Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد امسال علاوه بر خشکسالی، آفت جوانه خوار و پروانه سفید برگخوار بلوط تهدیدی در کمین درختان جنگل‌های زاگرس از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد است و مبارزه زمینی و هوایی می‌تواند درختان جنگلی را نجات دهد.

این روزها جنگل‌های زاگرس از جمله در استان کهگیلویه و بویراحمد روزگار خوشی ندارند و بهارشان به خزان تبدیل شده، با یک گشت و گذار در این جنگل‌ها می‌توان پژمردگی و خشک شدن درختان زاگرس را مشاهده کرد که علاوه بر خشکسالی، گرفتار دو آفت کرم برگ‌خوار و پروانه سفید جوانه خوار بلوط شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو آفت همچنان می‌تازند و درختان بلوط را ایستاد به نابودی و مرک می کشانند و باعث وضعیت نگران کننده جنگل های بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد است.

جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد به علت آلودگی شدید وجود این دو بیماری کانون بحران در ایران و زاگرس شده است و با وجود قول رئیس سازمان جنگل‌ها و استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای تامین اعتبار جهت مبارزه با این آفات اما هنوز این اعتبار اختصاص نیافته است.

"سعید جاویدبخت"، مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: ما از هیچ کوششی دریغ نکردیم و دریغ نمی کنیم اما متاسفانه این مشکل مربوط به کل زاگرس هست، همه استانهای زاگرس درگیر این دو آفت هستند و نیازمند یک عزم ملی است. در این مدت فعالیت های مختلفی ازجمله پیگیری و اعزام تیم‌های مختلف عملیاتی به مناطق بحرانی را انجام دادیم.

وی افزود: اولا برگ درختان از بین رفته و درخت خشک نشده و آسیب نمی بیند، با این یک مرحله آفت، درختان از بین نمی رود اما آسیب می بیند و حدود ۶۰هزار هکتار جنگل بلوط دچار آفت شده اند. اقداماتی در زمینه مبارزه با این آفت‌ها انجام شده، اما شیوع این آفت در جنگل های استان گسترده شده و در صورتی که در دو سه سال آینده ادامه پیدا کند منجر به خشک شدن جنگل‌های بلوط استان می‌شوند.

جاوید بخت اظهارکرد: حدود ۳۵۰هزار هکتار جنگل بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد پایش و ارزیابی انجام شده و بالغ بر۲۰هزار هکتار آفت برگخوار بلوط در استان وجود دارد و کانون بحرانی آن در شهرستان باشت با بیش از ۱۵ هزار هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود چهار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت و حدود ۷۰۰۰ هکتار مبارزه بیولوژیکی با آفت برگخوار بلوط انجام شده و حدود ۹۰۰۰هکتار آفت جوانه خوار انجام شد اما متاسفانه در سال جاری تاکنون هیچ اعتباری در این زمینه تخصیص نیافته است.

جاویدبخت تصریح کرد: کانون اصلی این دو آفت شهرستان باشت است اما در بخشی از شهرستان کهگیلویه شامل مناطق تنگ هیگون، دشمن زیاری و بخش چاروسا و در بخشی از شهرستان لنده وجود دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه این وضعیت برای منطقه زاگرس هست، جنگل‌های زاگرس ۱۰ استان درگیر این آفت هستند و به یک عزم جدی و ملی نیاز است، ما همواره در تلاش هستیم که بتوانیم کاری انجام دهیم در طول کمتر از دو ماه که آمدم منابع طبیعی چندین تیم کارشناسی به محل اعزام شد، کارگروه گیاه‌پزشکی تشکیل شد و پایش و ارزیابی میدانی انجام شد که پیش نیاز اجرا پایش است.

چنانچه فکر اساسی نشود جنگل های کهگیلویه و بویراحمد کامل نابود می شوند

همچنین سید عیسی حسنی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد طی نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی نبست به وضعیت جنگل‌های این استان هشدار داد.
به گزارش ایسنا متن این نامه به شرح زیر است؛

پروانه سفید برگخوار و کرم جوانه خوار بلوط به دلیل پتانسیل بالای تخمگذاری، نشو و نمای سریع، مقاومت بالا و رژیم تک خواری برگ بلوط مهمترین گونه مهاجم بالفعل جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.

بنابر نظر فعالان محیط زیست طوقیان این گونه مهاجم اینکه درختان بلوط را از پا می اندازد مشکلات زیادی هم برای ساکنین ایجاد خواهد کرد و تغییر اکولوژیک و نهایتاً مشکلات دشواری در زندگی مناطق عاری از جنگل و مهاجرت ها را به دنبال خواهد داشت.

اگرچه این مهاجرت‌ها به دلیل از بین رفتن رویشگاه ها و مراتع و جنگل‌ها در بخش‌های زیادی از استان جنگلی کهگیلویه و بویراحمد چند سال است شدت گرفته و خیلی از روستاها خیلی از ساکن شدند.

بنابراین هشدار داده می شود چنانچه فکر اساسی در این خصوص نشود به دلیل این دو آفت جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد رو به نابودی کامل رفته و نمی توان در جهت بازسازی اکوسیستم منطقه کاری از پیش برد.

با توجه به اذعان منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر اینکه هیچ اعتباری به منظور مبارزه با این آفت به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده نشده است، شایسته است موضوع به صورت جدی در دستور کار آن وزارتخانه قرار گرفته و اقدامی سریع و بایسته در این خصوص صورت گیرد.

گفتنی است که جنگل‌های زاگرس از لحاظ ارزش اقتصادی، تنوع گونه، زیست محیطی گنجینه ارزشمندی در کشور ایران بخصوص مناطق زاگرس‌نشین کشور محسوب می‌شوند که متاسفانه طی دو دهه گذشته عواملی از جمله آتش سوزی ها، آفات و بیماری‌ها، تغییر اقلیم، خشکسالی‌های پی در پی، قاچاق چوب و بهره‌برداری‌های بی‌رویه جنگل‌نشینان موجب شد که این جنگل‌ها در معرض خطر نابودی قرار بگیرند بنابراین نجات جان جنگل‌های بلوط نیازمند اقدام فوری و عزم ملی دستگاه‌های مربوطه است، در صورتی که احیای جنگل‌ها مورد بی‌توجهی قرار گیرد باید در آینده‌ای نه چندان دور شاهد نابودی کامل این گنجینه طبیعی باشیم.

یاد آور می شود که ار مجموع مساحت یک میلیون و ۵۵۵ هزار هکتار استان کهگیلویه و بویراحمد، یک میلیون و ۳۹۵ هزار هکتار جنگل و مرتع است که از این میزان ۸۷۶ هزار هکتار جنگل و ۵۱۹ هزار هکتار مرتع می باشد. این استان نسبت به مساحت بالاترین سرانه جنگل و مرتع کشور را دارد بطوریکه به لحاظ وسعت در بین استانهای کشور رتبه هفتم را داراست.

۲۵ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط در شهرستان‌های گرمسیری باشت، کهگیلویه و بهمئی دچار آفت پروانه برگ خوار سفید شده اند. میزان ابتلا به این آفت در جنگل‌های مناطق سردسیری استان شامل دنا و بویراحمد به بیش از ۳۵ هزار هکتار رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كهگيلويه و بويراحمد منابع طبيعي جنگل بلوط جنگل زاگرس زاگرس ايران شهرستان باشت كهگيلويه سازمان جنگل ها استان کهگیلویه و بویراحمد هزار هکتار جنگل جنگل های زاگرس جنگل های استان جنگل های بلوط منابع طبیعی جوانه خوار دو آفت خوار بلوط انجام شد جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، جمالی آرند سرپرست آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد افزود: با توجه به شرایط اقتصادی خانوارهای استان هرگونه اجبار توسط مدیران مدارس ممنوع و در صورت مشاهده و یا دریافت گزارش و شکایات مردمی با مدیر مدرسه متخلف برخورد قانونی می‌شود.

وی گفت: در نخستین کارگروه تولید، ساماندهی، نظارت و توزیع لباس فرم دانش‌آموزان استان در سال تحصیلی جدید، چگونگی پوشش، نظارت و توزیع لباس‌های فرم دانش‌آموزان بررسی شد. داشتن روپوش یکسان و متحدالشکل برای هر دوره تحصیلی در مدرسه علاوه بر تقویت حس و روحیه همدلی و دوستی بیشتر در بین دانش‌آموزان، باعث رشد تحصیلی آنها، کاهش استرس ناشی از نحوه مد و لباس، ایجاد آرامش، تمرکز فکری بیشتر آنها بر روی درس و تحصیل و از همه مهم‌تر کاهش هزینه‌های مالی برای خانواده‌ها می‌شود. مدیران و متولیان مدرسه حق اجبار دانش آموز یا اولیا به خرید لباس فرم جدید را ندارند.

خبرنگار: سعیده صداقت نژاد

انتهای خبر/

کد خبر: 1229436 برچسب‌ها مدارس

دیگر خبرها

  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • کهگیلویه و بویراحمد سوگوار صادق آل عبا
  • وارد آمدن خسارت به زیر ساخت ها در استان کهگیلویه و بویراحمد
  • امدادرسانی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به ۲۴۰ سیل زده
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد ؛ شدت طوفان را ببینید | تصاویر
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در کهگیلویه و بویراحمد
  • اعلام میزان بارش های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد
  • طراوت باران بهاری به طبیعت کهگیلویه و بویراحمد
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض