Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@20:03:44 GMT

می‌توان به سمت توافق دومرحله‌ای رفت

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۷۲۲۸

می‌توان به سمت توافق دومرحله‌ای رفت

گروه سیاست نامه نیوز: سفر بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران گویا نتیجه داد و مذاکرات برجامی در روزهای آینده از سر گرفته می شود.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با نامه نیوز درباره از سرگیری مذاکرات برجامی و نتیجه احتمالی آن گفت: سفر بورل یکی از آخرین شانس های احیای برجام قبل از انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او قبل از سفر به تهران همراه مورا یک شام کاری با رابرت مالی داشت بنابراین این طور بر می آید که حامل پیام آمریکا برای ایران بود.

وی افزود: به حدی نقش عوامل آشوب ساز در چندماهه اخیر تعلیق مذاکرات جدی شد که همه طرف‌ها احیای دیپلماسی را در جهت منافع ملی خودشان ارزیابی می کنند. به گونه ای بی سابقه در این مدت تصاعد گسترش بحران بین ایران و رژیم صهیونیستی رخ داد که معنایش این بود که ایران و اسرائیل عملا اختلافاتشان را در هر حوزه ای به بالاترین سطح اختلاف می رسانند، به طوری که این اختلافات قابلیت مدیریت ندارد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر اختلافات و چالش ها بین ایران و اسرائیل به موضوع هسته ای برسد، آن موقع نوعی جنگ سرد هسته ای را در منطقه شاهد خواهیم بود که نمونه اش را بین پاکستان و هند می بینیم، نتیجه اش هم آن است که هیچ گاه اختلافات این دو کشور با وجود گذشته دهه ها حل نشده است.

وی ادامه داد: اگر برجام به نتیجه نرسد، شاید حین انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا شاهد باشیم جرقه جنگ سرد هسته ای در منطقه زده شود؛ 46 درصد در انرژی جهان از این منطقه تأمین می شود که در شرایط جنگ سرد هسته ای این منطقه به یک منطقه مدیریت ناپذیر برای بازیگران جهانی و منطقه ای تبدیل خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی بیان کرد: به حدی تهدیدات جدی بود که موضوع به سطح مذاکرات با واسطه ایران و آمریکا کشیده شد. الان هم تنها فقط ایران و آمریکا هستند که منافع شان در گرو احیای برجام است. البته اروپایی ها نیز علاوه بر نگرانی امنیتی، نگرانی در حوزه تأمین انرژی هم دارند.

وی افزود: ایران 2 بار فرصت اساسی احیای برجام را از دست داد و الان آمریکا در شرایطی است که حاضر است بالاترین حد مقدور امتیازات را به ایران بدهد و ایران باید از این فرصت استفاده و مذاکرات را احیا کند. اگر طرفین به این نتیجه برسند که قاعده همه یا هیچ منجر به یک شکست جدید در مذاکرات می شود می توانند به سمت توافق دومرحله ای حرکت کنند و تا جایی که امکان دارد ایران و آمریکا تعیین کننده و دیگر اعضا تنها امضاکننده یا ناظر توافق باشند.

فلاحت پیشه احیای برجام را برای ایران مطلوب خواند و اظهار کرد: در وقفه چندماهه مذاکرات ایفای نقش منفی گروسی موجب بازی گری جانبدارانه آژانس شد. معتقدم اراده سیاسی در تهران و واشنگتن برای توافق شکل گرفته اگر دور تازه مذاکرات شروع شود امکان آن که حداکثر ظرف 2 ماه آینده یک توافق جدید را داشته باشیم وجود دارد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: انرژی ایران سیاست خارجی واشنگتن هسته ای احیای برجام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۷۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه

امیدواری به برقراری آتش‌بس در خاورمیانه سبب تثبیت قیمت نفت در روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود ادامه حمله‌ به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، مذاکرات خاورمیانه و امیدواری به برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت‌های نفت روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) پس از کاهش در معامله‌های روز گذشته ثبیت شود. این در حالی است که سرمایه‌گذاران منتظر نشانه‌هایی از نتیجه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره بانکی هم هستند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه‌شنبه تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۷ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سه‌شنبه با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی گفت: مذاکرات کنونی برای برقراری آتش‌بس احتمالی بین حماس و رژیم صهیونیستی، فعالان بازار را به سمت کاهش بیشتر صرف ریسک ژئوپلیتیک در قیمت‌های نفت سوق داده است، حال آنکه نشست آتی بانک مرکزی همچنین ابهام‌های کوتاه‌مدتی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: حفظ نرخ بالای بهره بانکی برای مدت طولانی می‌تواند سبب افزایش بیشتر ارزش دلار آمریکا شود و در عین حال خطرهایی را برای چشم‌انداز تقاضای نفت ایجاد کند.

از سویی دیگر ادامه حمله‌ حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در جنوب مسیر تجاری کانال سوئز از افت قیمت نفت جلوگیری کرده است و در صورت پیش‌بینی فعالان بازار مبنی بر ایجاد اختلال در عرضه نفت خام، ریسک افزایش می‌یابد.

در بخش اقتصادی هم سرمایه‌گذاران این هفته منتظر بررسی سیاست بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم ماه مه (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت‌ماه) اعلام شود. این در حالی است که تورم مقاوم آمریکا انتظار بازار را برای هرگونه کاهش نرخ بهره از بین می‌برد و می‌تواند ارزش دلار آمریکا را بالا ببرد و تقاضای نفت را مختل کند.

برخی سرمایه‌گذاران با احتیاط پیش‌بینی می‌کنند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ یک‌چهارم درصد افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • دانشگاه‌ها؛ پاشنه آشیل دولت آمریکا / عملیات وعده صادق نتیجه اقتدار علمی ایران است   
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • آیا چین می‌تواند؟