Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوی یکی از شهرهای پرجمعیت آذربایجان غربی نزدیک با ۴۰۰ هزار نفر حدود ۱۲ درصد جمعیت استان، این منطقه را پس از ارومیه به پرجمعیت ترین و بزرگترین شهرستان تبدیل کرده است.

البته باید توجه داشت اگر جمعیت ارومیه را که نزدیک به یک سوم جمعیت استان آذربایجان غربی است، کم کنیم، شهرستان خوی یک ششم جمعیت استان را دارد و همین امر، ضرورت توجه بیشتر به این منطقه در شمال استان را بیشتر یادآوری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این ظرفیت جمعیتی، دشت بزرگ خوی یکی از مهمترین دشت‌های آذربایجان غربی در حوزه کشاورزی است، از طرفی با توجه به قرار گرفتن مهمترین مرز ایران با ترکیه در این شهرستان، تولید و صادرات محصولات کشاورزی در این منطقه می‌تواند نسبت به مناطق دیگر، مقرون به صرفه تر باشد.

با توجه به این ظرفیت‌ها و ضرورت‌ها، انجام برنامه ریزی برای استفاده از روان آب‌های منطقه بسیار با اهمیت به نظر می‌رسد که تمهیدات مختلفی در این خصوص در دستور کار قرار گرفته البته موضوع استفاده از ظرفیت رودخانه الند مناسب تر خواهد بود.

مطالعات ژئوتکنیک بر روی رودخانه الند بزودی به اتمام می‌رسد 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: مطالعات ژئوتکنیک بر روی رودخانه الند در آینده نزدیک به اتمام می‌رسد که این امر گامی مهم در استفاده از ظرفیت این رودخانه به شمار می‌رود.

مجید دستگاهی می گوید: شرکت آب منطقه‌ای برای اتمام مطالعات فاز یک و اخذ ماده ۲۳ برای شروع عملیات اجرایی سد الند در شهرستان خوی اهتمام ویژه‌ای دارد.

او گفت: تامین آب کوتاه مدت و میان مدت و دراز مدت جزو اولویت‌های اصلی و دغدغه‌های وزارت نیرو است و سعی داریم این روند را در مورد شهرستان خوی نیز به خوبی مدیریت کنیم تا مشکل این منطقه رفع شود.

دستگاهی از فرو نشست دشت خوی بخاطر برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی خبر داد و گفت: احداث سد بر روی روخانه‌ الند در آینده می‌تواند جلوی برداشت های بی رویه منابع آبی زیر زمینی را بگیرد که کاری بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

آب الند بهترین آب برای شهرستان خوی است

نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص گفت: آب منطقه الند بهترین آب شرب برای مردم خوی است که نیاز به تصفیه ندارد.

عادل نجف زاده می گوید: ظرفیت ذخیره آب در سد الند ۷۵ میلیون مترمکعب خواهد بود که ۳۵ میلیون مترمکعب آن به بخش شرب و بقیه به بخش کشاورزی، صنعت و جاری طبیعت اختصاص داده می‌شود.

او گفت:یکی از خطراتی که خوی را تهدید می‌کند، مشکل کم آبی است و برای رفع این مشکل قرار است سدی برای تامین آب شرب و کشاورزی احداث شود.

نجف‌زاده می گوید:ظرفیت آب رودخانه قطور و الند ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که ظرفیتی قابل توجه به شمار می‌رود.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دشت خوی سالیانه چندین سانتی متر فرو نشست دارد، گفت: ذخیره  میلیون ها مترمکعب آب در منطقه بالادست همچون الند در شهرستان در طول زمان موجب احیای دشت خوی خواهد شد.

نجف زاده گفت: به این ترتیب دشت از ممنوعه بودن خارج شده و آب شرب، آب کشاورزی و آب صنعت به میزان کافی فراهم خواهد شد.

آب‌های زیرزمینی جوابگوی نیاز آبی شهرستان خوی نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوی نیز در این باره گفت: نیاز آبی شهرستان ۳۵۰ هزار نفری خوی از منابع زیرزمینی تامین می‌شود ولی این ۱۰۰ حلقه چاه و ۶۰ دهنه چشمه موجود، جوابگوی نیازها نیست.

یداله سلطانی گفت: این شهر نیازمند تامین آب پایدار است که امیدواریم این مشکل به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد الند خوی احداث سد آذربایجان غربی شهرستان خوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۷۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث دو سالن ورزشی در شهرک شهید یاغچیان تبریز

به گزارش خبرگزاری مهر، موسی علی‌پور زنوزی با اعلام این خبر افزود: در راستای توزیع عادلانه امکانات رفاهی و تفریحی برای نوجوانان و جوانان توسط معاونت فنی و عمرانی منطقه ۲ یک سالن ورزشی در انتهای بلوار طوبی شهرک یاغچیان در یک هزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت و صرف هزینه ۳۰۰ میلیارد ریال در مرحله آرماتوربندی در حال احداث است که بزودی بتن ریزی آن آغاز می‌شود.

شهردار منطقه ۲ احداث این سالن ورزشی را به علت همجواری شهرک یاغچیان با شهرک‌های پرواز و گلشهر و همچنین کوی شمس آباد برای بهینه کردن اوقات فراغت و استفاده نوجوانان و جوانان بسیار مؤثر ارزیابی کرد.

شهردار منطقه ۲ تبریز همچنین از احداث سالن ورزشی دیگری با عنوان سالن تنیس در شهرک یاغچیان خبر داد و تصریح کرد: این سالن ورزشی نیز در راستای توزیع عادلانه امکانات ورزشی برای نوجوانان و جوانان و برای استفاده ورزش دوستان در ۲۶۵ مترمربع مساحت و اعتبار اولیه شش میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در خیابان نور به اجرا درآمده و در مرحله لاشه چینی برای اجرای فونداسیون است.

کد خبر 6096625

دیگر خبرها

  • احداث مخزن ۵۰۰ متر مکعبی در قصر فیروزه
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • احداث دو سالن ورزشی در شهرک شهید یاغچیان تبریز
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • دفاع از کشور مستلزم حضور همه جانبه در میدان است