Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@18:58:54 GMT

عمده ترین شعار امام نه شرقی نه غربی بود

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۳۲۹۰۴

عمده ترین شعار امام نه شرقی نه غربی بود

رئیس دیوان عالی کشور گفت: عمده ترین شعار امام (ره) در دوران حیات خود، شعار "نه شرقی و نه غربی" بود.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، نخستین همایش بین المللی تبیین اندیشه‌های امام خمینی (ره ) از منظر حقوقدانان با حضور رئیس دیوان عالی کشور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه و مهمانان بین المللی، در محل سابق مجلس شورای اسلامی، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دیوان عالی کشور، در این همایش، اظهار کرد: ابعاد شخصیت و دیدگاه‌های امام خمینی (ره)  برای خیلی‌ها، به خصوص نسل جدید ناشناخته مانده است و هنوز نتوانسته‌اند به عمق دیدگاه‌های آن حضرت پی ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم با بیان اینکه دیدگاه‌های امام خمینی (ره) فراملی فرا زمینی و فرادینی است، تصریح کرد: آنچه در دیدگاه آن حضرت است، انسانیت و بشریتی است که مرز ندارد و هر کس به یک شکل از این دیدگاه‌ها شناخت پیدا می‌کند و درک جامعی از امام (ره) ندارند.

مرتضوی مقدم در ادامه خطاب به حقوقدانان حاضر در جلسه گفت: دانشمندان به فراخور درک و فهم خود آن حضرت را فهم می‌کنند، لذا شما اگر بخواهید دیدگاه امام (ره) را درک کنید به واکنش‌های آن حضرت نسبت به پدیده‌های شومی که در دنیا اتفاق افتاده بود، توجه کنید و بنگرید که امام خمینی (ره) در مقابل ظلم‌ها ،تجاوزها، بی‌عدالتی‌ها و استعمارگری‎ها، چگونه موضع‎گیری می‌کردند و واکنش نشان می‌داند و به نوعی دیدگاه‌های امام راحل در این واکنش‎ها چه بود.

وی با تاکید بر اینکه نوشته‏ها و سخنرانی‎های امام راحل  در حقوق عمومی، حقوق خصوصی و حقوق اساسی  پیداست، تصریح کرد: دیدگاه‎های امام خمینی (ره) در فرمان هشت ماده‎ای آن حضرت متبلور است و قانون‌گذاری جمهوری اسلامی ایران برگرفته از همین دیدگاه‎های امام خمینی (ره) است، ایشان در فرمان هشت ماده‎ای،  دولت را برای شرعی کردن مقررات و قوانین کشور مکلف کرده است و امام راحل در حکمی که برای انتصاب اولین رئیس دیوان عالی کشور و یا اولین دادستان کل کشور صادر می‌کند از قوه قضاییه نوین بحث می‎کند.

رئیس دیوان عالی کشور با طرح این سؤال که قوه قضاییه نوین چه نوع قوه قضاییه‌ای است، عنوان کرد: امام  خمینی (ره) قوه قضاییه نوین را قوه‌ای می‎دانست که احکام اسلامی و شرعی در آن مجری و اجرا شود و از طرفی عدالت‌محور، ظلم ستیز و حق‌گرا باشد و در همین راستا دستور تصویب قوانین سازنده شرعی و اسلامی را صادر می‌کند.

قوانین غیر شرعی  وطاغوتی به جا مانده باید در اسرع وقت تغییر کند

مرتضوی مقدم ادامه داد: امام راحل  در فرمان هشت ماده ‎ای در خصوص قوانین غیر شرعی  وطاغوتی به جا مانده، به مسئولین وقت تشر و فریاد می‎زند که این قوانین باید در اسرع وقت تغییر کند.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: امام خمینی (ره) راهبرد تصویب قوانین را تعیین کرد، دیدگاه‎های امام راحل به نحوی در قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری گنجانده شده است، حضرت امام (ره) در کلمات خود به حریم خصوصی، ممنوعیت تجسس و تحقیقات از زندگی خصوصی اشاره داشته که این موارد دقیقاً در قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده است.

عمده ترین شعار امام (ره) در دوران حیات خود، شعار "نه شرقی و نه غربی" بود 

مرتضوی مقدم گفت: عمده ترین شعار امام (ره) در دوران حیات خود، شعار “نه شرقی ونه غربی” بود، که از دید حقوقدانان سراسر دنیا یک دیدگاه نوین است،  یعنی نظام نوینی داشته باشیم که قوانین شرق و غرب بر آن حاکم نباشد. 

وی ادامه داد: دیدگاه‎های امام خمینی (ره) سیاستمداران بی اطلاع از اسلام را، سردرگم کرده است چراکه این دیدگاه‏ها با معیارهای شناخته شده جهانی منطبق نیست.

دیدگاه‎های امام خمینی (ره) سیاستمداران بی اطلاع از اسلام را سردرگم کرده است

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه یکی از راه‎های شناخت شخصیت امام راحل این است که ببینیم دشمنان و دوستان خارجی در مورد امام (ره) چه می‌گویند، اظهار کرد: سیاستمدار کهنه‎کار، راهبرد شناس و موقعیت‌شناسی همچون “هنری کسینجر” می‎گوید: ” آیت الله خمینی غرب را با بحران برنامه‎ریزی مواجه کرد، او با معیارهایی غیر از معیارهای شناخته شده دنیا سخن می‌گفت و عمل می‎کرد و گویی از جای دیگر الهام می‎گرفت.

وی یا ذکر چند مثال دیگر در این زمینه گفت: به اعتقاد گورباچف، امام خمینی فراتر از زمان می‌اندیشید و در بعد زمان نمی‌گنجید، همچنین “بی‌نظیر بوتو” سیاستمدار پاکستانی بیان می‌داشت که پیام‌های امام خمینی در آینده چراغ هدایت مسلمان است.

رئیس دیوان عالی کشور همچنین به جمله نویسنده مشهور مراکشی "ادریس کتانی" در خصوص حضرت امام اشاره کرد و گفت: به اعتقاد این نویسنده، مهمترین کار امام خمینی حفاظت از اسلامی ماندن انقلاب بعد از پیروزی است. او ادامه می‌دهد،  من در متن انقلاب بزرگ الجزایر بودم که مردم با شعارهای اسلامی به استعمار ۱۳۰ ساله فرانسه پایان دادند ولی بعد از انقلاب مارکسیست‌ها و سوسیالیست‌ها مسلمانان را کنار زدند و قدرت را به دست گرفتند.

مرتضوی مقدم در پایان ضمن تشکر از حاضرین در جلسه خاطرنشان کرد: از دست اندرکاران، به دلیل برپایی این جلسه باشکوه کمال تشکر را دارم.

نخستین همایش بین‌المللی تببین اندیشه‌های حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت هفته قوه قضاییه به دعوت مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه صبح امروز ۵ تیرماه  با حضور مهمانان داخلی و خارجی در مجلس سابق شورای اسلامی برگزار شد.

ادامه دارد...

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رییس دیوان عالی کشور دیدگاه های امام خمینی رئیس دیوان عالی کشور مرتضوی مقدم قوه قضاییه دیدگاه ها امام راحل نه شرقی نه غربی آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها

انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص ادعای برخی از رسانه های خبری مبنی بر بدهی ۶۰ همتی شرکت های پتروشیمی به شرکت ملی گاز ایران بیانه ای را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، به دنبال خبری تحت عنوان "بدهی ۶۰ همتی پتروشیمی ها به شرکت ملی گاز"، در فضای مجازی برخی رسانه های خبری و به نقل از گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در حال انتشار است، انجمن نفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی توضیحاتی را ارائه داد.

بر اساس اعلام این انجمن، در بند ۲-۲ گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تحت عنوان  "بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور" که صرفاً بر اساس گزارشات مالی ارائه شده توسط شرکت ملی گاز ایران تهیه گردیده، عبارت ذیل تصریح شده است :"بطوری که در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان مطالبات بابت فروش گاز به صنایع عمده ایجاد شده است" 

همانطوری که در متن گزارش اشاره شده است، مطالبات ۶۰ همتی ادعا شده توسط شرکت ملی گاز ایران، مربوط به همه صنایع عمده کشور است نه فقط شرکتهای پتروشیمی! حال اینکه چرا برخی رسانه های خبری، علیرغم تصریح و شفافیت متن گزارش و بصورت غیر حرفه ای این مطالبات ادعایی را صرفاً متوجه پتروشیمی ها دانسته اند، جای تعمّق دارد!

شرکت ملی گاز ایران به استناد مصوبه شماره ۱۶۸۵۰/م/ت ۶۱۱۶۹ هـ مورخ ۲۹/۰۳/۱۴۰۲ هیأت وزیران (که توسط مجلس شورای اسلامی و طی نامه شماره ۳۷۸۵۹/هـ ب  مورخ  ۱۷/۰۵/۱۴۰۲ ریاست محترم مجلس شورای اسلامی بر خلاف قانون تشخیص داده شد) در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۲ اقدام به صدور صورتحسابهایی برای شرکتهای پتروشیمی نمود که جمعاً در حدود ۲۴ همت بیش از واقعیت بوده و هم اکنون این اختلاف در مراجع ذیصلاح در حال بررسی است. همانطور که اشاره شده این مبالغ ادعایی ناشی از محاسبه نرخ گاز خوراک و سوخت ۷۰۰۰  و ۴۰۰۰ تومانی برای ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۲ بود که توسط مجلس محترم برخلاف قانون تشخیص داده شد.

بیش از ۴ همت از مطالبات ادعایی شرکت ملی گاز از شرکتهای متانول ساز مربوط به اینست که شرکت ملی گاز ایران به اشتباه در سال ۱۴۰۲ بهای گاز سوخت این شرکتها را نیز معادل گاز خوراک محاسبه نموده است. در حال حاضر این اشتباه در محاسبات، توسط شرکت ملی گاز ایران در دست بررسی و اصلاح است.

  شرکت های پتروشیمی تولیدکننده اوره از بابت تحویل حدود ۱۱ میلیون تن کود شیمیایی اوره به وزارت جهاد کشاورزی از نیمه دوم ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۲ و با قیمت تکلیفی ۸۰۰ تومان در هر کیلوگرم، بیش از ۵۰ همت از دولت محترم طلب دارند که طی این سالها ارزش واقعی خود را به میزان قابل توجهی از دست داده است. در حالی شرکت ملی گاز بارها گاز خوراک همین شرکت های اوره ای را به دلیل تأخیر بیش از ۱ ماهه در پرداخت صورتحساب گاز قطع می کند که مطالبات چندین ساله این شرکت ها همچنان بدون برنامه مشخصی برای تسویه آنها در حال افزایش است.

 شرکتهای پتروشیمی صادرکننده، مبالغ متنابهی از بابت استرداد مالیات بر ارزش افزوده سنوات قبل از سازمان  امور مالیاتی طلبکارند که با تأخیرات طولانی و مدت دار تسویه میشو متأسفانه مطالبات شرکتهای پتروشیمی نه در گزارشات مرکز پژوهشهای مجلس و نه بصورت خیلی جدی از سوی رسانه های خبری (به عنوان زبان گویای فعالین اقتصادی، سهامداران و خیل ِعظیم ذینفعان این صنعت)، مورد پیگیری و مطالبه گری قرار نمیگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • دیدگاه علما و روحانیون شیعه و سنی کردستان در مورد امام صادق(ع)
  • اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا پایان اردیبهشت
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا