Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@10:23:35 GMT

۹۰ مرکز درمانی اقامتی معتادان در اصفهان فعال است

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۴۹۲۸

۹۰ مرکز درمانی اقامتی معتادان در اصفهان فعال است

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۹۰ مرکز درمانی اقامتی با هدف بهبود و بازتوانی افراد با اختلال سو مصرف مواد مخدر در این استان فعالیت می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، ولی‌الله نصر اصفهانی  امروز در نشست خبری ویژه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: شعار بین‌المللی امسال پرداختن به چالش‌های مواد مخدر در حوزه سلامت و بحران‌های بشری است و شعار هفته مبارزه با مواد مخدر در کشور نیز همه با هم نه به اعتیاد و یاری‌گر هم باشیم، انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، پیشگیری یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها است و دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی استان در چهار حوزه  از جمله پیشگیری اولیه از اعتیاد، درمان و بازتوانی اعتیاد، کاهش آسیب و همکاری‌های بین‌بخشی فعالیت دارد.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد بیان کرد: در این سطح استراتژی‌های گوناگونی را استفاده می‌کنیم که اولین آن انتشار اطلاعات است که در این استراتژی سعی ‌می‌کنیم اطلاعات مردم را نسبت به عوارض و پیامدهای مواد مخدر و موارد روان‌گردان، خطر بروز و شیوع مواد در جامعه را گوشزد و از این خطر بکاهیم. انتشار اطلاعات به صورت کتاب، نمایشگاه،پوستر و بروشور و حضور در مجامع است که در سال1400، در همه این حوزه‌ها کلیپ و کتابچه‌های مختلفی را به تیراژ زیاد نشر و در مجامع مختلف انتشار دادیم. نمایشگاه‌های پیشگیری از اعتیاد و جلسات سخنرانی پیشگیری از اعتیاد انجام شده است.

 استراتژی‌های برنامه‌ریزی شده در حوزه پیشگیری از رواج مصرف مواد مخدر 

وی با اشاره به آموزش پیشگیری از اعتیاد به عنوان دومین استژاتژی ادامه داد: در این روش تلاش می‌شود افراد آموزش‌های لازم را در زمینه پیشگیری از اعتیاد یاد بگیرند و به صورت گروه‌های کوچک، گروه‌های همتا یا تربیت مربی(TOT) که مربی تربیت شده و افراد دیگر را آموزش می‌دهد، بهره گرفته شود. بیش از 30 کارگاه‌ آموزشی در سال 1400 با همکاری دستگاه‌های مختلف برگزار شده است.

نصر اصفهانی پیرامون سومین استراتژی در حوزه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، عنوان کرد: سومین استراتژی بحث فعالیت‌های جایگزین است که با انجام فعالیت‌هایی نظیر برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی، انجام فعالیت‌های تفریحی تلاش می‌شود تا از عوامل محافظت‌کننده در برابر اعتیاد بیشتر نام ببریم و تقویت کنیم و عوامل خطر را کاهش دهیم. این دفتر با انجام فعالیت در سطح محله‌ها ومحیط‌های آموزشی این استراتژی را با همکاری شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها در سطح استان در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: چهارمین استراتژی شناخت مشکل ارجاع است. در این استراتژی با شناخت و آموزش علائم و نشانه‌های اعتیاد، سعی می‌کنیم علائم هر چه زودتر شناسایی و مداخله به هنگام صورت گیرد. پنجمین استراتژی برنامه‌های اجتماع محور است که هم در سطح جهان و هم به روز در سطح کشور در حال انجام است. این برنامه‌ها تلاش می‌کند اجتماع را از طریق سنجش نیازها وشناخت منابع درونی و بیرونی، مشارکت و مقتدر کردن به سمت سلامت اجتماعی رهنمون کند. در این برنامه‌ها تلاش می‌شود مشارکت اعضای اجتماع در حل مشکلات خودشان افزایش پیدا کند و با اصلاح و تغییر به رشد و ارتقا سلامت روانی و اجتماعی کمک کند.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به محیط‌هایی که برنامه‌های اجتماع محور در آن اجرا می‌شود، گفت: این محیط‌ها شامل خانواده‌، محله‌ای شهری و روستایی، محیط‌های آموزشی، مهدهای کودک، مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه کارگاه‌ها،کارخانه‌ها، محیط‌های نظامی و سربازخانه‌ها است و از رسانه‌های جمعی مثل رادیو، تلویزیون،نشریه‌ها و روزنامه‌ها نیز استفاده می‌شود.

وی در خصوص طرح‌های برنامه اول دفتر مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: چون مقوله مواد مخدر با انسان‌ها سر و کار دارد، برنامه‌ها به خود فرد به تنهایی منحصر نمی‌شود و به ابعاد مختلف جسمی، اجتماعی، روانی فرد نگرش ویژه‌ای داده می‌شود. در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد همه ابعاد یک فرد باید در نظر گرفته شود و به همین دلیل نمی‌توان نسخه یکسانی برای همه پیچید. طرح‌های شناختی، رفتاری باتوجه مباحث روان‌شناختی و روان‌پزشکی که همیشه مد نظر بوده است، مدنظر داریم و ارتقا مهارت‌های شناختی و رفتاری در مناطق حاشیه شهرها و مناطق پر خطر برگزارمی‌شود و به گروه‌های هدف، فعالیت‌های خوبی را ارائه می‌کنیم.

نصر اصفهانی با اشاره به دومین برنامه دفتر مبارزه با مواد مخدر که درمان و بازتوانی اعتیاد است، اظهار داشت: در این سطح تلاش می‌کنیم هرچه سریع‌تر بیمار دارای اعتیاد تشخیص داده شود، از پیشرفت آن جلوگیری و فرد وارد فرایند درمان شود.

فعالیت‌هایی که در این بخش مراکز درمانی و بازتوانی سرپایی اعتیاد و مراکز اقامتی میان مدت و اجتماع مدار ما و مراکزی که تحت نظارت بهزیستی خدمات درمانی انجام می‌دهند.رویکرد اصلی مراکز درمانی سرپایی اعتیاد، بر درمان دارویی است که برای معتادان متادون تجویز می‌شود و خدمات درمانی و مشاوره‌ای ارائه می‌کنند.این فعالیت با همکاری دانشگاه علوم‌پزشکی هر استان است و بیش از 50مرکز درمانی و بازتوانی سرپایی اعتیاد در استان داریم که برنامه خود را در درمان و بازتوانی اعتیاد پیاده می‌کند.

90 مرکز درمانی اقامتی با هدف بهبود و بازتوانی افراد با اختلال سو مصرف مواد مخدر فعالیت می‌کند

وی با اشاره به فعالیت مراکز درمانی اقامتی میان مدت افزود: این مراکز با هدف بهبود و بازتوانی افراد با اختلال سو مصرف مواد مخدر تاسیس و فعالیت می‌کنند.مراجعان به صورت داوطلبانه اقامت دارند و رویکرد اصلی این است که بتواند با مشارکت گروه‌های همتا وخودیار بتوانند در مبارزه با اعتیاد موفق باشد. نزدیک به 90 مرکز در سطح استان داریم.

در قالب درمان و بازتوانی اعتیاد، مرکز الگوی جامعه درمان اعتیاد یکی دیگر از مواردی است که در حال فعالیت است و مرکز اقامتی با رویکرد تغییر سبک زندگی و هویت معتادان است و به مدت چهار ماه و نیم مقیمان را تحت درمان تخصصی و آموزش و مهارت‌های لازم خود قرار می‌دهد تا بتواند فرد به اجتماع برگردد.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: این مرکز افراد را هشت ماه  به صورت سرپایی تحت آموزش قرار می‌دهد و تیم درمان شامل پزشک ومددکار و روانشناس و گروه‌های همتا است که در استان برای مردان این خدمات را ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به مرکز ماده 16 قانون تصریح کرد: این مرکز برای معتادان متجاهر که تمایلی به ترک ندارند است و با جمع‌آوری پلیس و دستور دادستان، برحسب حکم در این مرکز تحت درمان قرار می‌گیرند.

خدمات دارویی،روانشناختی، مددکاری، آموزش فنی حرفه‌ای است که تیمی شامل پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار است که با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، دادگستری، دانشگاه علوم‌پزشکی، اداره آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و پلیس انجام می‌دهیم. در استان اصفهان دو مرکز ماده 16 در قلعه شور و مبارکه برای مردان در حال فعالیت است.

3 مرکز ماده 15 برای بازتوانی و ترک اعتیاد بانوان در استان اصفهان وجود دارد

نصر اصفهانی با بیان آنکه در کنار مراکز ماده 16 و باتوجه به محدودیت ظرفیت این مراکز، مراکزی تحت عنوان تبصره 2 ماده 16 است گفت: معتادان متجاهری که توسط پلیس دستگیر می‌شوند و دستور دادستان دارند، از ظرفیت مراکز ماده 15 استفاده می‌کنیم و در این مراکز ارجاع می‌شود و تحت درمان و مداوا قرار می‌گیرد در سال 1400، نزدیک 80 مرکز ما مجری تبصره 2 ماده 16 بودند.یعنی به لحاظ کمبود ظرفیت مراکز ماده 16، و طبق تبصره 2 ماده 16، در کمپ‌های ماده 15، تحت درمان قرار گرفتند. برای بانوان مرکز ماده 16 در استان نیست، اما 3 مرکز ماده 15 برای ارائه خدمات درمانی و بازتوانی اعتیاد برای بانوان وجود دارد.

وی با اشاره به طرح آرامش نوروزی خاطرنشان کرد: این مراکز نیز در بازتوانی و درمان اعتیاد فعالیت می‌کنند. هر ساله در ایام نوروز، پلیس و دادگستری با هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر معتادان را جمع‌آوری و به مراکز تحت نظارت بهزیستی ارجاع می‌دهند. در نوروز1400 حدود 60 مرکز کمپ‌های ماده 15 مجری طرح آرامش نوروزی بودند.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره  به اینکه در بحث بازتوانی اعتیاد، آماده‌سازی شغلی را داریم، اظهار داشت: معتادان ترخیص شده از مراکز پس از طی یک سال از پاکی می‌توانند با تشکیل پرونده و دریافت آموزش‌های آماده‌سازی شغلی، وام دریافت کنند. این وام به خود فرد و یا کارفرما اعطا می‌شود و علاوه بر آن بخشی از هزینه‌های حقوقی فرد را به کارفرما پرداخت کنیم.

خدمات در خصوص کاهش آسیب در مراکز گذری، سرپناه شبانه و تیم‌های سیار ارائه می‌شود

وی با اشاره به فعالیت های دفتر در خصوص کاهش آسیب افزود: هدف در این فعالیت کاهش آسیب‌های ناشی از سو مصرف مواد و افزایش دسترسی مراجعان به خدمات کاهش آسیب و کاهش عوارض ناشی از سو مصرف مواد و افزایش جذب به درمان‌های پرهیزمدار است. این خدمات در مراکز گذری، سرپناه شبانه و تیم‌های سیار ارائه می‌شود. در سال 1400 در 4 مرکز گذری، هزار و 350 معتاد خدمت دریافت کردند.

امام جمعه ارومیه: مدیران کوتاهی کننده در زمینه مبارزه با اعتیاد مورد پیگرد قضایی قرار گیرند کمپ ترک اعتیاد بانوان در استان خوزستان احداث می‌شود سپاه 32 کارگاه تولیدی برای خانواده‌های درگیر با اعتیاد راه‌اندازی می‌کند

نصر اصفهانی با اشاره به فعالیت مراکز سرپناه شبانه و سیار بیان کرد: تیم‌های سیار در شهرستان‌ها به پاتوق معتادان مراجعه و ارائه خدمت می‌کنند. در شهرستان‌های اصفهان، تیران و کرون، شهرضا، گلپایگان، کاشان، زرین‌شهر و دولت‌آباد 12 تیم سیار فعالیت دارند. مراکز سرپناه شبانه نیز از 7 صبح تا 7 شب برای معتادانی که پناهگاه موقت ندارند، خدمات رایگان مانند استحمام  و غذا و وسایل بهداشتی ارائه می‌دهد. یک مرکز برای بانوان و یک مرکز برای آقایان با ظرفیت 30 نفر فعال است

وی در خصوص دیگر فعالیت‌ها در جهت کاهش آسیب تصریح کرد: در استراتژی موبایل سنتر و برای افزایش دسترسی، خودوریی مجهز و با حضور روانشناس و معتادان بهبود یافته است که به معتادان با رفتار پر خطر که علاقه به مراجعه به مراکز ندارند، به ارائه خدمت می‌پردازند. 3 موبایل سنتر در استان راه‌اندازی شده است.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان  با اشاره به چهارمین فعالیت دفتر پیشگیری  ومبارزه با اعتیاد خاطرنشان کرد: چهارمین فعالیت همکاری‌های بین بخشی است که عضویت و شرکت در کمیته‌ای پیشگیری، درمان، نظارت، مشکارکت‌های مردمی، مقابله با عرضه و اعتیاد زنان و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر عرصه‌های بین بخشی است که در این زمینه با آموزش‌و‌پرورش،شورای پیشگیری از وقوع جرم، فنی و حرفه‌ای و کمیته درمان و کمیته مشارکت‌های مردمی تعاملات بسیار خوبی را داشتیم.

انتهای پیام/163/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درمان و بازتوانی اعتیاد مبارزه با مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد مبارزه با اعتیاد مصرف مواد مخدر درمانی اقامتی سرپناه شبانه سو مصرف مواد نصر اصفهانی مرکز درمانی برنامه ها کاهش آسیب تحت درمان مرکز ماده فعالیت ها محیط ها ماده 15 ماده 16

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل اکبر منتظر در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مشگین شهر اظهار کرد: در صورت بکارگیری ترککنندگان اعتیاد توسط کارفرمایان بخش خصوصی سهم عمده ای از حق بیمه این قبیل کارگران توسط دولت پرداخت خواهد شد.
وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت خیرین برای احداث کمپ دوم ترک اعتیاد در شهرستان مشگین شهر شد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استانداری اردبیل ادامه داد: مساله اعتیاد ، پایین آمدن سن اعتیاد و گرایشاتی که جوانان به انواع آن دارند و در کنار آن نداشتن اطلاعات کافی و درست خانواده‌ها موجب بروز مشکلات زیادی در این حوزه شده است.
وی افزود: نیاز است در این زمینه اقدمات و برنامه‌های آموزشی درستی طراحی شود ، خانواده‌ها باید راجع به شکل هر کدام از مواد مخدر، نحوه مصرف و نگهداری، اطلاعات کلی داشته باشند. تا زمانی که چنین اطلاعاتی وجود نداشته باشد امکان هشدار دادن و نظارت دقیق تر بر رفتار و کارهای فرزندان بسیار دشوار خواهد بود. نقش خانواده در اعتیاد جوانان بسیار گسترده و همه جانبه با مسئولیت‌های سنگین است.
وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها، مساجد و مدارس باید درباره عواقب اعتیاد اطلاع‌رسانی کنند.
شهرام محمدی فرماندار مشگین شهر نیز در این جلسه از تخصیص ناچیز اعتبار فرهنگی و تحویل نشدن بموقع کتب مربوطه انتقاد کرد و خواستار ایجاد کمپ دوم ترک اعتیاد در این شهرستان شد.

دیگر خبرها

  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • جمع آوری ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • (تصاویر) مرکز نگهداری و اشتغال معتادان