Web Analytics Made Easy - Statcounter

از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم تحولاتی مثبت در همه زمینه ها به ویژه در حوزه های علمی روی داده است. از جمله پیگیری مسوولان برای اتمام طرح های نیمه کاره مانند توسعه موزه ملی علوم و فناوری و امیدواری برای بهره برداری از بنای جدید آن تا پایان سال جاری.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، موزه ملی علوم و فناوری ایران به عنوان یک موسسه پژوهشی زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ساختمان کتابخانه ملی سابق و در خیابان سی تیر با یک گالری در سال ۱۳۸۹ کار خود را آغاز کرد و با توسعه موزه اکنون دارای چند گالری است که هر کدام مخاطب را با وجوهی از دنیای علم آشنا می‌کنند؛ گالری‌های موزه شامل ابزار نجوم و ابزار جراحی، انرژی‌های نو یا هسته‌ای، فناوری‌های بومی، مورس تا موبایل، مرکز علم و نور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیف‌الله جلیلی رییس موزه ملی علم و فناوری ایران در گفت و گو با ایران اکونومیست در خصوص عزم دولت برای پایان دادن به طرح های نیمه تمام و توسعه موزه علوم ذیل آن توضیح داد: مسوولان طرح ها و دیدگاه های جدید دارند و می خواهند آنها را اجرایی کنند. امیدواریم بنای جدید موزه علوم هم تا پایان امسال در اختیار این موزه قرار بگیرد تا بخشی از گالری‌های طراحی‌شده که امکان نمایش ‌آنها را نداریم، به این مکان منتقل شود. 

وی در مورد روند ساخت این ساختمان توضیح داد: ساخت و ساز این ساختمان در اراضی عباس‌آباد و کنار مجموعه فرهنگستان ها از یک سال قبل آغاز شده است. انتظار داریم این بنا به مساحت ۳۰ هزار مترمربع در صورت تامین بودجه مناسب تا پایان سال به اتمام برسد.

استاد تمام رشته شیمی فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی درمورد وضعیت موزه علوم و فناوری بعد از افتتاح این بنا هم گفت: بعد از تحویل یادمان جدید، ساختمان فعلی را هم در اختیار خواهیم داشت ولی برخی گالری هایی که قبلا طراحی کرده ایم و به دلیل کمبود جا امکان نمایش آنها را نداریم به بنای جدید منتقل می کنیم. بخشی از این گالری ها شامل گالری سنگ، زلزله و نجوم جدید هستند.

موزه علوم و فناوری همه روزه باز است

وی در مورد فعالیت های موزه در ایام تابستان گفت: بیشترین فعالیت های موزه در ۲ سال گذشته به صورت مجازی بود و از این فعالیت ها استقبال شد ولی امسال با توجه به کاهش محدودیت های کرونایی برنامه ها به صورت حضوری برگزار می شود. 

جلیلی ادامه داد: برخی گالری ها به شکل جدیدتری عرضه می شوند؛ مانند گالری نجوم که پیش از این هم داشتیم ولی گالری ابزار نجوم قدیمی بود. همچنین برنامه های علمی جدیدی تدارک دیده ایم که مخاطب آن همه اقشار جامعه هستند.

 

وی با یادآوری این که این موزه در هفت روز هفته باز است، گفت: با توجه به اینکه در مورد تعداد بازدیدکنندگان هنوز محدودیت هایی داریم، موزه هفت روز هفته باز است تا علاقه مندان هر زمان خواستند در بازه های زمانی مشخص شده (سئانس‌های معلوم) روی پایگاه اطلاع رسانی از موزه بازدید کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در مورد رویدادهای علمی در موزه نیز توضیح داد: با توجه به اینکه امسال سال جهانی علوم پایه برای توسعه پایدار (International Year of Basic Sciences for Sustainable Development) توسط سازمان ملل متحد نامگذاری شده است، رویدادهای علمی را متناسب با این موضوع و برای همه مخاطبان از دانش آموزان و دانشجویان تا مردم عادی در نظر گرفته‌ایم.

جلیلی افزود: هدف اصلی ما در موزه ملی علوم و فناوری بیان مطالب علمی به زبان ساده است و برای تحقق این هدف سخنرانان رویدادهای علمی را از افرادی در نظر گرفته ایم که بتوانند موضوعات علمی را به شکلی بیان کنند تا برای همه مردم قابل درک باشد، ساده سازی مطالب علمی و خارج کردن آنها از شکل پیچیده هم جزء وظیفه ما در موزه علوم و فناوری است.

در ادامه فیلمی از موزه ملی علوم و فناوری مشاهده می‌کنید.

 

                                  Playback Rates   0.5x1x1.25x1.5x2x             Rewind 10 Seconds Next Up           Live 00:00 00:00 02:31   Chromecast Closed Captions Settings Fullscreen  

به گزارش ایران اکونومیست، نخستین کلیات تأسیس موزه علوم و فناوری ایران در سال ۱۳۸۱ به تصویب هیات وزیران رسید، اساسنامه موزه در مرداد ۱۳۸۵ تصویب در شورای گسترش آموزش عالی تصویب و ابلاغ شد. جلیلی از سال ۹۳ مدیر این موزه است که از سال ۱۳۹۷ به نام موزه ملی علوم و فناوری به کار خود ادامه می دهد. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انجمن ترویج علم ایران ، موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران ، علوم پایه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انجمن ترویج علم ایران موزه ملی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران علوم پایه موزه ملی علوم و فناوری موزه علوم و فناوری گالری ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۴۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست شورای رابطین امور بانوان و خانواده استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست با اشاره به اثرگذاری استادان زن در جامعه اظهار کرد: شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح استادان، کارکنان و دانشجویان؛ شکل گرفته است که اهدافی همچون راهبری شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه، توانمندسازی تخصصی شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه؛ هماهنگی و نظارت بر عملکرد شورا‌های راهبری استان‌ها، هماهنگی و نظارت بر عملکرد مسئولین استان‌ها؛ ایجاد بستر تعاملی با فعالان حوزه زنان و خانواده داخل و خارج از دانشگاه را در دستور کار دارد.

قاسمی با بیان اینکه امور زنان و خانواده باید در امور دانشجویان خانم، با قوت وارد شوند، ادامه داد: ویژگی و فطرت نهادینه شده بانوان در آموزش و تعلیم و پرورش، به لحاظ پارامتر انتقال مفاهیم و دارا بودن مؤلفه‌ها و خصایص ذاتی همچون مهرورزی، صبوری و خستگی ناپذیری که خداوند در زن برای مادری قرار داده است، در شغل بسیاری از اساتید خانم تبلور یافته است.

وی با اشاره به هدف اساسی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بانوان در هر رشته و مقطعی که تدریس می‌کنند، اهتمام ویژه‌ای را صرف صلح‌گرایی در محیط‌های سخت و ستیزه‌جو می‌نمایند. چنین معلمانی به ترویج فرهنگ تعامل، صلح و مدارا می‌پردازند و با گفتار و کردار خود، آموزش می‌دهند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با اشاره به دغدغه استادان هیئت علمی، تصریح کرد: جامعه چه تفاوتی بین زنان موفق و موثر در دنیای امروزی قائل شده است؟ پیامد حضور زنان موثر در جایگاه علمی، تا چه حد انفاق افتاده است؟ برای رشد هوش و نبوغ لازمه زنان در حوزه تعلیم و تربیت، چه تسهیلاتی درنظر گرفته شده است؟

نرگس عطریان با تأکید بر نیاز‌های بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: فعالیت‌های ورزشی، جبران مشکلات ارگونومی و ساعات کار زیاد، برنامه‌های کمک آموزشی فرزندان، توانمندسازی شایستگی‌های فرهنگی در زنان، ازجمله موارد مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.

در پایان این نشست، از بانوان هیئت علمی برگزیده و افتخارآفرین در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد، محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد، نجفی رییس دانشگاه آزاد استان، محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و سایر مسئولان استانی تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • افتتاح هتل پارک سیفیه ملایر در دهه فجر
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • آزرده خاطر شدن شهروند تهرانی از نیمه کاره ماندن مجتمع‌های میدان شهدا
  • رییس جمهور برتکمیل پروژه نیمه کاره مونوریل و فرودگاه قم تاکیددارد
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»