Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  اتاق خبر به نقل از همشهری آنلاین، بعضی از سارقان به‌راحتی آب خوردن در منازل، مغازه‌ها و مراکز تجاری و اداری را باز می‌کنند و با خیالی آسوده سراغ وسایل گران‌قیمت می‌روند. آنها از کنار دوربین‌های مدار بسته به طرز عجیبی عبور می‌کنند و در نهایت اندوخته‌های مالی یک‌خانواده یا کاسب یا اسناد ارزشمند اداره‌ای را سرقت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر ضبط شده دوربین‌ها هم اگرچه مدرکی مناسب برای مأموران نیروی انتظامی و آگاهی به‌حساب می‌آیند، اما آنچه اغلب به نمایش می‌گذارند، باعث حیرت همگان به‌خاطر ورود و خروج آسان سارقان و مجرمان می‌شود؛ تصاویری که گاهی در فضای مجازی هم منتشر می‌شوند و همواره یک‌نکته مهم را گوشزد می‌کنند: «تجهیزات امنیتی و حفاظتی اغلب ساختمان‌ها ضعف دارد.»

اگرچه به‌نظر می‌رسد برای بعضی از سارقان، دَری نیست که مانع ورودشان شود، اما اینکه مالکان و سازنده‌های ساختمان،  از نظر کارشناسان برای تقویت سیستم‌های امنیتی بهره نمی‌برند هم خودش نکته‌ای بس مهم است؛ درصورتی که اگر نکات کارشناسان پلیس در برابر نوع تجهیزات ضدسرقت و هشداردهنده لحاظ شود، قطع به یقین آمار سرقت و اقدامات مجرمانه در ساختمان‌ها کاهش می‌یابد؛ به همین دلیل، اخیرا پلیس پیشگیری انتظامی کل کشور در همکاری با وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها به‌دنبال رعایت یک‌ ماده  ویژه قانونی هستند که براساس آن، چنانچه در احداث یک‌بنا پیوست‌های حفاظتی و انتظامی رعایت نشود، مراجع صدور پروانه حق ندارند به آن ساختمان و بنا پایان‌کار بدهند.

تدوین الزامات برای اجرای قانون

آنچه درخصوص رعایت اصول قانونی حافظتی و امنیتی ساختمان مطرح می‌شود به بند پ ماده ۱۰۸ قانون ششم توسعه کشور برمی‌گردد. در ماده ۶ این بند قانونی آمده:‌ «شهرداری‌ها و سایر مراجع صدور پروانه مکلفند در ترتیب صدور پروانه ساخت و بهره‌برداری از مجتمع‌های اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی و مراکز عمومی، پیوست‌های حفاظتی- انتظامی را لحاظ کنند و ارائه گواهی عدم‌خلاف و پایان‌کار، منوط به‌نظریه/تأییدیه مهندسین ناظر درخصوص رعایت پیوست‌های مورد اشاره است.»

این بند، در بهمن‌ماه سال گذشته از سوی معاون اول رئیس‌جمهور پس از تصویب در هیأت وزیران اعلام عمومی شد و حالا پلیس در همکاری با شهرداری به‌دنبال تدوین الزامات آن است؛ بنابراین در آینده‌ای نزدیک اگر به پیوست‌های لازم حفاظتی و امنیتی برای دریافت صدور پروانه بی‌توجهی شود، به متقاضی پروانه داده نخواهد شد. از سوی دیگر چنانچه پس از اتمام ساخت، مشخص شود که اصول کار رعایت نشده، پایان‌کار داده نمی‌شود.

مهدی معصوم‌بیگی، رئیس پلیس پیشگیری فراجا در این رابطه می‌گوید: «آیین‌نامه نحوه اجرای بند پ ماده ۱۰۸ قانون ششم توسعه کشور توسط وزارت راه و شهرسازی با همکاری نیروی انتظامی و شورای‌عالی استان‌ها تهیه شده و به تصویب هیأت وزیران رسیده است. اکنون کارگروه‌ها تدوین الزامات آن در پلیس شکل گرفته و مراحل پایانی خود را طی می‌کند. پس از نهایی شدن این الزامات هر مرجع صدور پروانه اعم از شهرداری‌ها، وزارت مسکن و شهرسازی، شهرک‌های صنعتی، جهادکشاورزی و... باید پیوست‌های حفاظتی و انتظامی را رعایت کند و اگر رعایت نکنند مراجع صدور پروانه حق ندارند به اینها پایان‌کار بدهند.»

رئیس پلیس پیشگیری فراجا با بیان اینکه این الزامات در مرحله نهایی شدن است، درباره زمان اجرایی شدن آن نیز گفت:‌ ما برای اجرای این مقررات عجله داریم و امیدوارم که زودتر نهایی و اجرایی شود.

به‌گفته معصوم‌بیگی، با اجرایی شدن این الزامات هرگونه ساخت‌وساز باید با استانداردها و الزامات امنیتی که پلیس اعلام می‌کند انجام شود و قطعا این موارد در کاهش آمار سرقت و اقدامات مجرمانه دیگر مؤثر خواهد بود.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: صدور پروانه پایان کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد آیینی امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با اعلام این خبر گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت از ۶۹۰ شهر در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

آیینی گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی ادامه داد: برای نوسازی این باخته فرش شده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: مردم ساکن‌ترین بافت‌ها افرادی کم درآمد هستند که توان مقاوم‌سازی و نوسازی ندارند و حتی اگر وام ارزان قیمت به آنها پرداخت شود توان بازپرداخت اقساط را ندارند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • پلیس به وظیفه قانونی خود عمل کرده است
  • پلیس مانع ایجاد هرج و مرج در ورزشگاه فیروزآباد شد
  • دستگیری باند سارقان مشاعات ساختمان در بندرانزلی
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند