Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای بهمن عبداللهی گفت: در هفته گذشته ایران به عنوان عضو منتخب در انتخابات ICA (اتحادیه بین المللی تعاون) برگزیده شد. بخش تعاون در همه کشور‌های دنیا وجود دارد. تعاون با اینکه عنوانی اسلامی است حتی در کشور‌های کاپیتالیسم (سرمایه داری) نیز وجود دارد.

 رئیس اتاق تعاون ایران می‌گوید: ۱.۲ میلیارد نفر در دنیا عضو تعاونی‌ها هستند و ۱۲ درصد از مردم دنیا اشتغالشان در تعاونی‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۱۰ کشور در دنیا عضو اتحادیه ica هستند و کشور‌های غربی از کاندید شدن ایران در این اتحادیه استقبال کردند.

آقای عبداللهی در ادامه نشست خبری با اهالی رسانه به پرسش‌های زیر پاسخ داد.

اتاق تعاون در زمینه تامین کالای اساسی چه کمکی به کشور می‌کند؟

آقای عبداللهی: یکی از کار‌های اساسی تعاونی‌ها تولید کالای کشاورزی است؛ که در حوزه کشاورزی ۵۲ درصد تعاونی‌ها نقش آفرینی کردند.

کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون نیز در همین حوزه فعال شد و با توجه به کمبود مواد غذایی و بحرانی که در دنیا برای تامین کالای اساسی وجود دارد تعاونی‌ها نقش آفرینی می‌کنند.

نقش تعاونی‌ها در اشتغال چیست؟

آقای عبداللهی: طبق داده مرکز ملی آمار، قریب به ۹ درصد اشتغال کشور به وسیله تعاون است و تعاون سهم ۶ یا ۷ درصدی در تولید ناخالص داخلی دارد. این انتظار می‌رود که با کمک مراجع دولتی ۹ درصد اشتغال به ۱۵ درصد برسد و ایجاد اشتغال در تعاونی ارزان‌تر از سایر بخش‌ها است.


آزاد سازی سهام عدالت در دست تعاونی‌ها است؟

آقای عبداللهی: از زمانی که دستور آزاد سازی سهام عدالت توسط رهبری داده شد؛ تلاش‌هایی مبنی بر حذف تعاونی‌ها و جایگزینی شرکت‌های سرمایه گذاری استانی صورت گرفت، که ما جلوی این امر را گرفته ایم.

پرتفوی سهام عدالت ۷۵۰ همت است از ۴۷ میلیون صاحبان سهام عدالت، ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب و اقدام به فروش سهام خود کردند که با پول آن نیاز خود را بر طرف کنند. ما به عنوان تعاونی‌ها علاقه‌مند بودیم که مردم از سود سهام عدالت استفاده کنند که ۲۷ میلیون نفر نیز روش غیر مستقیم را انتخاب و از سود سهام بهره بردند.

آقای عبداللهی: شرکت‌های سرمایه گذاری استانی از تعاونی‌ها هستند و اگر این تعاونی‌ها حذف شوند شرکت‌های سرمایه گذاری نیز بی هدف می‌شوند.

 متاسفانه هنوز دیدگاه‌هایی در سازمان بورس وجود دارد که تعاونی‌ها را حذف کنند که مخالف نظر رهبری است و سه شنبه همین هفته جلسه‌ای در رابطه با این موضوع داریم.

دو هفته قبل کمیسیون امنیت به این موضوع رسیدگی کرد. اعضای تعاونی مردم هستند و این تعاونی‌ها وکیل مردم در رسیدگی به سهام عدالت اند.

تعاونی‌ها چه برنامه ریزی برای محقق سازی اهداف دولت سیزدهم دارند؟

آقای عبداللهی: هدف دولت سیزدهم توسعه تجارت است که ما با همکاری سازمان توسعه تجارت با کشور روسیه مجوز ایجاد مراکز تجاری را دریافت کرده ایم و در سفر اخیر هیات تجاری توانسته ایم قرارداد خوبی را با شرکای روسیه ببندیم.

با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، نیاز‌های این کشور به محصولات کشور ما دو چندان شده است که ایران می‌تواند از این فرصت حداکثر استفاده را ببرد.

 بخش تعاون با پاکستان، عراق و کشور‌های حوزه خلیج فارس توافقات خوبی صورت داده است که با توجه به ظرفیت‌های زیاد ما در حوزه کشاورزیو استقبال این محصولات در کشور‌های همسایه می‌توانیم حضور پر رنگی را در این کشور‌ها داشته باشیم.

عضویت ایران در اتحادیه ica چه فایده‌ای برای ایران دارد؟

آقای عبداللهی: در مجمع جهانی ica خیلی از کشور‌ها از ایران حمایت کردند. دستاورد اولی که از حضور در این مجمع به دست آوردیم استفاده از دانش و تکنولوژی روز در دیگر کشور‌ها است که منجر به رشد می‌شود.

ما با شناسایی بازار ۱۱۲ کشور درهایشان را به روی کشور خودباز خواهیم کرد که از این طریق می‌توانیم صادرات را افزایش دهیم.

نقش تعاونی‌ها در تولید مسکن چیست؟

آقای عبداللهی: حدود ۲/۲ملیون واحد مسکن از اول انقلاب تاکنون توسط تعاونی‌ها ساخته شده است. با توجه به این که انتقاداتی به این سازمان وارد است، اما نباید خدمات آنان را نادیده بگیریم.

در رابطه با مسکن کارگران شهرک  های صنعتی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

آقای عبداللهی: حدود ۶ماه گذشته تفاهم نامه‌ای را در مقابل رییس جمهور با وزیر راه امضا کردیم؛ که ۲۰۰هزار واحد مسکونی در جوار شهرک‌های مسکونی در قالب طرح ملی مسکن ادغام شد، اما همچنان این طرح پابرجاست و حدود ۱ماه پیش تفاهم نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد که بافت‌های فرسوده تهران بازسازی شود.

۸۲۰ هزار مسکن را به راه و شهرسازی معرفی کردیم تا اجازه ساخت مسکن به ما بدهد و حدود ۱۴۰هزار نفر را در این قالب معرفی کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تعاون اشتغال شرکت های تعاونی آقای عبداللهی سهام عدالت تعاونی ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۴۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

بتول دانش شهرکی گفت: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستان‌های ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش‌های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می‌تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مشکُران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت:وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • تعاونی های تولیدی، محور اقدامات بخش تعاون هستند
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی