Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@02:58:22 GMT

زیبایی به قیمت از کف رفتن سلامتی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۸۷۸۲

زیبایی به قیمت از کف رفتن سلامتی

عطش زیبایی و روی آوردن به تاتو، بوتاکس و ... این روز‌ها بلای جان بسیاری از جوانان شده است، تا جایی که حتی آقایان نیز به کاروان علاقه‌مندان به دست‌اندازی به چهره پیوسته و شاید گوی سبقت را از بانوان ربوده‌اند.

در این میان مراکز مجاز و غیرمجاز نیز رشد قارچ‌گونه‌ای پیدا کرده و بدون اینکه تخصص و دانش کافی داشته باشند، فقط برای دست‌یابی به منفعت مادی، به چهره مراجعان خود دست می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه‌های نظارتی با متخلفان برخورد جدی کنند

امید شهری، یک کارشناس جامعه‌شناسی و استاد دانشگاه ضمن ابراز تاسف، گفت: امروزه جراحی زیبایی به یک نوع بیماری واگیردار تبدیل شده است، هر کسی دوست خود را می‌بیند که دماغ، فک یا جایی از صورت خود را جراحی کرده، بدون توجه به اینکه جراحی وی درمانی یا زیبایی بوده است، خانواده خود را برای تامین هزینه موردنیاز تحت‌فشار قرار می‌دهند.

شهری خاطرنشان کرد: حتی گاه دیده می‌شود، که دختر نوجوان به دلیل اینکه توانایی انجام جراحی را ندارد یا اینکه نتوانسته است خانواده خود را برای این موضوع راضی کند، از داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها چسب‌های مخصوص را تهیه کرده و به بینی خود می‌چسبانند و ادعای انجام عمل زیبایی می‌کنند تا به این ترتیب از قافله عقب نمانند.

وی برخورد جدی دستگاه‌های نظارتی با متخلفان را خواستار شد و بیان کرد: آگاهی‌های لازم در این زمینه باید ارائه شود، تا افراد طمع‌کار بدانند در صورت دست زدن به چنین اقداماتی، چه سرنوشتی در انتظارشان است.

بعد از تزریق ژل دخترم مشکل تنفسی پیدا کرد

م- خانزادی مادر یک نوجوان ۲۵ ساله گفت: بینی دخترم اندکی کج بود که برای رفع آن باید جراحی زیبایی انجام می‌دادیم، ولی، چون هزینه آن بالا بود، بعد از پرس‌وجو از دوستان و همسایگان یک مرکز زیبایی در تهران پیدا کردیم، که با هزینه نازلی عمل تزریق ژل را انجام می‌داد.

وی ادامه داد:، ولی بعد از این موضوع، نه‌تنها دخترم به خواسته‌اش نرسید، بلکه سلامتی‌اش هم به خطر افتاد، به‌طوری که الان با مشکل تنفسی حاد روبه‌رو شده است، چندین بار دکتر رفته‌ایم، کلی هم هزینه کرده‌ایم، ولی هیچ نتیجه‌ای نداشته است و دخترم مدام از درد، مشکل تنفسی و خارش بینی در عذاب است.

خانزادی با بیان اینکه به تازگی متوجه شده‌ایم، مدیر این مرکز زیبایی مجوز و تحصیلات دانشگاهی ندارد، اضافه کرد: حتی تصمیم گرفتیم که علیه مدیر این مرکز طرح شکایت هم بکنیم، ولی نمی‌دانستیم باید کجا مراجعه کنیم.

۹۳ مرکز زیبایی غیرمجاز در آذربایجان غربی سال گذشته پلمب شدند

محمدامین، ولی زاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی اظهار کرد: با توجه به اینکه کاشت مو و استفاده از لیزر دارای قوانین خاص خود است و در خارج از چهارچوب موجود ارائه خدمات مربوط به آن‌ها امکان‌پذیر نمی‌باشد، لذا با در نظر گرفتن شرایط موجود در حال حاضر ارائه خدمات پوست و لیزر در هیچ یک مراکز درمانی دولتی صورت نگرفته و فقط درمانگاه تخصصی پوست مرکز مطالعات به صورت جزئی اموری نظیر تزریق ژل، بوتاکس و ... انجام می‌دهد.

ولی زاد گفت: در بخش خصوصی، چهار مورد درمانگاه تخصصی پوست در شهر ارومیه فعال بوده و برای ارائه خدمات کاشت مو و لیزر مبادرت می‌کنند، که هر چهار درمانگاه توسط متخصصان پوست اداره می‌شوند.

وی ادامه داد: تعداد متخصصین پوست واجدالشرایط برای ایجاد درمانگاه جهت ارائه خدمات پوست، مو و لیزر در استان ۲۴ نفر هستند، که ۱۵ نفر آن‌ها در ارومیه و ۹ نفر در سایر شهرستان‌ها فعالیت دارند؛ در حال حاضر تعداد زیادی از متخصصین رشته‌های مختلف حتی پزشک‌های عمومی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد ۹۳ مورد پلمب آرایشگاه و مراکز غیرمجاز در استان انجام گرفته است، که ۱۶ موردشان منجر به ضبط اموال شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: به جز پلمپ، ارجاع پرونده به تعزیرات حکومتی، دادسرا، دادگاه و نظام پزشکی از جمله اقداماتی به شمار می‌رود، که انجام گرفته است.

وی بیان کرد: در انجام پلمب‌ها با کارشناسان سازمات تعزیرات حکومتی، معاونت امور بهداشتی علوم پزشکی و نظارت بر درمان همکاری شده است.

در این میان چه بسیار افرادی که به دلیل مراجعه به فرد غیرمتخصص نه‌تنها زیبایی موردنظر خود را به دست نمی‌آورند، بلکه از چهره طبیعی خود نیز محروم شده و آسیب‌های جدی اعم از روحی و جسمی را متحمل می‌شوند.

انتظار وجود دارد، دستگاه‌های نظارتی برای برخورد با سودجویان در این عرصه جدی‌تر وارد عمل شوند و جولانگاه پزشکان قلابی و آرایشگاه‌های متخلف را به هم بزنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عمل های زیبایی عمل جراحی ارائه خدمات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۸۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بر لزوم بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب‌رسان به سلامت به قصد جدیت در اجرا تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالعظیم بهفر، گفت: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند "حروف والی" در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند اما خوانده نمی‌شوند. لذا، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر ساله کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می شوند اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شوربختانه شاهد جلوه نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی افزود: عدول از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می گیرد و ادعاهای غیر واقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می کنند که البته در پس این اقدامات یک ترس از قانون مشاهده می شود؛ اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می کنند.

 بهفر در همین ارتباط به برگزاری جلسات مشترک با مسوولان رسانه ملی اشاره کرد و گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت ها عنوان می کنند که صحت سنجی این موضوع کار ارگان‌های بودجه ای است، اما آنچه اظهر من الشمس است اینکه "هدف نمی تواند توجیه گر وسیله باشد"؛ شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان حتماً با مولفه غذاهای مضر مماس است و حتماً تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

وی افزود: طبیعتاً یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار ارگان‌های دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می کنند؛ اما فرد فرد جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشند و دست از مطالبه گری به انحا مختلف بر ندارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به برخی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی، تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می شود که برخی از آنها اصولا موضوعیت ندارد؛ مثلا درج عنوان بدون کلسترول روی روغن های نباتی نیز از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود؛ چرا که روغن‌های نباتی در اصل فاقد کلسترول بوده و تنها در روغن های حیوانی وجود دارد.

بهفر گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است؛ چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

وی افزود: به هر حال بسیاری از اسنک‌ها، روغن ها، انواع سُس، آب‌میوه ها و نوشیدنی هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می کنند غیر قانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

بهفر گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد ارگان های مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص های کمی قابل سنجش و اندازه گیری، به روزرسانی نموده و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمامی امکانات خود در جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کشور قرار دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • سوسک شب رو به این زیبایی! (عکس)
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت؛ ممنوع
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • تغییر چهره محسوس بازیگر زن ۵۴ ساله بعد از عمل زیبایی! | تصویر
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن