Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، به نظر کارشناسان حوزه باغبانی، استان های کشور ظرفیت فراوانی برای سرمایه گذاری در این حوزه دارند که استفاده هرچه بهتر از این حوزه در ایجاد فرصت های شغلی جدید، جهش تولید و ارزآوری برای کشور نقش آفرین خواهد بود.

مطابق داده های آماری مسوولان وزارت جهادکشاورزی، تولید ۲۴ میلیون تن محصولات باغی از سه میلیون هکتار باغ موجود در استان های کشور، توانمندی حوزه باغبانی کشور را برای سرمایه گذاری از جمله در اجرای طرح های ایجاد و اصلاح دوچندان می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سرمایه گذاری در این حوزه همراه با نقشه راه برای گلستان واقع در شمال کشور که یکی از مناطق مستعد توسعه کشاورزی در بخش های گوناگون از جمله باغبانی در کشور به شمار می رود، از ضروریات به شمار می رود که بنا بر گزارش مسوولان مرتبط آن، ۲۰ درصد از درآمد بخش کشاورزی منطقه با تولید افزون بر ۳۰۰ هزار تن محصول مربوط به تولیدات باغبانی است.

با توجه به درآمد ارزی بالای بخش باغبانی، مزیت ویژه کشاورزی کشور است، در گلستان هم با داشتن ظرفیت های فراوان، باید تلاش شود تا با تدوین نقشه راه و برنامه ریزی ضمن تامین بخشی از نیاز داخل، سهم بیشتری از بازار کشورهای دیگر از جمله همسایگان خود را در آینده نزدیک به دست آورد.

گلستان با داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، اراضی مستعد در نوار های شمالی و جنوبی، وجود مرکز تحقیقات باغبانی در استان و قابل دسترس بودن نتایج تحقیقات از سوی محققان و کارشناسان پهنه برای بهره برداران منطقه، ظرفیت بی نظیر برای  تحول در حوزه باغبانی را دارد و تاکنون ۳۹ هزار و ۴۰۲ هکتار باغ در این خطه احداث شده که ۳۱ هزار و۳۲۴ هکتار آن بارور است.

از باغ های بارور موجود در گلستان به گفته کارشناسان حوزه باغبانی استان در شرایط عادی بارش ها و به دور از خشکسالی، در باغ های بارور آبی ۳۱۷ هزار و ۸۰۲ تن و از باغ های بارور دیم  ۱۶ هزار و ۱۶۶ تن تولید محصولات باغی پیش بینی می شود.

 این سطح از باغ های بارور در گلستان با پراکندگی در اراضی ۱۴ شهرستان استان حدود ۴۰ گونه از جمله آلو، هلو، شلیل ، گیلاس، آلبالو ، توت درختی، توت فرنگی، زردآلو، گوجه سبز، آلو طلایی، مرکبات، زیتون و گردو تشکیل می دهد و تولید این محصولات علاوه بر تامین نیاز داخلی، راهی بازار کشورهای دیگر از جمله آسیای میانه می شود.

گلستان مستعد توسعه باغبانی

معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی در تایید ظرفیت های باغبانی گلستان گفت: این استان با داشتن اقلیم متنوع و اراضی مستعد، ظرفیت سرمایه گذاری در حوزه باغبانی و تولید محصولات باغی را دارد.

محمد مهدی برومندی به خبرنگار ایرنا افزود:برای حمایت از توسعه باغبانی این استان در سفر اسفند پارسال رییس جمهور به گلستان حدود ۱۳۰ میلیارد تومان برای توسعه باغات در اراضی شیبدار تصویب شد که این طرح تا سه سال آینده باید اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر پرداخت یارانه برای توسعه باغ ها، پرداخت تسهیلات و کمک‌های فنی و اعتباری برای باغداران در نظر گرفته شده که در قالب اصلاح و نوسازی درحال انجام است.

برومند ادامه داد: برای توسعه باغ های اراضی شیبدار به ازای هر هکتار حدود ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به باغداران پرداخت می شود تا بتوانند اراضی شیبدار مستعد و مستثنیات را به باغ تبدیل کنند.

از ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شیب دار و کم بازده مستعد ایجاد باغ واقع در نوار جنوبی گلستان از بندرگز تا مراوه تپه که از سوی کارشناسان جهادکشاورزی گلستان شناسایی شده است طی ۱۸ سال اخیر بیش از ۲۷ هزار هکتار آن باغ های مثمر و غیر مثمر ایجاد شده است.

ایجاد و توسعه باغ در اراضی شیب دار و کم بازده در گلستان از سال ۱۳۸۱ آغاز شد.

افزایش درآمد بهره برداران، اقتصادی کردن تولید، ممانعت از فرسایش خاک و روان آب ها و حفظ آب، مقابله با خشکسالی و در پی آن جذب گردشگر از مهم ترین دستاوردهای تکمیل طرح توسعه ایجاد باغ در اراضی شیب دار گلستان است که کارشناسان و دست اندرکاران کشاورزی استان بر شتاب دادن به این طرح تحول زا در منطقه تاکید فراوان دارند.

 ۵۰ درصد باغ های گلستان نیازمند جوان سازی

معاون مدیریت باغبانی جهادکشاورزی گلستان گفت: اکنون ۵۰ درصد از باغ های بارور در استان معادل ۱۵ هزار هکتار نیاز مبرم به اصلاح دارند.

نوید رضا فرهانی به خبرنگار ایرنا افزود: این سطح از باغ ها ی بارور درجه ۲ و ۳ بوده و به جوان سازی و نوسازی نیاز مبرم دارند.

وی ادامه داد: پارکندگی سطح باغ های بارور در استان شامل ۱۶هزار و ۳۳۲ هکتار باغ میوه های نیمه گرمسیری از جمله زیتون، انار، خرمالو و مرکبات ، ۱۰ هزار و ۹۵۵ هکتار باغ میوه های هسته دار ( هلو، شلیل و آلو)، هزار و ۳۲ هکتار باغ میوه های دانه ریز ( توت فرنگی و تمشک)، هزار و ۹۴۰ هکتار باغ میوه های خشک ( فندق و گردو)، هزار و ۱۹ هکتار باغ میوه های دانه دار ( سیب و گلابی)، ۳۵ هکتار باغ سردسیری مانند زرشک است.

به گفته وی اکنون در باغ های احداث شده استان ۱۵ هزار و ۵۶۶  نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند.

لزوم توسعه باغ های مثمر 

فرهانی گفت: دستیابی به تولید پایدار در باغ های مثمر میزان بهره وری و به تبع آن میزان اشتغالزایی را افزایش داده و در دراز مدت زمینه اشتغال پایدار روستایی را در منطقه فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: درآمد موثر حاصل تولیدات باغی حدود سه برابر محصولات زراعی است و توسعه باغ ها نقش زیادی در رونق معیشت خانوار روستایی خواهد گذاشت.

 معاون مدیریت باغبانی جهادکشاورزی گلستان خاطرنشان کرد: اولویت سرمایه گذاری در باغداری گلستان با گونه‌های مقاوم به تنش های اقلیمی و دارای عملکرد با قابلیت اشتغال و درآمدزایی بالا است.

وی محدودیت منابع آبی را چالش توسعه باغ های کشاورزی گلستان برشمرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و کاهش نزولات آسمانی در استان، طی سالهای اخیر توسعه کشت دیم بر پایه نزولات جوی و استفاده از گونه های کم آب‌بر و ترویج روش های نوین  از جمله احداث سامانه های آبگیر، مالچ پاشی، استفاده از کودهای بر پایه پتاس و سیلیکات و توسعه سایبان به باغداران توصیه می شود.

 وی تاکید کرد: برای توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار گلستان از گونه های نیمه گرمسیری و سردسیری و معتدله دارای حداکثر عملکرد استفاده می شود.

ارزآوری محصولات باغی

فرهانی در حوزه ارزش ارزآوری تولید محصولات باغی در گلستان افزود: در صورت برخورداری محصول  از بازارپسندی مطلوب و کیفیت مناسب و رعایت استانداردهای زیست محیطی کشور مقصد، تولیدات باغی استان مانند کیوی و هلو، انار و مرکبات به کشورهای مختلف از جمله عراق، حوزه اوراسیا و روسیه صادر خواهد شد.

وی با اشاره به نقش تغییرات اقلیمی در توسعه باغ های کشاورزی گلستان گفت: تغییرات اقلیمی به عنوان یک چالش غیرقابل اجتناب جنبه های مختلف سیستم تولید باغ را تحت تاثیر قرار می دهد و مهم ترین اثرات منفی تغییرات اقلیمی از جمله بروز تنش های خشکی و سرما است که موجب کاهش روند رشد زایشی و میزان باردهی مطلوب و در نهایت  منجر به کاهش عملکرد محصول در باغات خواهد شد.

به گفته وی در سنوات مختلف از محل اعتبارات سرمایه ای اعتباری بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال به گلستان تزریق شده و در راستای توسعه باغ های مثمر هزینه می شود.

 باغبانی قابلیت توسعه اقتصادی گلستان

یک محقق کشاورزی گلستان گفت: این استان شمالی در حوزه باغبانی ظرفیت فراوانی برای سرمایه گذاری دارد که باید از این قابلیت برای رونق اقتصادی بهره برداران و استان استفاده کرد.

حسین فریدونی به خبرنگار ایرنا افزود: تنوع اقلیمی، فعالیت مرکز تحقیقات در حوزه باغبانی، ارتباط با سایر مرکز تحقیقات باغبانی و استفاده از یافته های آنان و انتقال به بهره برداران منطقه از جمله مزایای سرمایه گذاری در حوزه باغبانی گلستان برای ایجاد فرصت های شغلی و افزایش تولید و تامین نیاز کشور است.

به گفته وی اکنون آلو، هلو و شلیل از جمله باغ های ایجاد شده در گلستان است که میوه ای آن ها زودتر وارد بازار مصرف شده و ضمن تامین بخشی از نیاز داخلی، درآمد خوبی هم عاید بهره برداران استان می کند.

وی در حوزه ارتباط مراکز تحقیقات کشاورزی با بهره برداران استان، گفت: گونه های درختی متناسب با شرایط اقلیمی (سازگار با هر منطقه) از سوی محققان و کارشناسان پهنه زیرمجموعه سازمان جهادکشاورزی استان به بهره برداران معرفی می شود.

فریدونی گفت: سرمایه گذاری برای ایجاد باغ از گونه هایی زیتون، انار و گردو که متناسب با اقلیم منطقه بوده و سازگار با خشکی هستند برای گلستان مناسب است و باید به متقاضیان سرمایه گذاری معرفی شود.

وی افزود: اصلی ترین طرح در دست پیگیری سازمان جهادکشاورزی گلستان، اصلاح باغ‌های زیتون (مقابله با سرمازدگی ) و گردو( اصلاح با پیوند زدن) است تا از این ظرفیت در افزایش راندمان تولید استفاده شود.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد باغ زیتون در اراضی غیرحاصلخیز و درجه ۲ نقش به سزایی در جلوگیری از فرسایش خاک، مهار سیلاب، حفظ محیط زیست و رونق اقتصاد بهره برداران ساکن در این مناطق دارد.

به گفته وی، باغ مرکبات به اصلاح ( جوان سازی ) احتیاج ندارد اما باغ های هسته دار به خاطر کوتاه بودن طول عمر باردهی آن ها نیازمند اصلاح مستمر هستند.

با وجود اهمیت سرمایه گذاری در حوزه باغبانی گلستان، ظرفیت تامین بخشی از نیاز ساکنان کشور به محصولات باغی از سوی بهره برداران این خطه، دسترسی کم هزینه به بازارهای اوراسیا با جمعیت بیش از ۲۸۰ میلیون نفر، توجه بیشتر مسوولان دستگاه های مرتبط استانی را می طلبد تا با تدوین نقشه راه جامع، از این ظرفیت بهره فراوان در حوزه جهش تولید، اشتغال و افزایش درآمد بهره برداران وارز آوری در آینده برده شود.

گلستان در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور رتبه های اول تا پنجم کشوری را دارد که در حوزه تولیدمحصولات باغبانی هلو رتبه اول، خرمالو مقام دوم و  زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

تولیدات حوزه کشاورزی در گلستان حاصل فعالیت ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار در این بخش معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص استان است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اشتغال زایی صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اشتغال زایی وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی اشتغال زایی صادرات غیر نفتی جهادکشاورزی گلستان هکتار باغ میوه باغ های بارور سرمایه گذاری حوزه باغبانی کشاورزی گلستان برای توسعه باغ توسعه باغ محصولات باغی بهره برداران اراضی شیبدار توسعه باغ ها باغ های مثمر گلستان گفت ایجاد باغ باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، گفت: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت الله محمدرضا ناصری صبح امروز در مراسم تقدیر از پیشکسوتان و معلمان برگزیده مجتمع خاتم الانبیاء با تبریک روز معلم و قدردانی از معلمانی که در مسیر تربیت و آموزش فرزندان این مرز و بوم تلاش می کنند، اظهار کرد: معلم رسالتی دارد که این رسالت، هدایت و ارشاد است و علاوه بر تعلیم، تربیت را نیز باید مدنظر داشته باشد و این دو را با هم جلو ببرد. 

وی عنوان کرد: اگر تعلیم و  تربیت به عنوان دو بال انسان با هم جلو بروند و آنگاه انسان به کمال خواهد رسید. 

امام جمعه یزد ادامه داد: اگر امروز بسیاری از انسان‌ها از حرکت در این مسیر جا مانده اند، به این دلیل است که تعلیم و تربیت همزمان حرکت نمی‌کنند ضمن اینکه هدف زندگی را نیز فراموش کرده ایم در حالی که اگر هدف زندگی روشن شود، سبک زندگی خود مشخص می‌شود. 

 ناصری با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید بیان کرد: خداوند تمام عالم و هر آنچه در این عالم موجود است را برای بشر خلق کرده بنابراین جهان آفرینش هدف دارد و هدف آن رسیدن بشر به کمال الهی است. 

وی با بیان اینکه یکی از راه های رسیدن به کمال، کسب رضایت الهی و حرکت در مسیر الهی است، عنوان کرد: باید هر حرکتی که انجام می‌دهیم فقط به خاطر خدا باشد و فقط رضایت خدا را مدنظر داشته باشیم. 

نماینده ولی فقیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود، افزود: معلمان باید دین خود را به دانش آموزان و جامعه ادا کنند و در جهت راهنمایی و ارشاد آنها اقدام کنند. 

ناصری با بیان اینکه دانش آموزان باید با خدا مأنوس شوند، تاکید کرد: همه ما در برابر فرزندان این مرز و بوم وظایفی داریم که باید به درستی آن را انجام دهیم و بدانیم که کودکان، بندگان معصوم خدا هستند و والدین و معلمان هر کدام به سهم خود وظایفی در زمینه تربیت آنها داریم. 

وی تصریح کرد: باید ارزش های این کودکان را شکوفا و استعدادهای آ‌نها را کشف کنیم نه اینکه آنها را در فضای مجازی به حال خود رها کنیم تا دشمنان هر گونه که خود صلاح می دانند از آنها بهره برداری کنند. 

امام جمعه یزد یادآور شد: نقش معلمان در واقع همان نقشی است که خداوند متعال از حضرت موسی(ع) طلب کرد و از او خواست تا خدا را به نحوی به بندگانش معرفی کند که بندگان، دوستدار و محب الهی شوند. 

وی تاکید کرد: معلم شدن سعادت می خواهد و افتخار بزرگی است و باید مراقبت کنیم معلمی باشیم که حرکت او مورد قبول و رضایت درگاه احدیت است.  

فرمانده سپاه الغدیر نیز در این مراسم با اشاره به دغدغه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در زمینه تقویت تفکر، تعقل و تدین در مدارس و نقش موثر معلمان در این زمینه اظهار کرد: تلاش ما در مجتمع آموزشی خاتم الانبیاء، جذب معلمانی با این ویژگی و حرکت در مسیر رفع دغدغه نماینده ولی فقیه در استان یزد است. 

سردار حسین زارع کمالی با اشاره به محورهای مدنظر رهبر معظم انقلاب در مورد معلمان عنوان کرد: همه ما قدردان تلاش های معلمان هستیم و امیدواریم معلمان در زمینه رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب گام بردارند. 

در این مراسم از معلمان برگزیده و پیشکسوتان مجتمع خاتم الانبیاء یزد تجلیل شد.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد
  • معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • رشد ۱۴ برابری تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در همدان
  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • ولایت‌محوری گام نهادن در مسیر اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴