Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن‌نژاد با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی آب پشت سدها نسبت به مشابه سال گذشته، گفت: طرح‌هایی در راستای احیاء و تعادل بخشی منابع آب در لرستان اجرا شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داریوش حسن‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: وجود لایه های حاوی مواد نفتی در اعماق کم و همچنین حفاری چاه‌های آب در اعماق زیاد منجر به تداخل آب زیرزمین و لایه های نفتی می­‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کف شکنی چاه های خشکیده را از دیگر دلایل این پدیده برشمرد و افزود: وجود یا عدم وجود توجیه اقتصادی برای موضوع مذکور، مستلزم مطالعات و اکتشافات پیشرفته و دقیق می باشد و صرف وجود مواد آلاینده نفتی در چاه‌های آب که عمدتا با اعماق زیر ۲۰۰ متر می باشند نمی تواند دلیلی بر وجود لایه های نفت با پتانسیل بالا در منطقه به حساب آید.

مدیرکل آب منطقه ای لرستان از مدار خارج شدن چاه کشاورزی به دلیل از بین رفتن کیفیت آب و در نتیجه آن تغییر اراضی از حالت آبی را یک زیان حاصل از این موضوع دانست و بیان کرد: برای برطرف سازی این مشکل و جلوگیری از خسارات، باید با مطالعات دقیق ژئوفیزیک لایه های آبدار و لایه های حاوی مواد نفتی را به دقت شناسایی نمود و از هرگونه حفاری در نزدیکی لایه های حاوی نفت خودداری نمود.

وی تصریح کرد: خروج مواد هیدروکربنی از چاه ها در دراز مدت می تواند باعث آلودگی لایه های آبدار و آبخوان ها شود و این امر، باعث عدم امکان بهره برداری از منابع آب زیرزمینی خواهد شد؛ همچنین در صورت استفاده از آب‌های آلوده، احتمال آلودگی لایه های خاک زراعی نیز وجود دارد.

حسن نژاد مطالعه و اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله سدهای دارای تخصیص آب را از برنامه های شرکت آب منطقه ای لرستان به جهت کاهش میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی برشمرد و عنوان کرد: عمده ترین دلیل برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی که منجر به افت شدید سطح آب آبخوان‌ها شده و احتمال فرونشست دشت‌ها را در پی خواهد داشت، عدم رعایت الگوی کشت و کاشت محصولات با نیاز آبی بالا و مغایر با میزان ذخایر آب زیرزمینی است؛ در این راستا سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی کشت، موظف است سالانه با تعریف الگوی کشت متناسب با وضعیت منابع آب، مدیریت کافی را در این زمینه اعمال نماید.

مدیرکل آب منطقه ای لرستان گفت: خشکسالی و فرونشست زمین به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی به میزان بیش از تغذیه آبخوان می باشد که این امر به تدریج منجر به فرونشست و از بین رفتن تدریجی آبخوان‌ها خواهد شد؛ در صورتی‌که ورود مواد نفتی به داخل چاه‌ها به دلیل حفاری بیش از حد چاه به منظور برداشت آب بیشتر و ورود به لایه های زیرین است که حاوی مواد نفتی می باشند، بنابراین می توان این دو امر را در ارتباط با هم به حساب آورد.

حسن نژاد با بیان اینکه اجرای طرح‌های احیاء و تعادل بخشی منابع آب از جمله انسداد چاههای غیر مجاز از اقدامات انجام شده شرکت آب منطقه ای لرستان بوده است، خاطرنشان کرد: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها، اجرای برنامه های اطلاع رسانی و فرهنگسازی، فعالیت گروه‌های گشت و بازرسی جهت جلوگیری از تخلفات حوزه آب، قطع برق و پلمب چاه‌های متخلف، تدقیق میزان اراضی در مجوزهای صادر شده، راه اندازی سامانه دوسویه آب و برق، فعالیت ۱۸ گروه گشت و بازرسی در سطح استان جهت جلوگیری از تخلفات حوزه آب از دیگر فعالیت های این شرکت بوده است.

وی اظهارداشت: با توجه به کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری و بهره برداری از منابع آب زیرزمینی در فصل کشاورزی، افت سطح آب زیرزمینی روند افزایشی داشته و به دلیل بهره برداری بیش از توان سفره آب زیرزمینی، احتمال کاهش شدید یا حتی خشک شدن بسیاری از چاه ها و چشمه ها در اوج مصرف اعم از شرب، صنعت وکشاورزی دور از انتظار نیست.

حسن نژاد متوسط بارندگی استان درسال آبی جاری را  حدود ۳۶۱ میلی متر اعلام و افزود: این آمار نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد افزایش و نسبت به متوسط دوره آماری حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل آب منطقه ای لرستان بیان کرد: حدود ۳۷ درصد از مخازن سد در حال حاضر پر می باشد و حجم آب موجود در مخازن نسبت به سال گذشته کاهش ۳۵ درصدی داشته است.

وی عنوان کرد: لازم به ذکر است با توجه کاهش بارندگی نسبت به دوره آماری و بهره برداری از رودخانه ها در فصل کشاورزی، دبی رودخانه ها نیز روند کاهشی داشته و به دلیل بهره برداری از رودخانه ها در اوج مصرف، احتمال خشک شدن مسیر هایی از رودخانه های اصلی وکل مسیر رودخانه های فصلی در تابستان سال ۱۴۰۱ وجود دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منابع آب زیرزمینی آب منطقه ای لرستان بهره برداری رودخانه ها مواد نفتی حسن نژاد چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت امروز سه‌شنبه در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه لرستان در سال جاری، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی استان حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه باید تبصره‌های قانون بودجه را به‌خوبی مطالعه کنند و سهم همه اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی خود را از قانون بودجه احصا کنند و سازمان مدیریت موظف است با اولویت پروژه‌های استانی نیمه‌تمام جمع‌بندی کند که بتوانیم برای جذب منابع اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در استان، گفت: به‌زودی یک نفر در استان به‌عنوان مسئول تأمین منابع در استان و تهران معرفی خواهد شد که متعاقب این امر، دستگاه‌ها موظف هستند یک نفر را به‌عنوان مسئول تأمین منابع خود برای پیگیری و تسهیل امور معرفی کنند.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه برای جبران عقب‌افتادگی‌های استان باید تأمین منابع صورت بگیرد، افزود: بدون تأمین منابع، امکان انجام مدیریت جهادی برای اجرای پروژه‌ها و فعالیت‌های بزرگ نیست.

شفقت با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی استان هزینه‌های باقی‌مانده تملک دارایی را حداکثر تا ۳۱ تیرماه هزینه کنند، افزود: باتوجه‌به مهلت قانونی خرج کرد تملک دارایی تا ۳۱ شهریور در این صورت می‌توان از وزارتخانه‌ها درخواست منابع کرد.

وی با تأکید بر پاسخ‌گویی سریع بر استعلام‌های قانونی دستگاه‌ها، گفت: پاسخ کارشناسی برای رد استعلام و سرعت عمل برای پاسخ‌گویی به استعلام‌ها برای پیشبرد امور در استان ضروری است.

استاندار لرستان جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان را مهم‌ترین و کلیدی‌ترین جلسه استان برشمرد و افزود: حضور تمام اعضا در این جلسه الزامی است.

کد خبر 6093627

دیگر خبرها

  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • تأکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!