Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، قاسم عموعابدینی در مراسم گردهمایی اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص تحول و نقش ارزشمند استادان در تحول، گفت: استادان و یاوران علمی (کارکنان)، پایه و اساس مسئله هایی هستند که در حوزه تحولی مطرح می شوند. اگر آنها پای کار باشند و با قدرت کارها را برنامه ریزی و اجرا کنند، تحول محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به حوزه علم و دانش به عنوان محور اصلی و خمیرمایه بیانیه گام دوم، بیان کرد: مقام معظم رهبری به شکل گیری تمدن نوین اسلامی در گام دوم تاکید دارند. اگر این تمدن بخواهد شکل بگیرد بخش اصلی آن حوزه علم و دانش است که باید به آن توجه ویژه شود. بخش مهم جریان تمدن سازی که به فرهنگ و توانمندی های جامعه و افراد آن بر می گردد، علم و دانش است. نقش دانشگاه ها در حوزه تمدن سازی بسیار مهم و ابعاد مختلفی همچون تولید دانش، تولید فناوری، تربیت دانشجو، استاد محوری و شاگردپروری دارد ولی بسیار بسیار مهم است که به نقش بی بدیل استاد در این مسیر توجه کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در کنار صحبت باید به مرحله اقدام برای تحول وارد شویم، افزود: باید کارهایی انجام دهیم تا تحول در علوم انسانی را مطلوب تر، عملیاتی تر و اثربخش تر در مجموعه دانشگاه و جامعه ببینیم و خوشبختانه دانشگاه علامه طباطبائی در جاهایی به صورت عملیاتی وارد شده است. مهم است که ما چگونه به حوزه علوم انسانی بپردازیم. در موضوع تحول در علوم انسانی به متون درسی بیشتر توجه شد ولی توجه به این بخش کافی نیست بلکه باید به بخش های مهم دیگر نیز توجه کنیم.

وی ادامه داد: تغییر الگو و سبک زندگی غربی و انقلاب های صنعتی که اتفاق افتاد بر پایه فناوری سخت بود. در انقلاب صنعتی چهارم محصولات جدید و بین رشته ای ها شکل گرفت که رفتارهای اجتماعی، سبک زندگی، سبک درمان و حوزه های علوم اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد. انقلاب صنعتی پنجم که با فاصله بسیار کمی از انقلاب صنعتی چهارم رخ داد، انقلاب علوم انسانی و توجه به علوم شناختی است.

جریان علم ما باید جریان حکمتی و دانشگاه ما باید دانشگاه دانایی محور شود

عموعابدینی بیان کرد: انقلاب جدید بر پایه علوم انسانی، معرفت انسانی، داده های مغز، حوزه های فلسفی، و رفتارهای انسان روی اجتماع شکل گرفته است. بنابراین موضوع مهم این است که ما هم باید حوزه علوم انسانی را با توجه به اثرات مستقیم آن در اجتماع، جدی بگیریم. با توجه به این امر، آموزش باید تغییر کند، دانشگاه در حوزه تدریس و ارزیابی باید تغییر کند. استادان باید به سیستم دیگری توجه کنند. تاثیرگذاری ها بر روی تربیت دانشجویان و جوانان تغییر کرده است و علوم انسانی در راس این جریان قرار دارد.

وی تاکید کرد: محور اصلی گام دوم در ایجاد تمدن نوین اسلامی، علوم انسانی است. علوم انسانی باید جریان ها را هدایت و تمدن سازی کند. تغییر سبک زندگی و معرفی الگوی اصلی که می‌تواند موجب سعادت انسان ها شود، باید شکل بگیرد و این وظیفه و نقش ما به عنوان استاد است. در نهایت استاد است که باید زمینه را فراهم کند تا فکر و اندیشه اتفاق بیفتد، فرهنگ تغییر کند و تمدن شکل بگیرد.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استادان وسط میدان هستند و دغدغه دارند. فکرشان آینده جوان ها، آینده کشور و جریان تمدن سازی و رسیدن به هدف گام دوم انقلاب است. برای تحقق این امر برنامه بین رشته ای جزو برنامه تحولی است و دانشگاه علامه طباطبائی در علوم انسانی بین‌رشته‌ای پیشقدم بوده و این مسیر را شروع کرده است. جریان علم ما باید جریان حکمتی و دانشگاه ما باید دانشگاه دانایی محور شود. موضوع مهم با توجه به تغییرات این است که بتوانیم علم نافع تولید کنیم و دانشگاه دانشجوی توانمند به جامعه عرضه کند.

کد خبر 5522821 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری دانشگاه ها علوم انسانی سازمان سنجش کنکور 1401 آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه تهران انتخاب رشته دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه آزاد اسلامی سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی دندانپزشکی آزمون دستیاری دانشگاه جامع علمی کاربردی علوم انسانی دانشگاه علامه تمدن سازی گام دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۹۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد

به گزارش خبرنگار خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار و بر تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی تأکید و مقرر شد این مهم در اولویت کاری حوزه معاونت جدید قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این آیین با تأکید بر تقویت و توسعه حرکت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، گفت: تمدن‌سازی نوین اسلامی در گروه یکپارچگی و حرکت به سمت تقویت سرمایه‌های فرهنگی و احیای باور‌های دینی و آموزه‌های اسلامی است که باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

محمدحسین رنجبر، حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری و تأکید بر تحقق شعار سال، با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را نوعی فصل‌الخطاب فرهنگی خواند و بیان کرد: دانشگاه‌ها در این مسیر، وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید در تحقق این شعار، با برنامه ریزی و حرکت منسجم، اقشار جامعه را در این راستا رهنمون باشند.

وی از حوزه فرهنگی و دانشجویی به‌عنوان مهم‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه در امر تربیت و انسان‌سازی نام برد و افزود: رسالت حوزه فرهنگی و دانشجویی، رسالتی خطیر و حیاتی است و دانشگاه باید برای تمام فعالیت خود یک پیوست فرهنگی ارائه دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با تأکید بر اشاعه فرهنگ اسلامی و انقلابی در دانشگاه به حفظ و تقویت روحیه خودباوری در جوانان تقویت تشکل‌های دانشجویی، ارتقای مهارت‌آموزی جمعی و انجام کار تیمی، توسعه ورزش‌های حرفه‌ای و همگانی، توسعه نشریات دانشجویی، برگزاری مستمر کرسی‌های آزاداندیشی و ... از وظایف حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است.

رنجبر اضافه کرد: باید همه بدانیم و بپذیریم که کار فرهنگی مختص متولیان فرهنگی نیست؛ بلکه همه وظیفه داریم با امر به معروف و نهی از منکر و با استدلال و منطق در روشنگری و اقناع سازی افکار عمومی جامعه سهیم باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، تقویت اخلاق اسلامی در جوانان، ارتقای توانایی‌های فکری و چگونگی عبور از لغزش‌ها و مراحل سخت زندگی را مستلزم چگونگی عملکرد دانشگاه‌ها در اجرا و عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی دانست و با معرفی احسان محمدی‌نژاد به عنوان معاون جدید فرهنگی و دانشجویی از خدمات محمد حیدری نارمندی قدردانی کرد.

مسئول دفتر نهاد معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست، خدامحوری، قرارگرفتن در مسیر اهل‌بیت، صبر و استقامت را سه مؤلفه اصلی در عبور از شرایط سخت دانست و متذکر شد: کار باید با نیت و هدف پاک برای رضای خداوند با بهره‌مندی از سیره امامان معصوم علیه‌السلام با استقامت و بردباری انجام شود و در آن خدمت به خلق خدا هدف و نیت اصلی انجام کار باشد.

حجت الاسلام اسماعیل پاک‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های متولیان عرصه فرهنگی در دانشگاه عنوان کرد: اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان رضایت‌بخش و ستودنی است و نیاز است برای تحقق محور‌های گام دوم انقلاب و عملیاتی کردن شعار سال با استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه پیش رفت.

در این آیین احسان محمدی‌‌نژاد، معاون جدید حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز با اشاره به برنامه‌های خود در توسعه حوزه فرهنگی ودانشجویی گفت: حوزه فرهنگی و دانشجویی به منزله دوبال پرواز دانشجوست و باید با انجام یک برنامه ریزی منسجم، مشارکت همگانی و کار تیمی همگی در تقویت اهداف دانشگاه سهیم باشیم.

وی در پایان از دانشگاهیان و بخش‌های دانشگاه خواست تا در توسعه و پیشرفت این حوزه او را همراهی و از ارائه مشورت‌های به موقع و حیاتی دریغ نورزند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • قایباف:باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • تمرکز منتخبان مجلس دوازدهم بر ایجاد تحول باشد
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها