجتماعی- اقتصادی، باعث شده است تا تأثیر عوامل خطر روزبه‌روز بیشتر شود گفت: شناخت این عوامل و سیاست‌گذاری در نحوه چگونگی مقابله و کاهش روند روز افزون آن‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی را در کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر داشته باشد.

حیدری تأکید کرد: تأثیر بیماری مزمن و غیر واگیر بر زندگی مردم هنگامی که از نظر کاستن عمر، ناتوانی، دشواری‌های خانوادگی، فقر و از دست رفتن درآمد شهروندان در نظر گرفته شوند، جدی‌تر هستند.

کد خبر 5521035

منبع: مهر

کلیدواژه: گناوه فرمانداری شبکه بهداشت و درمان بوشهر کرمانشاه سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی سفر استانی ویروس کرونا مشهد اردبیل آمار کرونا آبرسانی ایلام بیرجند کنگره شهدا اجتماع سلام فرمانده رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه بیماری های غیر واگیر بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای خوب ایران، به‌رغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است در حدی که در مدیترانه شرقی به رغم همه کارشناسان بین‌المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: این پیشرفت‌ها در شرایط سخت سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید ۱۹ به دست آمده که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

معاون بهداشت گفت: در کنار این کمک‌ها تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سبب شده که ما در کنار کشور به شدت آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشیم.

فرشیدی تصریح کرد: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد؛ به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ به دنبال وقوع سیل در پاکستان نه تنها افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در داخل شهرستان‌های مرزی استان سیستان بلوچستان را به شکل قابل توجهی افزایش داده است، که به رغم مشاهده نشدن شواهد اثبات شده مبنی بر برقراری چرخه انتقال محلی مالاریا، سازمان جهانی بهداشت بر موارد اندکی از انتقال بیماری در داخل مرزهای کشور، نظر دارد.

وی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران یک کشور پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشورهایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده‌اند، نیست، ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داشته و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار داریم که آمار بیماری مالاریا در آنها بیش از خیلی از کشورهای منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در دو سال گذشته بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که همه این موارد، موارد وارده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور و از کشور پاکستان بوده و به هر حال برنامه ما را متأثر خواهد ساخت، نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

فرشیدی افزود: این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهرهای سرباز، چابهار و سراوان داشته‌اند و مربوط به نیروهای نظامی و انتظامی شاغل در منطقه و کسانی که در امر جابه‌جایی سوخت بین مناطق مرزی ما و پاکستان اشتغال داشته‌اند، هستند.

وی تصریح کرد: سال گذشته پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ۱۰ هزار مورد بیماری بسته شد که به اعتقاد ما، همه این موارد، اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بوده‌اند، همانطور که ذکر شد ایرانی‌هایی که از موارد وارده این بیماری را گرفته‌اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرزهای جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بوده یا به آن سوی مرزهای شرقی کشور تردد داشته‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هشیارانه عمل و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

کد خبر 748708

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • دستگاه های اجرایی شهرستان گناوه در اجرای طرح «نور» همکاری کنند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • آئیین تجدید میثاق با شهدا در گناوه برگزار شد
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور