Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: در پی ورود یک کشتی رژیم صهیونیستی به میدان گازی مورد مناقشه با لبنان و احتمالات وقوع تنش بین بیروت-تل‌آویو، نگرانی‌ها از درگیری‌ها افزایش یافت. سازمان ملل متحد در واکنش به این وضعیت، خواستار مذاکرات دو طرف برای حل اختلافات شد؛ بعد از آن بود که ایالات متحده آمریکا اعلام کرد یکی از سیاستمداران خود را به بیروت اعزام خواهد کرد تا مذاکرات بین دو طرف را با هدف رفع اختلاف پی‌گیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام بعد از بیش از یک هفته انتظار، «آموس هوکشتاین» فرستاده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور انرژی به بیروت آمد و در سفر دو روزه خود در گفتگو با مقامات لبنانی، اولویت‌ها و اهداف خود را نشان داد. او به‌ عنوان میانجی‌گر قرار بود در این دو روز، درباره اکتشاف و استخراج گاز در میدان گازی مورد مناقشه کاریش با طرف‌ها گفت‌وگو کرده و مسئله عبور کشتی اسرائیلی از خط ۲۹ دریایی لبنان را پی‌گیری نماید. سفر دو روزه فرستاده آمریکا در امور انرژی نشان داد که اهداف تل‌آویو و واشنگتن در معامله با مقامات لبنان و ایجاد تفرقه بین آنان درخصوص پرونده اختلاف گازی شکست خورده‌اند.

تاکید مقامات دولت و مجلس لبنان بر محکوم بودن اقدامات رژیم صهیونیستی برای استخراج گاز و تجاوز خطرناک‌شان به حقوق لبنان به پشتوانه حمایت مردم و قدرت مقاومت بود؛ دو مولفه‌ی تاثیرگذاری که اگر نبودند، موضع لبنان تا این حد قوی نبود. مردم لبنان با برگزاری تظاهراتی در مرز فلسطین اشغالی بر حفاظت از ثروت و منابع ملی کشورشان تأکید کردند؛ آن‌ها در پلاکارهای خود نوشتند که خط ۲۹دریایی، خط قرمز است.

ورده سعد خبرنگار خبرگزاری مهر در گفتگویی با محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان درباره موضوع ترسیم مرز دریایی و نیز روند تحولات مربوط به تشکیل دولت جدید نظر وی را جویا شده است که در زیر می آید؛

*با توجه به تعیین موعد رایزنی الزام آور در روز پنجشنبه، ارزیابی شما از آینده روند سیاسی چگونه است؟ آیا حزب الله درباره معرفی نامزد نخست وزیری لبنان، به تصمیم قطعی رسیده است؟

مرحله سیاسی آتی مرحله ای است که گروههای سیاسی پس از انتخابات پارلمانی لبنان در راستای تحکیم و تثبیت اوضاع خود گام بر می دارند. مرحله آتی با توجه به روند تحولات اوضاع منطقه و نیز رویدادهای جهانی با پیچیدگی هایی همراه است. ویژگی بارز مرحله آتی؛ پیچیدگی آن است زیرا رویارویی با تسلط و هیمنه آمریکا، رویارویی داخلی، منطقه ای و بین المللی است. نیروهای مقابله کننده با دشمن باید روی نقاط ضعف آن متمرکز شوند و آن را به چالش بکشند. تحقق این موضوع، پایداری و هوشیاری در قبال تحرکات دشمن و توجه به اصل غافلگیری دشمن، را می طلبد. اوضاع داخلی و روند معرفی نخست وزیر نباید به گونه ای باشد که در مسیر مقابله با دشمن خللی ایجاد کند و به عبارت دیگر باید عامل تقویت کننده در مقابله با پروژه هیمنه بر لبنان باشد.

*درباره روند ترسیم مرز دریایی موضع حزب الله لبنان چیست؟

ما روند کنونی تحولات مربوط به ترسیم مرز دریایی را دنبال می کنیم. استخراج گاز از سوی دشمن صهیونیست از منطقه مورد مناقشه، محکوم و کاملاً مردود است. بحث ترسیم مرزی مسئولیت دولت لبنان است که باید در راستای پاسداری از حق لبنان حرکت کند و از وجبی از خاک و حاکمیت آبی لبنان چشم پوشی نکند. دولت باید بر حق لبنان اصرار کند. به طور حتم دشمن به راحتی زیر بار نمی رود و از این رو مقاومت خود را حامی و مدافع حاکمیت لبنان می داند و موضع آن در راستای تقویت موضع رسمی و ملی لبنان است.

*در سایه افزایش زمزمه ها درباره اینکه جرقه های جنگ آتی از برخورد نفتی با دشمن شروع می شود و به کل منطقه سرایت خواهد کرد، دیدگاه حزب الله در این زمینه چیست؟

الهام بخش ما در جریان مقاومت مان، این فرمایش امیر المومنین علی بن ابی طالب (ع) است که می فرمایند: «به دنبال جنگ نباشید اما برای آن آماده باشید».

معمولاً این دشمن است که آغازگر جنگ است و مقاومت در راستای دفاع از خود و کشور گام بر می دارد. ارزیابی ما این است که دشمن صهیونیست هم اکنون در راستای ورود به جنگ حرکت نمی‌کند بلکه به دنبال استفاده از فشاری است که آمریکا بر لبنان وارد می کند تا بتواند بر حداکثر میدان نفتی که می تواند، دست یابد. نظر ما این است لبنان با همبستگی ملی تمام عیار و معادله ارتش و ملت و مقاومت، به طور حتم توان تحمل این فشارها و مقابله با آن بدون تن دادن به این فشارها را دارد.

*با توجه به سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله که در آن نقشه راه در این باره را ترسیم و تاکید کرد که تعلل در این باره جایز نیست، نظر شما چیست؟

تازمانی که دشمن صهیونیست دست به اقدام تجاوزکانه و تعدی نزده است و از استخراج گاز از منطقه مورد مناقشه خودداری می کند، زمان به نفع لبنان است و به نفع رژیم صهیونیستی و حامی آن یعنی آمریکا نیست؛ اما زمانی که دشمن شروع به استخراج گاز بدون توجه به موضع لبنان کند در آن صورت دیگر تعلل جایز نیست.

*پس از اینکه حزب الله و متحدانش در زمینه انتخاب هیئت رئیسه مجلس موفق عمل کرد آیا این روند درباره معرفی نخست وزیر هم رخ خواهد داد؟

اتفاقی که یک بار رخ می دهد تا زمانی که اراده آن وجود داشته باشد و مصلحت ایجاب کند، می تواند هر بار تکرار شود. این به مجموعه وقایع و داده هایی بستگی دارد که به حزب الله اجازه می‌دهد که در راستای منافع کشور حرکت کند.

*درباره جشن چهل سالگی مقاومت چه نظری دارید؟

مقاومت در حالی وارد چهل سالگی خود می شود که با تکیه بر تجربه و پختگی ای که پیشتر به دست آورده است، همچنان دستاوردهای بیشتری را محقق می سازد. مقاومت امروز قادر است از قدرت بازدارندگی بالای خود در برابر دشمن استفاده کند. اندیشه مقاومت در بطن جامعه ریشه دوانیده است و معادلات را به طور کلی دستخوش تغییر کرده است.

کد خبر 5521074

منبع: مهر

کلیدواژه: لبنان محمد رعد رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان روسیه اوکراین رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا فلسطین عراق لبنان ترکیه جنگ اوکراین سوریه مسکو افغانستان اتحادیه اروپا عربستان سعودی مورد مناقشه استخراج گاز ترسیم مرز حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۵۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است

 رادیو ارتش اسرائیل یکشنبه شب اعلام کرد که حزب الله لبنان از ماه مارس تا آوریل حدود یک هزار و ۵۰۰ موشک به (رژیم) اسرائیل شلیک کرده است.

به گزارش ایرنا، رادیو ارتش اسرائیل همچنین گزارش داده که حزب الله لبنان از ماه ژانویه تا فوریه حدود ۸۷۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است.

این در حالی است که رسانه‌های اسرائیلی امروز (یکشنبه) اعلام کردند که حزب الله طی روز جاری بیش از یکصد موشک شلیک کرده است.

با آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین، حزب‌الله لبنان در راستای درگیر کردن بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست در شمال فلسطین و کاهش فشار بر مقاومت در غزه، اقدام به انجام عملیات‌های روزانه و سنگین علیه اهداف رژیم صهیونیستی در داخل خاک فلسطین کرده است.

در این باره رسانه‌های اسرائیلی نیز بارها اعتراف کرده‌اند که حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان دست برتر را دارد و ارتش اسرائیل در این منطقه به دام افتاده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هیأت مذاکره‌کننده تل‌آویو در حال بررسی پاسخ حماس است
  • هشدار شدید اللحن حماس به تل آویو درباره حمله به رفح
  • حمله موشکی حزب‌الله به مقر فرماندهی لشکر اسرائیل در جولان
  • رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • چرا تل‌آویو یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: جنگ را متوقف کنید
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • تظاهرات گسترده علیه نتیاهو و در حمایت از توافق با مقاومت
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند