Web Analytics Made Easy - Statcounter

فداحسین مالکی گفت: زلزله و فاجعه به حدی است که کنترلش و مدیریتش در قد و قواره طالبان نیست. چرا که این‌ها مشکل ساختاری و مدیریتی دارند. خود مردم از جاهای مختلف افغانستان به کمک زلزله‌زدگان شتافتند.

«فدا‌حسین مالکی»، نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، در ارتباط با عدم کمک رسانی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی به زلزله دیدگان افغانستان گفت: دلیل آن کاملا واضح است، بیست سال غربی‌ها و آمریکا در افغانستان بودند و هیچ دستاوردی برای مردم نجیب این کشور نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثمره این حضور جز بدبختی و خونریزی و کشت و کشتار و نابودی و غارت منابع چیزی دیگری را دستگیر این کشور نکرد. بعد از بیست سال هم دیدید که این کشور را چگونه ترک کردند و اجازه دادند که کشور به سمتی برود که مقبولیت مردم در آن نباشد.

وی ادامه داد و افزود: افغانستان در مدار زلزله قرار دارد و این زلزله اخیر هم در نیم قرن گذشته شاید مرگبارترین زلزله‌ای بوده که مردم افغانستان و مردم منطقه شاهد آن بودند. ابعاد این زلزله بسیار فاجعه انگیز بوده و کم‌تر باز شده است. طبق آخرین خبرها که ما داریم بسیاری از مردم زیر آوار هستند و کمکی نشده است. اروپایی‌ها هم کمک انسانه دوستانه را به مسائل سیاسی گره زده‌اند. این اتفاق چهره بدی از غربی‌ها در مورد عدم کمک به مردم پکتیا نشان داد. اما علیرغم این که ایران اعلام آمادگی کرده، تاکید ما بر این است که هر چه سریع‌تر به این مردم مظلوم پکتیا امداد رسانی و کمک شود. 

سفیر اسبق ایران در افغانستان در مورد عدم کمک رسانی طالبان به زلزله‌دیدگان و از بین رفتن اعتماد مردم به این گروهک گفت: زلزله و فاجعه به حدی است که کنترلش و مدیریتش در قد و قواره طالبان نیست. چرا که این‌ها مشکل ساختاری و مدیریتی دارند. خود مردم از جاهای مختلف افغانستان به کمک زلزله‌زدگان شتافتند. در توان طالبان نیست که مدیریت بحران و یا کنترل اوضاع را به دست بگیرد. منهای این‌که طالبان بتواند یا نتواند این جامعه جهانی است که هر چه سریع‌تر باید کمک هایش را نسبت به مردم آن منطقه ارسال کند.

وی ادامه داد: باید نیروهای متخصصی بروند که می‌توانند مردم را از زیر آوار با تکنولوژی‌های بروز نجات دهند. این‌ها مسائلی است که حتما باید صورت بگیرد و طالبان از عهده چنین کار‌هایی بر‌ نمی‌آید. با توجه به اینکه طالبان در حال جنگ با جبهه مقاومت افغانستان در مناطق مختلف وجود است و این‌ها خود مانع کمک رسانی می شود.

وی در ارتباط با این‌که گفته می‌شود طالبان به عمد توجهی به زلزله‌زدگان نمی‌کند و جنگ را در اولویت قرار داده است گفت: مردم مظلوم آن منطقه که اکثرشان هم مردم قوم پشتون هستند و خانه ها همه سنتی و خشت و گلی بوده و گرایش عقیدتی‌شان با طالبان نزدیک است. اما به هر طریق آن‌ها برای ما مردم افغانستان محسوب می‌شوند و دنیا باید جدا از مسائل قومیتی کمک کند و مشکلات این مردم ستم دیده رفع شود. غربی‌ها متاسفانه به سمت شعله ور کردن آتش جنگ در اوکراین می‌روند و حاضر نیستند که در آسیا به مردم گرفتار در یک زلزله مرگبار کمک کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افغانستان ایران زلزله طالبان غرب پشتون طالبان نیست غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۲۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان ضمن استقبال از گشایش خانه تجارت قزاقستان در افغانستان تاکید کرد این اقدام گام مثبت و موثر در تحیکم و توسعه روابط تجاری دو کشور است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در شبکه اجتماعی ایکس اظهار داشت افتتاح خانه تجارت قزاقستان در افغانستان با هدف افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری دو کشور صورت گرفته است.

وی گشایش خانۀ تجارت قزاقستان در افغانستان را گامی مثبت و موثر در تحکیم و توسعۀ روابط تجارتی میان دو کشور عنوان نمود و اظهار داشت: در نتیجه سفر سال گذشته هیئت رسمی کابل و بخش خصوصی به کنفرانس ارتباطات تجاری، نشست‌های تجاری دوجانبه، نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان در شهر آستانه، صادرات کابل به قزاقستان افزایش یافته است.

«یوسینتایف» رئیس خانه تجارت قزاقستان در افغانستان، هدف این کشور از گشایش خانه تجارت را افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور عنوان کرد و افزود قزاقستان علاقمند به گسترش روابط تجاری با امارت اسلامی افغانستان است.

قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارندایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستانطالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد

پیش از این، نورالدین عزیزی به رویترز گفته بود هیئت حاکمه افغانستان با همکاری و مشارکت قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی در هرات با هدف تبدیل شدن به نقطه لجستیکی برای صادرات منطقه به توافق رسیده است.

هیئت حاکمه افغانستان در سه سال گذشته روابط تجاری نزدیکی با قزاقستان و ترکمنستان داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • با تعامل و همکاری از فرصت باقیمانده استفاده کنیم
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد