Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه خبری تِک‌اکسپلور( techxplore) در آمریکا، پژوهشگران دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه ویرجینیا راهی برای ساخت یک رسانای گرمایی تطبیق‌پذیر (versatile thermal conductor) پیدا کردند که امید می‌رود برای ساخت دستگاه‌های الکترونیک با بهره‌وری انرژی بالاتر و همچنین ساختن ساختمان‌های سبز (سازگار با محیط زیست) و اکتشافات فضایی کارایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگران ثابت کردند که یک ماده شناخته شده مورد استفاده در تجهیزات الکترونیک در شکل بسیار خالص خود می‌تواند به عنوان یک رگلاتور گرمایی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این کلاس جدید ماده به مهندسان این توانایی را می‌دهد که رسانایی گرمایی را بنا به خواست خود افزایش یا کاهش بدهند، به این ترتیب یک عایق (انسولاتور) می‌تواند به یک رسانا تبدیل شود و برعکس. کنترل «دو-مسیری» مواد رسانای گرمایی به طور خاص در الکترونیک و وسایلی که نیازمند کار در دماهای شدید یا تحمل نوسانات شدید دمایی هستند، مفید خواهد بود. یکی از سناریوهایی که دستگاه ها باید در چنین شرایطی کار کنند در فضا است. به گفته محققان، کاوشگر مریخ یکی از نمونه‌های خوب در این زمینه است زیرا دمای سطحی در محل فرود این کاوشگر در روز به ۷۰ درجه فارنهایت و در شب به منفی ۱۴۶ درجه فارنهایت می‌رسد.   برای ادامه کار دستگاه های الکترونیکی در چنین دماهایی، ‌ این کاوشگر بر یک جعبه عایق متکی است که از یخ زدن یا سوختن لوازم جلوگیری می‌کند. با کشف مواد جدید، مدیریت دما ساده‌تر و کار سریع‌تر می شود. در زندگی انسان ها روی زمین هم این مواد کاربردهایی مانند مدیریت گرما و سرما در مقیاس‌های بزرگ مانند ساختمان‌ها و مقیاس‌های کوچک مانند بُرد مدارهای الکترونیک دارد که این امر به بهره‌وری بیشتر انرژی منجر می شود. نتایج یافته‌های این پژوهش در نشریه ارتباطات طبیعت (Nature Communications) منتشر شده است. انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دانشمندان نوسانات دمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۵۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه

چین روز جمعه با موفقیت کاوشگر Chang'e-۶ را به فضا پرتاب کرد و مأموریتی جسورانه را برای جمع‌آوری حدود ۲ کیلوگرم نمونه از سمت دور ماه آغاز کرد. این اولین بار در تاریخ است که یک کشور تلاش می‌کند از این منطقه مرموز، نمونه جمع‌آوری کند.

به گزارش تسنیم، کاوشگر Chang'e-۶ که توسط موشک Long March-۵ Y۸ قدرتمند حمل می‌شد، پس از رسیدن به مدار برنامه‌ریزی شده، سفر چند هفته‌ای خود به ماه را آغاز کرد. این کاوشگر شامل یک مدارگرد، یک فرودگر، یک صعود‌کننده و یک کپسول بازگشت است.

انتظار می‌رود Chang'e-۶ در اواخر سال جاری در حوضه Aitken، یک دشت عظیم برخوردی در قطب جنوب ماه، فرود بیاید. این منطقه که به دلیل قدمت باستانی و پتانسیل علمی بالا انتخاب شده است، می‌تواند سرنخ‌هایی را در مورد منشاء و تاریخچه ماه ارائه دهد.

جمع‌آوری نمونه از سمت دور ماه یک چالش فنی پیچیده است، زیرا این منطقه از دید مستقیم زمین پنهان است. برای غلبه بر این مشکل، Chang'e-۶ از یک ماهواره رله برای برقراری ارتباط با زمین استفاده خواهد کرد.

این کاوشگر همچنین حامل چهار ابزار علمی بین‌المللی است که توسط دانشمندانی از فرانسه، اروپا، ایتالیا و پاکستان توسعه یافته است. این ابزار‌ها برای مطالعه ترکیب، خواص فیزیکی و تاریخچه نمونه‌های جمع‌آوری شده استفاده خواهند شد.

ماموریت Chang'e-۶ گامی مهم در اکتشاف ماه توسط چین است. این کشور در سال ۲۰۲۰ با ماموریت Chang'e-۵ از سمت نزدیک ماه نمونه‌برداری کرد و اکنون قصد دارد با رسیدن به سمت دور ماه به اکتشافات خود ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • انتقاد شدید عباس آخوندی از ساخت و ساز در پارک لاله
  • پرتاب نخستین کاوشگر جهان برای نمونه‌برداری از سمت دور ماه
  • کمینه و بیشینه دمایی چهاردهم اردیبهشت در استان سمنان
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر می‌رود
  • کمینه و بیشینه دمایی دوازدهم اردیبهشت در استان سمنان