Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@23:34:01 GMT

صدور کارت پایان خدمت به شرط مهارت آموزی

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۰۷۱۵

صدور کارت پایان خدمت به شرط مهارت آموزی

مشاورعالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی با اعلام اینکه تا کنون یک میلیون سرباز در دوره‌های مهارت آموزی شرکت کرده اند، بیان کرد: در آینده با پوشش صد درصدی سربازان در طرح سرباز ماهر هیچ کارت پایان خدمتی صادر نمی‌شود مگر آنکه حداقل دو مهارت را فرد فرا گرفته باشد.

روزنامه ایران: سرتیپ دوم پاسدار موسی کمالی مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری برای مهارت آموزی به سربازان که به نیروهای مسلح کشور تأکید کردند سربازان علاوه بر آموزش مسائل نظامی در نیروهای مسلح باید کار و مهارت را فرا بگیرند گفت: جوانان کشور در بهترین دوران عمر خود وارد خدمت سربازی می‌شوند و حدود 17 تا 24 ماه برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشور وقت می‌گذارند  لذا مقرر شد از ظرفیت سربازی برای توانمندسازی و مهارت آموزی جوانان استفاده شود تا جوانانی که در خدمت مقدس سربازی هستند بتوانند با دست پر و با کوله باری از دانش، اطلاعات و مهارت فنی خدمت را به پایان برسانند و این خدمت دو ساله آورده‌ای برای جوانان داشته باشد تا در پایان دوره و خروج از خدمت سربازی بتوانند کسب و کاری را راه‌اندازی کرده و مشغول به کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نحوه اجرای این مهارت آموزی بیان کرد: ازسال 1397 قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه با هدف آموزش مهارت به سربازان با برنامه‌ای پنج ساله ایجاد شد. از برنامه‌های این قرارگاه می‌توان به آموزش حداقل یک مهارت تخصصی و یک مهارت عمومی اشاره کرد تا شعار ورود سرباز و خروج سرباز ماهر تحقق یابد. این مهارت‌ها صرفاً از سوی قرارگاه به سربازان آموزش داده نمی‌شود و برای این امر تفاهمنامه‌هایی  با سازمان‌ها و وزارتخانه‌هایی که صلاحیت مهارت آموزی دارند، از جمله سازمان فنی و حرفه‌ای، سازمان آموزش و پرورش، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ورزش و جوانان و... منعقد شده است.


سردار کمالی در پاسخ به اینکه آیا همه سربازان ملزم به شرکت در کلاس‌های مهارت آموزی هستند، اظهار داشت: همه سربازان حتی با دارا بودن مدرک تحصیلی عالی تحت پوشش این برنامه‌ها خواهند بود و برای این دوره‌ها بالغ بر 500 مهارت شناسایی شده است و از سال 97 تا کنون حدود یک میلیون سرباز مهارت‌های فنی و حرفه‌ای، کشاورزی، ارتباطات و مهارت‌های عمومی همچون سبک کسب و کار، سبک زندگی، آموزش قوانین مالی و نحوه استفاده از فضای مجازی برای ایجاد کسب و کار و... را آموزش دیدند. امسال هم برای پانصد و 20 هزار سرباز آموزش‌های عمومی و تخصصی را در نظر گرفته‌ایم. این کلاس‌ها در کل کشور و به سربازان تحت خدمت ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع آموزش داده می‌شود و همه یگان‌ها بحث مهارت آموزی را شروع کرده‌اند و این را به سربازان می‌گویم که مهارت آموزی حق شماست و این امر را از فرماند‌هانتان مطالبه کنید.


سرتیب دوم  پاسدار کمالی با اشاره به قوانین ایجاد شده برای این دوره‌های مهارت آموزی گفت: برای قانونی شدن این طرح از ظرفیت قوانین فعلی استفاده کرده و قوانین جدید مورد نیازرا تدوین کردیم. به همین منظور سند ملی مهارت آموزی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه شده و در شورای عالی اشتغال به تصویب رسید و از سوی ریاست جمهوری ابلاغ شد. این سند به‌عنوان سند میثاق یگان‌های کشوری و لشکری است که با کمک هم مهارت‌های منجر به اشتغال را آموزش دهند ،همچنین ما لایحه‌ای را تنظیم و به دولت ارائه کردیم که یک فصل به‌عنوان فصل دهم به قانون خدمت وظیفه عمومی تحت عنوان مهارت آموزی و اشتغال اضافه کنند.
وی افزود: برای تحقق این موضوع کارگروهی را در استانداری سراسر کشور به ریاست معاون اقتصادی استاندار تشکیل دادیم که تمام یگان‌های مستقر درهر استان و ادارات کل ،مثل فنی و حرفه‌ای، کشاورزی، آموزش و پرورش و... در این کارگروه جمع شدند که کارشان از آموزش مهارت تا اشتغال سربازان وظیفه است.


مشاورعالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی با بیان آنکه هدف ما در این برنامه 5 ساله بود و مقرر شده بود در 1401 به ظرفیت صد درصدی آموزش برسیم، اظهار داشت: این برنامه از سال 97 با نام رویش، کلید خورد و با آموزش 20 درصد از سربازان برنامه را پیش بردیم. طبق برنامه‌ریزی‌ها قرار بود امسال پوشش این برنامه صد درصد سربازان را در بر گیرد که هر سرباز حداقل دو مهارت را آموزش دیده باشد اما متأسفانه دو سال وقفه کرونایی ما را از برنامه عقب گذاشت و امسال مبنا را بر 70درصد گذاشتیم یعنی 70 درصد سربازان الزاماً باید این آموزش را دیده باشند. امیدوارم در سال 1402 یا 1403 ظرفیت را به صددرصد برسانیم و آن زمان اعلام خواهیم کرد که صدور کارت پایان خدمت بدون گذراندن دوره مهارت آموزی ممنوع است.
کمالی در پایان صحبت‌هایش به ایجاد سامانه‌ای برای رصد نتیجه این آموزش‌ها اشاره کرده و گفت: تاکنون یک میلیون سرباز را آموزش داده ایم و این افراد را برای دریافت تسهیلات به کارگروه مهارت تا اشتغال معرفی کردیم و برای آگاهی از نتیجه این آموزش‌ها در جامعه در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد سامانه‌ای هستیم که در آن اطلاعات سربازان آموزش دیده درج شود و تا ایجاد اشتغال و رسیدن به کاری پایدار این جوانان را رصد خواهیم کرد و به مناسبت دو سال خدمتی که سربازان به کشور می‌کنند ما سه سال از هر سرباز پشتیبانی خواهیم کرد تا این افراد به اشتغال پایدار دست یابند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قرارگاه مرکزی مهارت آموزی مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۰۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج

‌طالب محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دستاوردها، ابتکارات و توانمندی‌های خوداتکایی، خودکفایی و خوداشتغالی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان در سومین نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات و تولیدات کارگاه‌های خود اتکایی مدارس شبانه‌روزی استان در سنندج عرضه شد.

‌وی بیان کرد: این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا دانش‌آموزان ضمن کسب مهارت‌های زندگی و آماده شدن برای ورود به مرحله دیگر از زندگی، توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته و استعدادهای بالقوه خود را فعل سازند.

محمدی با بیان اینکه در سه غرفه این نمایشگاه توانمندی‌های دانش آموزان با نیاز ویژه شهرستان سنندج به نمایش گذاشته شده، مهارت آموزی را از بهترین کارها برای دستیابی به اشتغال مطمئن دانست و اظهار کرد: در این نمایشگاه‌ها دانش آموزان آثار و دست سازه‌های خود را در زمینه‌های مختلف هنری و فنی به نمایش گذاشته‌اند.

وی هدف از حضور دانش آموزان مراکز متوسطه استثنایی در این نمایشگاه را ارتقای اعتماد به نفس و ایجاد پیوند میان دانش‌آموزان با نیازهای ویژه و عادی عنوان کرد و افزود: این دانش‌آموزان دارای توانمندی‌های زیادی هستند که با فراهم شدن امکانات و بستر مناسب می‌توانند بر محدودیت‌های خود غلبه کنند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: خودباوری و خود اتکایی از محوری‌ترین اصول تربیتی دانش آموزان است که باید در آموزش و تربیت دانش آموزان مد نظر قرار گیرد.

رییس‌آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهارت آموزی است، گفت: پرورش یافته سیستم آموزشی باید دارای حداقل یک مهارت باشد به گونه‌ای که در صورت جدایی از نظام تعلیم و تربیت رسمی در هرمرحله، توانایی تأمین زندگی خود و اداره خانواده را داشته باشد.

محمدی با اشاره به پرورش نیروی ماهر و فراهم کردن ساختارهای مناسب مهارت‌آموزی به‌عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر افزود: مهارت آموزی، استعدادیابی وتقویت مهارت‌های پایه با رویکرد کارآفرینی در نظام آموزش وپرورش می‌تواند برطرف کننده بسیاری از نیازهای آینده بازار کار متناسب با ظرفیت درونی دانش آموزان باشد.

رییس‌آموزش و پرورش استثنایی استان با بیان اینکه توجه به حرفه آموزی در نظام آموزش و پرورش می‌تواند برطرف‌کننده بسیاری از نیازهای آینده کشور باشد، اظهار کرد: همواره تلاش بر این است که بسترهای لازم برای آموزش مهارت‌های حرفه‌ای به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه فراهم شود.

گفتنی است؛ این نمایشگاه از ۸ تا ۱۰ اردیبهشت ماه هر روز از ساعت ۱۵ الی ۲۱ با نمایش دست ساخته‌های دانش آموزان متوسطه کاردانش خاص هنرستان‌های دخترانه گل‌ها وپسرانه نوآوران سنندج برای بازدید عموم آزاد است.

کد خبر 6090988

دیگر خبرها

  • میانگین مدت خدمت سربازان اعلام شد
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • سربازان زن صهیونیست دچار حملات پانیک می‌شوند
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • ۲۴۰ هزار سرباز در کشور مهارت تخصصی فرا گرفتند
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال